Mit tegyek? Hogyan döntsek? Adnátok tanácsot?
Nyilván az a 11 hónap nem hasraütésszerűen lett megállapítva, valószínűleg akkorra lesznek meg a feltételek hozzá...
Mennyi van még hátra a suliból? Ha nem akarsz a szüleinek kellemetlenséget okozni, akkor érdemesebb lenne akkor odaköltöznöd, mikor már "munkaképes" vagy, megszerezted a képesítést. Addig meg, hogy ne "pusztulj bele" a hiányába, vállalhatnál diákmunkát, amivel kisegíted a szüleidet.
Nem tudom, mióta vagytok együtt és ebből mióta vagytok távkapcsolatban, de fogd fel úgy, mint egy próbát. Egy gyenge kis szerelmecske valószínűleg nem éli túl, és jobb ha előbb kiderül, hogy nincs bennetek kitartás a másikért. Ha viszont erős a kapcsolat, nem lesz gond.
Szintén 20L
2. vagyok.
Belegondoltál abba, hogy ha elköltözöl, akkor valóban sértődés lesz belőle otthon, ezzel elvágod magad mögött a menekülési útvonalat? Hiszen a barátodnál is csak addig lakhatsz (kegyből, ami már eleve sz.r dolog szerintem), míg együtt vagytok. És ha nem működik a dolog? Visszaköltöznél a szüleidhez, akik mondjuk nem kérnek belőled?
Biztos anyagi háttér - de legalábbis munka - nélkül én nem cuccolnék oda senkihez.
Értem én, hogy rossz otthon, csak azért mondom, hogy míg egyedül nem állsz meg biztosan a lábadon, addig valójában csöbörből vödörbe eshetsz. Menekülsz otthonról egy másik családba, olyan emberek közé, akikkel egy percet nem laktál még együtt. Az is lehet, hogy ott sokkal több dolgot kell eltűrnöd. Ha lehetőségetek engedi, suli után inkább a barátoddal béreljetek lakás/szobát, szerintem az még mindig jobb.
Egyébként tapasztalatból mondom, hogy ha tényleg van jövőtök a pároddal, nem a távolság fogja tönkretenni a kapcsolatotokat. :)
Persze nem mindegy, hogy mekkora távolság.
Laktam már náluk, egyszer 3, aztan meg kicsit több, mint két hetet. Tudom, hogy nem túl hosszú idő....
250 km van köztünk...
250 km az abszolút áthidalható. Diákjeggyel kéthetente szerintem nem olyan egetverő összeg (nálunk is hasonló a felállás).
Az a baj, hogy 3 hétig az emberek még tudják "tartani magukat", biztos magadon is észrevetted már, hogy másképp viselkedsz, ha vendég van nálatok, és hiába vagy a fiuk barátnője, egy ideig még vendégként kezelnek majd. Aztán elfáradnak. Hallod a vitáikat, kerülgetitek egymást a lakásban, és belefáradtok mindannyian. Nem érzed magad otthon náluk, stb. És ezek még az enyhébb tünetek.
A barátoddal való összeköltözés albiban szóbakerült már köztetek?
Diákjeggyel is 5000-en felül van...
Mondjuk igen, ez is igaz..
Igen, gondoltunk rá, még neki is van egy éve, utána talán elmegy dolgozni, vagy elkezdi az egyetemet. De ha dolgozni fog, meg én is, akkor persze külön költözünk a szülőktől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!