Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Adnátok tanácsot?

Mit csináljak? Adnátok tanácsot?

Figyelt kérdés
Röviden tömören a testvérem a kutyái miatt nem jön karácsonyozni. Legalábbis közölte, hogy nem kell félni nem fog jönni. A hosszabb történet, hogy nyáron teljeskörű lakásfelújítás volt,törtfehérre lett festve a lakás. Meg akartam beszélni a testvéremmel, hogy mi legyen a kutyákkal, erre besértődött, és közölte, hogy nem kell félni nem fog jönni. Az a gond, hogy a kutyái felmennek az ágyra (ez is új,és nem mosható a matrac), úgy esznek és isznak, hogy minden koszos lesz körülöttük (csempézve csak a fürdőben van), macskám van, aki utálja a kutyákat, a kutyák (bullterrier,pitbull) utálják a macskát. Ezért állandóan résen kell lenni, és zárni az ajtókat. A kutyuk kunyerálnak, kukáznak, rohangálnak, ágyban alszanak, és télen koszosak (ez normális tudom jól). Féltem a lakást ezért. Ez bunkóság? A másik, hogy teljesen kezdünk eltávolodni, mert semmi más nem érdekli csak a kutyák. Más téma sincs. Sehova nem megyünk, ahova igen oda is csak kutyával. Még nyaralni is. Itt volt unokatestvérünk külföldről, de este 11-kor már menni kellett, mert kutyát kell sétáltatni. Kutyakiképző lett (ami persze nem gond, örülök neki), de semmi más téma nincs. Semmi más nem érdekli. Kint voltunk Németországban kb 200 km-re Amszterdamtól, amit szerettem volna megnézni, de "nem érte meg" egy napra oda menni, de most majd a kutyájával vezet 1400 km-et egy kutyás program miatt. Lehet, hogy gyerekes a viselkedésem, de úgy gondolom,hogy fontosabb a kutyái, mint én. Most is gyakorlatilag bezsarol a kutyáival, hogy akkor nem jön. Holott csak valami megoldást akartam arra, hogy vigyázva legyen a lakásra és ne minden a kutyák körül forogjon még az ünnepek alatt is. De én vagyok a szemét otthon is, aki utálja a kutyákat (??). Holott nem utálom, volt is, de ezt már túlzásnak tartom. Nyaraláskor is csak oda lehet menni, ahova kutyával lehet. Mit csináljak, egyre rosszabb a kapcsolatunk. Hagyjam a francba az egészet? Úgy érzem egyikünk sem akar igazán alkalmazkodni. Mind a ketten pesten lakunk. És mondom, nem utálom a kutyákat, de azt túlzásnak tartom, hogy minden körülöttük forogjon, és egyszerűen semmi más nem érdekli. Hagyjam a francba az életét meg őt is, vagy mit tanácsoltok? Anyám testvéremnek ad igazat, szerinte utálom a kutyákat.. Meg minek féltem a lakást, nem lehet így élni.. Igaz is, de attól még lehtne vigyázni rá szerintem.
2016. dec. 9. 08:44
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Szeretem a testvérem, ezért megoldást keresek. De megsértődött.. És azért könyörögni nem fogok. Falat le tudom festeni, mert maradt festék, inkább az elvvel van a problémám.
2016. dec. 9. 09:17
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
Mi a fenenek jonnenek a kutyak is karacsonyozni? Nem ertem. Ad nekik elegendo kajat, vizet (vannak onadagolos talak is), gondolom nem a mezon hagyja oket kint, es jon max. egy napra.
2016. dec. 9. 09:20
 13/35 anonim ***** válasza:
18%

Szerintem mindketten hibásak vagytok (mint a konfliktusoknál általában:S)

1. Neki egyáltalán nem lenne szabad abban gondolkozni, hogy kutyával megy vendégségbe hozzád.

2. Te meg miért szólsz bele MINDENbe, ami a kutyáival kapcsolatos? Pl. az meg az ő magánügye, (ahogy te is beláttad), hogy áldoz-e a kutya vonatjegyére. Meg az is, hogy lemond a múzeumról miatta. Arra is egyre nagyobb az igény manapság, hogy a kutyát is lehessen vinni a nyaralásra. Azt meg nem lehet felróni neki, hogy el kell mennie hamarabb, hogy a kutyát levihesse sétálni. Aki kutyás, annak ez a kötelessége, igen, akár késő éjszaka is.

A leírásod alapján nála a kutya családtag. Ilyen alapon érthető, ha el akarja vinni a szabadidős programjaira (kivéve a vendégséget)

Az meg, hogy elmegy olyan messzire egy kutyás program miatt, lehet, hogy a szakmája miatt van (erről nem írtál, csak tippelem), és akkor azért az is más színben tünteti fel a dolgot.

Anyádnak persze nem lenne szabad beleszólni.

Próbáljátok egyszer nyugodtan beszélni erről, ha nem tudtok mindketten egy kicsit belátóbbak lenni, akkor ne erőltessétek (legalább egy darabig).

Egy ex-kutyás.

2016. dec. 9. 09:21
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

nekem ez eléggé érdekes,hogy kutyakiképző, de a saját kutyáit nem tudja megnevelni,hogy vendégségben ne ugráljanak fel az ágyra pl? ez alap dolog lenne. otthon azt csinálnak amit ő megenged,de vendégségben a te szabályaid érvényesek. + ha fenyítik a macskád,teljesen érthető,hogy a kutyákat nem látod szívesen.

annyit tudsz csinálni,hogy te mész hozzá. csak a testvéred, pár óra alatt letudod aztán mész haza.

így neked sem kell elviselni a kutyákat a saját lakásodban.

a többi dologgal nem nagyon tudsz mit tenni. valószínű olyan fontosak neki,mintha a gyerekei lennének. van ilyen.

2016. dec. 9. 09:23
 15/35 A kérdező kommentje:
Ex kutyásnak. Igen így van, kutya miatt menne Hollandiába. Igazad van, de értem meg nem ment. Na ez most elég gáz, de így van:) Mert az akkor, hogy látni szerettem volna (igaz csak egy nap lett volna), az nem volt fontos, de most egy pites rendezvény meg van olyan fontos. Lehet, hogy a részemről is beteges, hogy úgy látom, hogy fontosabb az állat (féltékeny vagyok talán?), de erről nem tehetek. Ezt érzem. Lököttek vagyunk. Viszont ez az egész így gáz.
2016. dec. 9. 09:31
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

Khm... mert hogy a kutya családtag.

Hát basszuskulcs, nekem meg a két gyerekem családtag, de tiszteletben tartom a más házát vendégségben, és nem hagyom, hogy a gyerekeim mindent összekenjenek, tönkretegyenek, és felfogom, hogy vannak olyan helyzetek, amikor mindenkinek jobb, ha otthon maradnak. (Pont egy prágai sörözős-bulizós céges kirándulás volt ilyen pl.)

Az nem érv és nem indok, hogy családtag!

2016. dec. 9. 09:31
 17/35 anonim ***** válasza:
31%
A testvérednek biztosan ezek az első kutyái. Akkor viselkednek így az emberek. Majd megunja őket és kezd hiányozni a családja, a testvére. Szerintem is hagyjad kutyázni. Anyukádnak se beszélj többet se a kutyákról, se a testvéredről. A család mindig a férfinak ad igazat, sajnos.Még akkor is, ha nem helyesen cselekedett. Itt neked kell alkalmazkodni, ha nem akarsz családi balhét.Majd rájön a testvéred, hogy a kutyákkal nem tud beszélgetni.
2016. dec. 9. 09:33
 18/35 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, nők vagyunk mind a ketten. Csak makacsok:)

De igen, akkor hagyom kutyázni, aztán lesz, ami lesz. Ennek így amúgy sincs értelme, hiszen csak vezsekedés van, hogy mit szólok bele, foglalkozzak magammal. Anyám szerint rajta csüngök. Holott gyakorlatilag semmi közös program nincs. De lehet ez a normális, hogy felnőttként le van tojva a másik.

2016. dec. 9. 09:41
 19/35 anonim ***** válasza:
44%

13-as vagyok: azt hiszem, az is baj nálad, hogy összekevered a munkát a szórakozással (amikor az a baj, hogy a kutyás rendezvény "fontosabb")

Az jutott még eszembe, hogy ha nyaraltok / utaztok, akkor miért baj, hogy külön programok is vannak (pl. nem egütt mentek a múzeumba)? Mi mindig úgy nyaralunk (pedig nincs kutya, csak különböző személyiségek vagyunk), hogy délelőtt van közös program, együtt ebédelünk, és délután mindenki oda megy, ahova akar - vacsoránál meg megbeszéljük, ki hol volt, mit látott stb. Sokkal jobb így, kutya nélkül is egymás agyára mennénk, ha a nap 24 óráját együtt töltenénk, és mindig alkalmazkodni kellene a másikhoz. Ilyen alapon én a helyedben simán elmentem volna (minden sértődés nélkül) az említett esetben Amszterdamba, ha a családtagjaim nem akartak volna jönni (biztos nem akartak volna, én meg igen, szóval teljesen megértelek)

2016. dec. 9. 09:52
 20/35 A kérdező kommentje:
Volt már előtte egy cicánk és egy kutyusunk. Igaz, akkor még gyerekek voltunk.
2016. dec. 9. 09:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!