Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A feleségem nem szereti a...

A feleségem nem szereti a nagyobbik lányunkat a születése óta. Pedig jó gyerek. Soha nem dícséri nem szeretgeti a kicsivel ellentétben.6 és 3 évesek a gyermekeink. Mit tehetnék? Folyt. Köv.

Figyelt kérdés
A szívem szakad meg amikor látom, hogy a nagylányom mennyire igényelné az anyai szeretetet. Én imádom mindkettőt egyformán de ez nem elég hiszen ketten neveljük őket. Gyakori a vita is a párommal ha a nagyobbik lányomat a védelmembe veszem oktalan fejmosások miatt. Hogyan javíthatnék ezen az anya-lánya kapcsolaton?
2010. ápr. 29. 12:54
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
65%

:( szomorú,amikor egy anya nem egyformán szereti a 2 vagy több gyermekét,méginkább ha az egyiket nem szereti.

sajnos saját akarata van már a törvény szerint is,erőszakkal elrángatni pedig nem lehet és nem is érdemes,mert már csak dacból sem fogja elmondani a doktornak mi a baja.

esetleg megpróbálkozhatnál egy barátot kifaggatni,hátha annak mesélt erről.

Én összetettebb problémát látok a dolog mögött,szerintem egy túl fiatalon vállalt terhesség (vagy ha nem, de mindenképp egy szellemileg éretlen) volt ez,ami depresszióba csapott át és mivel ez nem lett kezelve, a gyereken tölti ki.

Ez azért probléma mert a kislány személyisége 6 éves koráig kiteljesedik,legalábbis a magja, vagyis valószínű,hogy az anyja szeretetéért való küzdelem ki fog hatni a párkapcsolataira, az egész életére és nem pozitív értelemben.Sajnos nekem is az az érzésem,hogy hála a feleségednek a kislányod (neharagudj,hogy ezt mondom, de ő csak a te lányod), olyan súlyos problémákat fog később elszenvedni ami végzetes is lehet.

Ha a válás mellett döntötök sem lesz egyszerű dolgod,mert a bíróság mindig az anyának ítél,kivételes az az eset, de ha beszélnél az ügyvéddel,hogy nálad helyezzék el akkor az nagyszerű lenne.

A kicsivel meg kell értetni,hogy a felnőttek nem egyformán tudják mindenkinek kimutatni a szeretetüket,de ettől szereti őt csak mivel ő a nagyobb,őt szigorúbban neveli,mert az első gyerekeket mindig jobban elkényeztetik.Ez egy kegyes hazugság és muszáj ha nem akarod,hogy a kislány kikészüljön.

Te szeresd a nagyot, az anyja a kicsit, te adj duplaszeretetet a nagynak és ha reménytelennek látod a helyzetet váljatok el mindenképp.

2010. ápr. 29. 14:03
 22/28 anonim ***** válasza:
76%
A 13.22 -sel egyetértek. Nem lehet, hogy tudat alatt az első lányt okolja azárt mert elvesztette a szabadságát, vagy megváltozott az alakja...esetleg te is, mint férj máshogy nézel rá? Talán, már nem tartod olyan szexisnek...mint régen? ha nem ez......akkor nekem is csak az jut eszembe, hogy egy régi bűnre emlékezteti...
2010. ápr. 29. 14:06
 23/28 anonim ***** válasza:
81%
De mondott semmilyen okot?
2010. ápr. 29. 14:08
 24/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a jótanácsokat!

A gyermekeim az enyémek ehhez kétség nem fér! Én is a szülés utáni depresszióra és annak elhúzódó problémájára gyanakszom. Sajnos szakemberhez csak saját akaratából vihetem, így ezen a szálon elindulva próbálok majd eredményeket elérni a továbbiakban...

2010. ápr. 29. 15:04
 25/28 anonim ***** válasza:
75%
Több tanácsot én sem adhatok, mint hogy próbáld rávenni, hogy forduljon szakemberhez, illetve ketten beszélgessetek, de ha ennyire elzárkózik minden elől, nem tudom tudtok-e tenni valamit. Szegény kislányt nagyon sajnálom és Téged is, hogy végig kell ezt nézned. Nekem 2 éves a kislányom, sokat küszködtünk vele (nemalvások, jelenleg hisztik), de mindennél jobban imádom. Feleségeddel valami nagy gond lehet, ha nem így, nem anyaként érez! :(
2010. ápr. 29. 15:42
 26/28 anonim ***** válasza:
82%
Kivel volt a nagyobbik lány kisbabaként otthon?
2010. ápr. 29. 16:20
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is a szülési depresszió állhat a háttérben.
2010. ápr. 29. 21:40
 28/28 anonim ***** válasza:
De hat éve?
2010. ápr. 29. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!