Eltilthatom a gyereket az apjától?
Van egy 5 éves kisfiam. Eddig kéthetente a hétvégét az apjánál töltött és ha ezen kívül találkozni akartak engedtem.
Tegnap is együtt voltak és este hozta haza a kisfiamat. Lefekvésnél vettem észre, hogy a hátán van egy jó nagy kék folt és meg is van zúzódva. Kérdeztem, hogy mi történt. Először azt mondta a gyerek, hogy eleset. Kérdeztem hogyan. Ekkor elkezdett sírni és mondta, hogy az apja élettársának a fia (15 éves) lökte neki erősen az ajtónak és máskor is szokta löködösni néha ütögette is.
Én még tegnap este felhívtam az exem és mondtam, hogy amíg ilyenek történnek ott a fiammal addig nem megy. Ilyen esetben kinek ad igazat a bíróság?
De miért gyártasz rögtön ilyen elméleteket? Mégis miért tagadnák le, ha észrevennék és miért nem szidnák le a nagy gyereket? Van okod feltételezni, hogy szándékosan nem lépnek közbe???
Szülőként tudhatnád, hogy nem mindig vesz észre a szülő mindent, rólam évekig nem vették észre, hogy dohányzom, barátnőm is 8 éve titkolja.
Igen az apa tartozik felelősséggel, de nem láthat mindent.
És igen két gyerek összeverekedett, ami a te felügyeleted alatt is előfordulhat, mert ugye a gyerekek már csak ilyenek.
Nem kéne emiatt az apját büntetned, aki szereti a gyereket és gondoskodik róla, hanem ez le kéne normálisan kommunikálnotok, hogy már pedig ez történt és ezt mondta a fiad. Amúgy egy 5 éves gyerek sem mond mindig igazat és kitalál dolgokat. Lehet felmászott valamire és lezúgott, ezért talált ki egy sztorit, hogy ne kapjon büntit. Mert ugye ilyen is van, és a te gyereked sem szent, mint bárki másé sem. De lehet hogy igaz az egész, de akkor sem ez a megoldás. Neked biztos nagyon jólesne, ha volt férjed így állna hozzád? te lennél legjobban felháborodva.
Miért kell egyből eltiltáshoz meg ilyen drasztikus nyavalyákhoz fordulnia egy nőnek????? nem összeverték a gyereket, szerencsére semmi súlyos.
Bírom az ilyen elvált párokat, a nő gyorsan amint lehetősége van, tiltaná a gyereket. Mintha más megoldás nem is létezne a világon.
És mi lesz ha suliba kerül és elkezdődik a csihi-puhi?Kiveszed a suliból?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!