A feleségem nem szereti a nagyobbik lányunkat a születése óta. Pedig jó gyerek. Soha nem dícséri nem szeretgeti a kicsivel ellentétben.6 és 3 évesek a gyermekeink. Mit tehetnék? Folyt. Köv.
es milyen volt a kapcsolata a nagyobbikkal meg a kicsi szuletese elott?
a terhesseg ota, vagy a szulet ota ilyen? pontosan mikor kezdodott a dolog?
Az én lányom soha nem fog elfordulni az anyjától mert nagyon jó lelkű.
Már a párom szülei is kérték, hogy változtasson ezen a viselkedésén de azt mondja nem tud. A pszihológustól teljesen elzárkózik...
Már 6 éve küzdök a szó szoros értelmében a kapcsolat javítása érdekében. Már a válás is szóbakerült sajnos az ő részéről. "Neveljem én ha annyira össze vagyok nőve vele" mondja, és ezzel rendszerint le van zárva a téma a részéről...
Szerintem szakemberhez (pszichológus?) kellene fordulnia, sőt, már 4-5-6 éve kellett volna. (A feleségednek.)
A kislányt nagyon sajnálom. Lehet, hogy élete végéig szív majd ezzel, önbizalomhiányos lesz, párkapcsolataiban meg majd mindent eltűr, csak hogy szeressék. Az ilyen nőket szokta verni meg csalni a férje.
Számomra eleve elítélendő, ha egy anya ilyen kisgyerekhez így áll hozzá. Az, hogy tinédzserkorban megromlik a kapcsolat, már érthető, de előtte?...
Mindenképp beszélj a feleségeddel. Lehet, hogy nem akarta a gyereket, vagy valami rossz élmény köti hozzá (pl. egy nagyon rossz/kínos szexuális élmény, amit veled nem akar megosztani). Én azonnal felkeresnék egy pszichológust, mert a gyerek nem tehet semmiről, és hosszútávon ő szenvedi meg ennek a kárát.
*"Neveljem én ha annyira össze vagyok nőve vele" mondja,
Tudod, most az jutott eszembe... ne haragdj meg érte, tényleg nem bántásból... de biztosan a te lányod? Lehet, hogy egy félrelépésre emlékezteti, azért nem szereti.
Vagy a kisebb van mástól, azért szereti jobban.
Csak egy felvetés.
De ha nem lenne valami gázos a dologban, akkor maga is mindent megtenne, hogy segítsen a helyzeten, nem zárkózna el pl. a pszichológustól.
Ez nagyon durva szerintem. Meg kell próbálnod
vele beszélni, de szinte hallom is a választ: "de én szeretem, csak...." Ez komoly gond egyébként, mert a kislánynak még sokáig szüksége lesz az anyukájára és, ha nem kapja meg a kellő gondoskodást az egész élete el lesz szúrva. De gondolom ezzel Te is tisztában vagy. Nem tudom milyen a kapcsolatod a feleségeddel. Ha nagyon jó, akkor talán elmondja mi lehet, ha nem akkor viszont szerintem valami szakembert kell keresni és visszanyúlni a probléma gyökeréhez.
Nehéz volt talán a szülése? Nagyon nyűgös, sírós baba volt? Nehezen kezelhető a gyerek? A feleséged esetleg nem első gyermek a családjában, akit elhanyagoltak? Talán ezek okok lehetnek bár erről egyáltalán nem a gyerek tehet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!