Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Muszáj mindig ott lennem ebédnél?

Muszáj mindig ott lennem ebédnél?

Figyelt kérdés
Anyám szereti, hogy együtt ebédelünk amikor lehet. Ebből sok súrlódás van. Pl megesik, hogy én nem akarok valami oknál fogva akkor enni amikor a család, és ebből cirkusz van. Pl alig értem haza éppen, fáradt vagyok, vagy mást csinálok épp. Ez ritka de ha szólok, hogy egyenek ne várjanak akkor megy a panaszkodás, morgás, szenvtelenezés. Egyre kevésbé van türelmem ez a kontrollálalás miatt, más dolgokban is ugyanigy van. Csak a veszekedés marad de ott is vesztesként jövök ki..
2016. nov. 1. 16:07
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
21%

Már ne haragudjon a világ, de én is picccsán rúgnálak, ha a közös étkezések alól kihúznád magadat!

Szép is lett volna, ha a húgommal mi is azt csináltunk volna amit mi akarunk! Sajnos azért is lett ilyen a világ, mert a sok kis hülye tacskót nem fogták meg idejkorán, és azt csináltak amit akartak!

Ha te ebből te azt a hatalmi játékot szűröd le, hogy a szüleid DIREKT packáznak veled, és csak azért csinálják, hogy bosszantsanak, először is jól elbeszélgetnék veled, mint szülő a taknyos kakaskodó hülyegyedekével, másodsorban pszichológushoz vinnélek!

Egy gyereknek be kell tartania bizonyos normákat, a szülőnek pedig többek között be kell tartatnia vele, ha ez nem megy, akkor valamit jól elcseszett....

Nálam megtanulnád a szüleid tisztelni és nem szarni a fejükre, megtanítanám neked hol is van a helyed!

2016. nov. 1. 16:59
 12/34 anonim ***** válasza:
75%
De ha épp nem éhes, csak üljön az asztalnál?
2016. nov. 1. 17:07
 13/34 anonim ***** válasza:
33%
Igen, akkor csak üljön és beszélgessen a családjával.
2016. nov. 1. 17:09
 14/34 anonim ***** válasza:
29%
12: igen. Ilyenkor beszéljük meg kivel mi történik a jövő héten, milyen programok lesznek. Sokszor így jut eszükbe hogy mi kell jövő héten a suliba.
2016. nov. 1. 17:12
 15/34 anonim ***** válasza:
73%
De akkor alapból minek közben lapátolni valamit a fejedbe? Nálunk meg lehet kérni, hogy gyertek, üljünk össze, beszélgessünk. Nem kell teleszájjal pofázni.
2016. nov. 1. 17:14
 16/34 anonim ***** válasza:
43%

Egy kamasznak általában van jobb dolga is, mint hogy a szüleivel beszéljen :-) Ráadásul az olyan "hivatalos". Gyertek, üljünk le, beszélni kell.... engem gyerekként ez mindig nagyon megijesztett, alig vártam hogy túl legyek rajta és meg sem szólaltam. Egy ebéd sokkal kötetlenebb.

Egy családban mindenki kívánsága fontos. Ezért van nálunk lehetőség a havi 1 lógásra. Így az ő kívánsága is teljesül és a miénk, szülőké is.

2016. nov. 1. 17:19
 17/34 A kérdező kommentje:
11. neked meg más maradt ki a nevelésedből úgy látom :) ha érted
2016. nov. 1. 17:33
 18/34 A kérdező kommentje:
Mi napközben is beszélhetünk, közös tv-zés, ilyesmik. Csak ennyi kellene nekem is, hajlandó vagyok kompromisszumra csak a szó kell.
2016. nov. 1. 17:34
 19/34 A kérdező kommentje:
Mármint, hogy egyszer megkérdezzék én mit akarok, és amit akarok az nem sok.
2016. nov. 1. 17:38
 20/34 anonim ***** válasza:
19%
anyád/apád főzött neked (is), az a minimum, hogy odamész és ott eszed meg. Ha nem vagy éhes akkor is illene odamenned, egy étkezés max fél óra a mai rohanó világban. Ha ennyit nem tudsz velük eltölteni akkor máshol van a hiba.
2016. nov. 1. 17:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!