Mit csináljak? Adnátok tanácsot?
Figyelt kérdés
Röviden tömören a testvérem a kutyái miatt nem jön karácsonyozni. Legalábbis közölte, hogy nem kell félni nem fog jönni. A hosszabb történet, hogy nyáron teljeskörű lakásfelújítás volt,törtfehérre lett festve a lakás. Meg akartam beszélni a testvéremmel, hogy mi legyen a kutyákkal, erre besértődött, és közölte, hogy nem kell félni nem fog jönni. Az a gond, hogy a kutyái felmennek az ágyra (ez is új,és nem mosható a matrac), úgy esznek és isznak, hogy minden koszos lesz körülöttük (csempézve csak a fürdőben van), macskám van, aki utálja a kutyákat, a kutyák (bullterrier,pitbull) utálják a macskát. Ezért állandóan résen kell lenni, és zárni az ajtókat. A kutyuk kunyerálnak, kukáznak, rohangálnak, ágyban alszanak, és télen koszosak (ez normális tudom jól). Féltem a lakást ezért. Ez bunkóság? A másik, hogy teljesen kezdünk eltávolodni, mert semmi más nem érdekli csak a kutyák. Más téma sincs. Sehova nem megyünk, ahova igen oda is csak kutyával. Még nyaralni is. Itt volt unokatestvérünk külföldről, de este 11-kor már menni kellett, mert kutyát kell sétáltatni. Kutyakiképző lett (ami persze nem gond, örülök neki), de semmi más téma nincs. Semmi más nem érdekli. Kint voltunk Németországban kb 200 km-re Amszterdamtól, amit szerettem volna megnézni, de "nem érte meg" egy napra oda menni, de most majd a kutyájával vezet 1400 km-et egy kutyás program miatt. Lehet, hogy gyerekes a viselkedésem, de úgy gondolom,hogy fontosabb a kutyái, mint én. Most is gyakorlatilag bezsarol a kutyáival, hogy akkor nem jön. Holott csak valami megoldást akartam arra, hogy vigyázva legyen a lakásra és ne minden a kutyák körül forogjon még az ünnepek alatt is. De én vagyok a szemét otthon is, aki utálja a kutyákat (??). Holott nem utálom, volt is, de ezt már túlzásnak tartom. Nyaraláskor is csak oda lehet menni, ahova kutyával lehet. Mit csináljak, egyre rosszabb a kapcsolatunk. Hagyjam a francba az egészet? Úgy érzem egyikünk sem akar igazán alkalmazkodni. Mind a ketten pesten lakunk. És mondom, nem utálom a kutyákat, de azt túlzásnak tartom, hogy minden körülöttük forogjon, és egyszerűen semmi más nem érdekli. Hagyjam a francba az életét meg őt is, vagy mit tanácsoltok? Anyám testvéremnek ad igazat, szerinte utálom a kutyákat.. Meg minek féltem a lakást, nem lehet így élni.. Igaz is, de attól még lehtne vigyázni rá szerintem.2016. dec. 9. 08:44
21/35 A kérdező kommentje:
Kedves 19-es nem munka, hanem hobbi inkább.
2016. dec. 9. 09:58
22/35 anonim válasza:
19-es vagyok: ha kutyakiképző, akkor munka. (Bár azért megérne az is egy kis eszmefuttatást, hogy akkor miért kapatja el a kutyáit...)
23/35 A kérdező kommentje:
Az a gond, hogy ő sem alkalmazkodik, hanem sértésnek veszi, és megsértődik.Szerinte és anyám szerint is túlzó, hogy vigyázni akarok a lakásra. Édesanyám cigizik, felújítás óta az erkélyen (általában), de emiatt is én vagyok a szemét. Holott alig tudták a festők eltüntetni a nikotint, és a szagról, füstről nem is beszélve. Nem gondolom, hogy túlfélteném a lakást, csak nem akarom, hogy 1 év múlva lehessen jó drágán újra festeni. A felújításnál is alig segített a testvérem, mondván nem ér rá. Úgy érzem mindenmás fontosabb. De lehet, hogy csak önző vagyok. Mindig arra van hivatkozva, hogy nincs ideje. De másra meg van. Szerettem volna 1 napos túrára menni (Medve szurdok pl), de az nem éri meg, nincs ideje, nem érdekli stb. De az ország túlsó felére a haverjai miatt meg megy. Ez nekem elég rosszul esik. Viszont már belefáradtam, hogy állandóan könyörögni kell, halál megalázó (és úgysem lesz belőle semmi), de bánt mert a tesóm.
2016. dec. 9. 10:23
24/35 A kérdező kommentje:
Főállása más, a hobbija a kutyakiképzés.
2016. dec. 9. 10:23
25/35 anonim válasza:
Függetlenül az egész kutyás-ügytől minél többet írsz, annál inkább úgy érzem, tényleg túlságosan "lógnál" a testvéreden, ha lehetne. Miért nem tudsz egyedül elmenni kirándulni? (Ráadásul 1 napra?) Értem én, hogy társasággal szívesebben mennél, de ha őt nem érdekli / nem akar menni, akkor nem kényszerítheted, és nem is veheted tőle rossznéven. Vagy keress más útitársat vagy menj egyedül! (Én kifejezetten szeretek egyedül barangolni, tudom, van, akiezt úgy éli meg, milyen "nyomoronc dolog" egyedül menni ide vagy oda, de szerintem sokkal jobb, mint mindig alkalmazkodni valakihez, és legfőképp nem mondanék le egy programról ami engem érdekel, csak azért, mert a másikat nem érdekli.) Légy egy kicsit önállóbb! - Ettől még lehettek jóban.
26/35 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom, hogy attól, mert 5 évben eygszer elmennék valamerre, még nem lógnék rajta túlságosan. És igenis alkalmazkodom, mert mindig oda megyünk nyaralni (amikor megyünk persze), ahova ő mondja. Egyszer nem mentünk olyan helyre, amire ne lett volna kiváncsi. Ellenben ez fordítva nem így van. De mindegy, akkor hagyom a francba az egészet, és még ennyit sem megyünk sehova. Kemény 20 percre lakunk egymástól amúgy.
2016. dec. 9. 10:47
27/35 anonim válasza:
Amikor elösször olvastam a kérdèst azt hittem , hogy az én csaladomról van szó.. eddig csak azt hittem,hogy az én rokonom használja gyerekpótlónak a kutyát, de nem.. :D am mi se tudjuk a mai napig hogy mit kellene tenni.. Rokonom nem megy semmi olyan helyre ahova nem mehet a kutya.. Bár nálunk annyival jobb, hogy azért kibír pár órát az udvaron...
29/35 A kérdező kommentje:
Az is a probléma, hogy ő sem akar kompromisszumos megoldást, mert az sem jó, ha otthon maradnak a kutyák és utána együtt átmennénk sétáltatni. Mert ő nem fog szenteste ide-oda utazni. 2 napot maradna. De kb 20-30 perce lakunk egymástól. Az, hogy legyen ott tartva a kari, én nem fogom megkérni, mert ha magától nem ajánlja fel, akkor gáz szerintem. Valami oka van, hogy nem hív magához, holott tudja, hogy a főzőlap eltört, így 1 zónán tudunk csak főzni (de megoldható, nem ez a gond). Tehát úgy érzem, hogy semmi alkalmazkodási vágy nincs benne. Vagy túllihegem az egész kutyás dolgot, már nem tudom. De így gáz az egész, mert kinek van így kedve karácsonyozni..
2016. dec. 9. 12:43
30/35 anonim válasza:
Sose jutott még eszembe vendégségbe vinni magammal háziállatot. Két szomszéd is megkérhető ha több mint 2 napig vagyunk távol,ha meg csak egyik nap megyünk masik nap jövünk akkor teszek ki 2 napi kaját és kész. Mondjuk nekúnk kintiek,plussz a garazsba mühelybe van bejarasuk azok fűtöttek.
Hozzánk se akart meg senki haziállattal jönni,ha akarna se jöhetne be a kutya macska a házba,részemről nem bentre való
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!