Mit csináljak? Adnátok tanácsot?
Gondolom nem vigasztal, de neked adok igazad. Szerintem hagyd az egészet, ha nem jön nem jön.
Azért legalább anyámtól megkérdezném, ő mit szólna hozzá, ha magammal vinném a macskát is legközelebb és megengedném neki, hogy mondjuk az asztalról egyen és a virágcserépbe végezze a dolgát (aki még nem látott ilyet: ez a virágföld kikaparásával és a növény elpusztulásával jár).
Nem tudom, hogy a tesód meg szüleid hol élnek, de hozzám senki se hozhatna kutyát vendégségbe, főleg nem a lakásba!
Mondom ezt úgy, hogy nekem két kutyám van (többek közt ezért sem).
Nekem ez valami új, én most hallok ilyet először, hogy valaki a rokonokhoz viszi magával a kutyáit is. Pedig több ismerősömnek és rokonomnak van, és családtagként szeretik őket, de eszükbe nem jutna áthozni.
Főleg akkor, ha nálatok a macskával nem jönnek ki. Elvégre miért lenne a te macskád kevésbé családtag, mint az ő kutyája?!
Ilyen ember esetén gondolom az se lenne kérdés, hogy ha van olyan kisgyerek a családban, aki nem jön ki a kutyáival, akkor vagy hagyja hogy megharapják, vagy zárd el a gyereket, amíg ő jön, mert a kutya az első.
Sosem értettem az ilyen embereket.
Többnyire ők azok, akik képtelenek emberi kapcsolatokat kiépíteni, és arra hivatkoznak, hogy azért, mert a kutyák sokkal értékesebbek. A miért kérdésre 99%-ban azt felelik, mert a kutya akkor is szeret és nyaldos, ha előtte megvered (vagy hasonlót). Hát, amíg így állnak az emberekhez is, addig tényleg a kutyájuk lesz az egyetlen, aki szeretni fogja őket.
Szerintem ne erőltesd ezt a kapcsolatot, nem vesztesz vele semmit, ha ezentúl csak ritkán (esetleg soha se) találkoztok. Sok jó eddig se volt belőle.
Mi kertes házban lakunk és nekünk is van kutyánk, kint az udvaron. Szeretem, okos, szófogadó kutya, de nálunk nincs heye a házban. Egyik barátnőmnek van szoba kutyája és sétáltatta amikor összefutottunk. Behívtam, de megkértem, hogy addig hagyja kint a kutyát az udvaron. Hát erre ő megsértődött és inkább elmentek. Azóta nem beszéltünk, nem vesztettem semmit.
Szóval hagyd a dolgot. Majd rájön, ha meg nem hát így járt. Valahogy nem fér a fejembe, hogy anyukád is mellé állt, na mindegy. Viszont én sem szeretném úgy tölteni az ünnepet, hogy kutyákat felügyelek, hogy épp mit kennek vagy ugrálnak össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!