Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A feleségem nem szereti a...

A feleségem nem szereti a nagyobbik lányunkat a születése óta. Pedig jó gyerek. Soha nem dícséri nem szeretgeti a kicsivel ellentétben.6 és 3 évesek a gyermekeink. Mit tehetnék? Folyt. Köv.

Figyelt kérdés
A szívem szakad meg amikor látom, hogy a nagylányom mennyire igényelné az anyai szeretetet. Én imádom mindkettőt egyformán de ez nem elég hiszen ketten neveljük őket. Gyakori a vita is a párommal ha a nagyobbik lányomat a védelmembe veszem oktalan fejmosások miatt. Hogyan javíthatnék ezen az anya-lánya kapcsolaton?
2010. ápr. 29. 12:54
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
A terhesség jól ment. A szülés után kezdődtek a dolgok...
2010. ápr. 29. 13:15
 12/28 anonim ***** válasza:
75%
Előző voltam. Ha nem akar felkeresni pszichológust, akkor szerintem tudja az okát, amiért utálja a gyerekét. Elég szomorú!
2010. ápr. 29. 13:16
 13/28 anonim ***** válasza:
79%

ez egyáltalán anya . . .

már nem azért de ilyet hogycsinálhat a gyerekével,szerencsétlen helyébe lenne. . .,

menj el a kicsivel valahova pl: anyáknapján,és addig a nagyobbik valamivel meglepi az anyukáját,hátha rájön hogy szerencsétlen,ő is gyerek. . . és akkor csodálkoznak hogy mért lesz a gyerek depressziós meg emo...

2010. ápr. 29. 13:18
 14/28 anonim ***** válasza:
88%

Nem ismerem a felséged, sem téged, de vannak "anyák", akik az első gyerek szülést úgy élik meg, hogy elvették a szabadságukat, a "lány" korukat, mikor még fiatalok voltak és nem kötöttel le őket a gyerek.

A második gyerekhez meg már felnőtt és szereti, de titkon visszasírja a 6-10 évvel előtti életét.

2010. ápr. 29. 13:22
 15/28 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem nagy baj van, mindenképp pszichológus, én amire tippelnék a feleségednél egy elhúzódott és nem kezelt szülés utáni depresszió.
2010. ápr. 29. 13:24
 16/28 anonim ***** válasza:
73%

Ahogy elolvastam nekem is pont az a kérdés jutott eszembe, hogy biztos a Te lányod?:S Mert egy 6 éves gyerek nem csinál semmi olyat, nem ad rá okot, hogy az anyja eldobja magától. Csak magamból indulok ki, hogyha én így viselkednék, akkor tuti egy olyan embertől lenne a lányom akit utálok, gyűlölök, és nem akarok róla tudomást venni. De ez nálam kizárt, és undorítónak tartom.

Ez nagyon undorító amit a feleséged művel! Tudom, hogy drága, de én csináltatnék apasági tesztet a helyedben, de előtte közölnöd kéne vele a szándékaid az ötleted, és figyelni a reakcióját az arckifejezését a viselkedését stb.

Sok sikert kívánok! 22/N

2010. ápr. 29. 13:35
 17/28 anonim ***** válasza:
80%
Htá..nekem is az ugrott be, hogy esetleg nem Te vagy az apa...és kiderült valami az igaziról, vagy most undorott meg tőle, mikor megszülte gyermekét attól, akit viszont (még) szeret...
2010. ápr. 29. 13:39
 18/28 anonim ***** válasza:
88%

Van még egy oldala a dolognak. Akarta e egyáltalán azt a gyereket? Mert ha nem tervezett vagy mások által kierőszakolt gyerek akkor bizony könnyen a gyerk ellen fordul a dolog mert létezése okozza a bajt neki. Azóta meg a dilemáit. Ha nem megy pszihóhoz akkor beszélj vele. Kérdezd meg miért szereti jobban a kicsit. Mi a különbség a két gyerek közt? Ha már felvetette a vállás egyenlőre csak szavakban de jászd el vele, ha váltok, nem az idősebb gyereket viszed hanem mindkettőt, mert a testvéreket szétszakítani tilos. Máskülönben a bíróságon magyarázkodhat.Kérdezd meg azt is milyen anyának tartaja magát, és milyennek kell lenni egy anyának.

Az egészben az a legszörnyűbb hogy a lányod valóban kínlódik, mert reménykedik, hogy valaha fontos lesz az anyjának. Csak azt tudom mondani, akik szeretik, tegyék a legjobban, hogy ellensúlyozva legyen ez a fájdalom.

2010. ápr. 29. 13:43
 19/28 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem könnyebb lenne a gyerekkel megértetni, hogy a felnőttek sem tökéletesek, és nem benne van a hiba.
2010. ápr. 29. 13:44
 20/28 anonim ***** válasza:
80%
Nálunk ugyanez volt a helyzet. Hiába beszéltem a feleségemmmel, hogy nekünk két fiunk van, szeretgesd meg a nagyobbikat is. Én orvosi, vagy gyereknevelési szakkönyvben néztem utána ( hol volt akkor még internet? ), és valóban létező jelenségről van szó. Általában akkor van ez, ha több év tellik el a gyerekek születése között. Ilyenkor az Apának kell pótolnia a gyerek szeretethiányát. És ha az anya látja, hogy testvéri bizalom, közösség alakul ki a gyerekek között, akkor megnyugszik, és visszatér az első gyerekhez is. 2 év múlva már letagadja, hogy egyáltalán lett volna ilyen. Biztos van rá magyarázat, de én azt mondom, ne akard megérteni az anyatigrist.
2010. ápr. 29. 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!