Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Adnátok tanácsot?

Mit csináljak? Adnátok tanácsot?

Figyelt kérdés
Röviden tömören a testvérem a kutyái miatt nem jön karácsonyozni. Legalábbis közölte, hogy nem kell félni nem fog jönni. A hosszabb történet, hogy nyáron teljeskörű lakásfelújítás volt,törtfehérre lett festve a lakás. Meg akartam beszélni a testvéremmel, hogy mi legyen a kutyákkal, erre besértődött, és közölte, hogy nem kell félni nem fog jönni. Az a gond, hogy a kutyái felmennek az ágyra (ez is új,és nem mosható a matrac), úgy esznek és isznak, hogy minden koszos lesz körülöttük (csempézve csak a fürdőben van), macskám van, aki utálja a kutyákat, a kutyák (bullterrier,pitbull) utálják a macskát. Ezért állandóan résen kell lenni, és zárni az ajtókat. A kutyuk kunyerálnak, kukáznak, rohangálnak, ágyban alszanak, és télen koszosak (ez normális tudom jól). Féltem a lakást ezért. Ez bunkóság? A másik, hogy teljesen kezdünk eltávolodni, mert semmi más nem érdekli csak a kutyák. Más téma sincs. Sehova nem megyünk, ahova igen oda is csak kutyával. Még nyaralni is. Itt volt unokatestvérünk külföldről, de este 11-kor már menni kellett, mert kutyát kell sétáltatni. Kutyakiképző lett (ami persze nem gond, örülök neki), de semmi más téma nincs. Semmi más nem érdekli. Kint voltunk Németországban kb 200 km-re Amszterdamtól, amit szerettem volna megnézni, de "nem érte meg" egy napra oda menni, de most majd a kutyájával vezet 1400 km-et egy kutyás program miatt. Lehet, hogy gyerekes a viselkedésem, de úgy gondolom,hogy fontosabb a kutyái, mint én. Most is gyakorlatilag bezsarol a kutyáival, hogy akkor nem jön. Holott csak valami megoldást akartam arra, hogy vigyázva legyen a lakásra és ne minden a kutyák körül forogjon még az ünnepek alatt is. De én vagyok a szemét otthon is, aki utálja a kutyákat (??). Holott nem utálom, volt is, de ezt már túlzásnak tartom. Nyaraláskor is csak oda lehet menni, ahova kutyával lehet. Mit csináljak, egyre rosszabb a kapcsolatunk. Hagyjam a francba az egészet? Úgy érzem egyikünk sem akar igazán alkalmazkodni. Mind a ketten pesten lakunk. És mondom, nem utálom a kutyákat, de azt túlzásnak tartom, hogy minden körülöttük forogjon, és egyszerűen semmi más nem érdekli. Hagyjam a francba az életét meg őt is, vagy mit tanácsoltok? Anyám testvéremnek ad igazat, szerinte utálom a kutyákat.. Meg minek féltem a lakást, nem lehet így élni.. Igaz is, de attól még lehtne vigyázni rá szerintem.
2016. dec. 9. 08:44
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

Neked van igazad. Sajnos úgy tűnik, bármilyen tanácsot adunk, a helyzet nem fog változni. Ezt nektek kell egymás között lerendezni.

Nekünk két macskánk van, de még soha nem jutott eszünkbe utaztatni őket. Nekik is stressz lenne, és nekünk is, hogy miindig azt kell figyelni, nehogy tönkretegyenek valamit.

Az öcsém imádja őket, így ha utazunk valahova, akkor őt kérjük meg, költözzön át ide addig. Egész nap cicázhat, innen a munkahelye is közelebb van és legalább a lakás sem áll üresen.

Elég önző viselkedés ez a testvéredtől, nem várhatja el, hogy mindig mindenki az ő igényei szerint ugráljon.

Érthető, ha nem akarja otthon hagyni a kutyát, de akkor még ne ő srétődjön meg könyörgöm!!

2016. dec. 9. 13:35
 32/35 anonim ***** válasza:

Hozzátenném persze, hogy öcsém sem ingyen "dolgozik" itt, mindig hagyok itt annyi pénzt, hogy akár minden nap éttermezhetne belőle.

Ha ő nem ér rá, akkor alternatív esetben vagy levisszük őket anyuékhoz, vagy beadjuk őket egy jó panzióba.

Szerintem a felelős állattartás abban nyilvánul meg, ha az ember akkor is tudja hova rakni az állatait, ha történik vele valami.

2016. dec. 9. 13:38
 33/35 A kérdező kommentje:
Na nem lesz karácsonyozás, elég volt. Reggel mondtam anyámnak, hogy kimegyek a piacra halért erre elkezdte, hogy beszéljek a tesómmal, hogy egyáltalán kíváncsi-e rám, mert ő biztos nem jönne azok után, ahogy viselkedtem (kutyá). Mondtam, hogy a lakásra szeretnék vigyázni, és nem akarom h minden a kutyák körül forogjon (ajtó zárogatás, kunyerálás), mire közölte anyám h nyugi nem fog jönni, ahogy Prágába se és ne merjem a kutyákat a számra venni meg elmartam itthonról mindenkit (??).. Mondtam, hogy a tesóm az aki sosem alkalmazkodik, csak ami érdekében áll és csak a kutyák, kutyab*i lett.. Jó nagy vita lett. A lényeg, hogy innentől engem egyik sem érdekel szó szerint. Mindig is a húgom volt a kis kedvenc, ha ő csinált vmit, akkor is engem szidtak le meg minden. Ő rosszat sosem csinált, de mivel kutyás lett nekem kell alkalmazkodni, mert hova tegye a kutyákat. Mondtam az ottani karácsonyozást, de anyámnak nem tetszik, hogy edényeket át kell cipelni (lusta). Ez van.
2016. dec. 10. 08:44
 34/35 A kérdező kommentje:
Meg, hogy mekkora gyűlölet van bennem?! Csak mert vigyáznék a lakásra, attól meg nem utálom a kutyákat. Anyám elvátja, hogy én alkalmazkodjak, mert ő lusta átmenni és mert a húgom a kedvenc. Anyámmal lakok. De nem érdekel már az sem, ha felrobban a lakás. Igaz ők egy vasat sem fizettek a felújításba, lehet azért nem érdekli őket, mondván a macska is szőröz. Igaz a macska nem kunyerál, nem kukázik, nem koszolja a falat, eszik kulát, fetreng dögbe. De mindegy. Miért az én problémám tesóm kutyái? Állandóan megkapom, hogy semmi közöm az életéhez, kutyáihoz, de akkor mire fel alkalmazkodjak állandóan?
2016. dec. 10. 08:53
 35/35 anonim ***** válasza:
Uhhh, szerintem ne magadban kereds a hibat. Meghogy a te voselkedesed gyerekes? Tesod egy onzo megszallott.
2016. dec. 11. 10:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!