Mit csináljak? Adnátok tanácsot?
Szerintem mindketten hibásak vagytok (mint a konfliktusoknál általában:S)
1. Neki egyáltalán nem lenne szabad abban gondolkozni, hogy kutyával megy vendégségbe hozzád.
2. Te meg miért szólsz bele MINDENbe, ami a kutyáival kapcsolatos? Pl. az meg az ő magánügye, (ahogy te is beláttad), hogy áldoz-e a kutya vonatjegyére. Meg az is, hogy lemond a múzeumról miatta. Arra is egyre nagyobb az igény manapság, hogy a kutyát is lehessen vinni a nyaralásra. Azt meg nem lehet felróni neki, hogy el kell mennie hamarabb, hogy a kutyát levihesse sétálni. Aki kutyás, annak ez a kötelessége, igen, akár késő éjszaka is.
A leírásod alapján nála a kutya családtag. Ilyen alapon érthető, ha el akarja vinni a szabadidős programjaira (kivéve a vendégséget)
Az meg, hogy elmegy olyan messzire egy kutyás program miatt, lehet, hogy a szakmája miatt van (erről nem írtál, csak tippelem), és akkor azért az is más színben tünteti fel a dolgot.
Anyádnak persze nem lenne szabad beleszólni.
Próbáljátok egyszer nyugodtan beszélni erről, ha nem tudtok mindketten egy kicsit belátóbbak lenni, akkor ne erőltessétek (legalább egy darabig).
Egy ex-kutyás.
nekem ez eléggé érdekes,hogy kutyakiképző, de a saját kutyáit nem tudja megnevelni,hogy vendégségben ne ugráljanak fel az ágyra pl? ez alap dolog lenne. otthon azt csinálnak amit ő megenged,de vendégségben a te szabályaid érvényesek. + ha fenyítik a macskád,teljesen érthető,hogy a kutyákat nem látod szívesen.
annyit tudsz csinálni,hogy te mész hozzá. csak a testvéred, pár óra alatt letudod aztán mész haza.
így neked sem kell elviselni a kutyákat a saját lakásodban.
a többi dologgal nem nagyon tudsz mit tenni. valószínű olyan fontosak neki,mintha a gyerekei lennének. van ilyen.
Khm... mert hogy a kutya családtag.
Hát basszuskulcs, nekem meg a két gyerekem családtag, de tiszteletben tartom a más házát vendégségben, és nem hagyom, hogy a gyerekeim mindent összekenjenek, tönkretegyenek, és felfogom, hogy vannak olyan helyzetek, amikor mindenkinek jobb, ha otthon maradnak. (Pont egy prágai sörözős-bulizós céges kirándulás volt ilyen pl.)
Az nem érv és nem indok, hogy családtag!
Kedves utolsó, nők vagyunk mind a ketten. Csak makacsok:)
De igen, akkor hagyom kutyázni, aztán lesz, ami lesz. Ennek így amúgy sincs értelme, hiszen csak vezsekedés van, hogy mit szólok bele, foglalkozzak magammal. Anyám szerint rajta csüngök. Holott gyakorlatilag semmi közös program nincs. De lehet ez a normális, hogy felnőttként le van tojva a másik.
13-as vagyok: azt hiszem, az is baj nálad, hogy összekevered a munkát a szórakozással (amikor az a baj, hogy a kutyás rendezvény "fontosabb")
Az jutott még eszembe, hogy ha nyaraltok / utaztok, akkor miért baj, hogy külön programok is vannak (pl. nem egütt mentek a múzeumba)? Mi mindig úgy nyaralunk (pedig nincs kutya, csak különböző személyiségek vagyunk), hogy délelőtt van közös program, együtt ebédelünk, és délután mindenki oda megy, ahova akar - vacsoránál meg megbeszéljük, ki hol volt, mit látott stb. Sokkal jobb így, kutya nélkül is egymás agyára mennénk, ha a nap 24 óráját együtt töltenénk, és mindig alkalmazkodni kellene a másikhoz. Ilyen alapon én a helyedben simán elmentem volna (minden sértődés nélkül) az említett esetben Amszterdamba, ha a családtagjaim nem akartak volna jönni (biztos nem akartak volna, én meg igen, szóval teljesen megértelek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!