Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek bunkóság lenne ez...

Szerintetek bunkóság lenne ez a részemről?

Figyelt kérdés
A férjemmel meg a kisbabánkkal külföldön élünk messze a családtól.Az ünnepekre megyünk haza és az ajándékokon/szuveníreken gondolkodon.Van 3 testvérem és az egyiknek nem vinnék semmi ajándékot mert alap járaton nem jó a kapcsolatunk és még a kisbabám születésekor sem volt képes gratulálni.A másik 2 testvéremnek természetesen vinnék kissebb ajándékokat. Én úgy érzem, hogy ez jogos a részemről.Szerintetek?
2016. nov. 9. 12:06
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
71%

Én nem szeretem a "kötelező, mert így illik" dolgokat abban az esetben, ha az érzelmeimmel ellentétes.

Ha a testvéreddel nem jó a kapcsolatotok (...esetleg már régóta), akkor ne vigyél ajándékot neki és kész!

Ha csak azért nem viszel, mert nem gratulált a baba születésekor (bár eléggé érthetetlen és nagy bunkóság) holott előtte jó volt a kapcsolatotok, én akkor is megértlek, mert ezt egy civilizált ember még az ismerősének, szomszédjának, a sarki boltosnak is megteszi, amikor annak gyereke születik.

2016. nov. 9. 12:25
 12/22 anonim ***** válasza:
37%
Bunkó
2016. nov. 9. 12:39
 13/22 A kérdező kommentje:
Soha nem volt jó a kapcsolatunk.Sose szerettük egymást.Nálunk nem volt meg a testvéri szeretet mi mindig ellenségeskedtünk.
2016. nov. 9. 12:40
 14/22 anonim ***** válasza:
90%

Én megértelek. Ha nálatok ez a szokás, akkor csináld. Ha ő akkora tirpák, és annyira utál, hogy már csak illemből sem tud legalább írásban gratulálni a gyereked születéséhez, akkor te se törd magadat.

Egyébként én azt csinálnám, hogy ne én kerüljek kellemetlen helyzetbe, hogy mindenkinek vinnék azt, amit gondolok, de neki valami látványosan vacakabb verziót, és azt is csak akkor adnám oda, ha ő adna valamit. Pl. ha bonbont adsz a másik tesódnak, akkor az utált tesódnak adj egy tábla olcsó csokit. De ha ő ennyivel se készült, ami esélyes, akkor tartsd csak meg. Pont lesz..nám, hogy ki mit szól ehhez. Azért, mert közös a felmenői kör, még nem kell valakit kedvelni.

2016. nov. 9. 12:52
 15/22 A kérdező kommentje:
Na ő nekem soha nem adott semmit és az is biztos hogy most sem fog, még a gyerekemnek egy pár zoknit se fog adni.
2016. nov. 9. 12:55
 16/22 anonim ***** válasza:
95%
Akkor meg mit aggódsz? Nyilván azért tetted fel a kérdést, mert az illem szerint szerinted is kellene valamivel készülni, de az utálat visszatart. Ne érdekeljen, hogy más mit gondol. Nyilván tudja a család, hogy milyen a viszonyotok, akkor nem kell feleslegesen jópofizni. Le azért ne köpjétek egymást, elég, ha levegőnek nézed. Ha biztos vagy benne, hogy ő sem adna neked semmit, akkor mi a probléma? Szólnod se kell hozzá, ha nem akarsz, nyilván nem is fogja a társaságodat keresni.
2016. nov. 9. 13:06
 17/22 anonim ***** válasza:
55%
Ne haragudj, de szerintem borzasztó ahogyan a saját testvéredről írsz. Nálunk anyósék családjában van általuk utált rokon bőven, de mivel az illem megkívánja, ők is mindig kapnak egy kisebb értékű ajándékot tőlük. Nem kell balhét csinálni karácsonykor, vegyél valami olcsó szuvenírt a testvérednek.
2016. nov. 9. 13:20
 18/22 anonim ***** válasza:
34%

Én vinnék neki is valami apróságot.

Nem azért, mert szeretem.

Csakis azért, hogy a családi karácsonyt ne rontsam el. Ne kelljen másoknak kellemetlenül érezniük magukat azért, mert mi nem vagyunk jóban.

Nekem is van olyan, akivel egyáltalán nem vagyok jóban, de ha egy társaságba kerülünk, akkor vele is teljesen normálisan viselkedek. Nem fogok elrontani egy összejövetelt a mi problémánk miatt.

2016. nov. 9. 13:33
 19/22 anonim ***** válasza:
51%

Én adnék neki egy doboz csokoládét, saját magam és a családom miatt.

Legalább nem arról szólna az egész ünnep, hogy nyilvánosan útáljátok egymást.

2016. nov. 9. 13:39
 20/22 anonim ***** válasza:
37%
Felnőtt ember nem viselkedik így az ünnepi asztalnál. Mert tisztelettel viseltetik a többiek iránt. Bunkó parasztok rendeznek így jelenetet azok előtt akiket szeretnek. Lehet cigánykodni, de ez a te szegénységi bizonyítványod is. Személy szerint primitívnek tartom a viselkedésed. De ha ilyen vagy, ez van.
2016. nov. 9. 14:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!