Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 22 éves egyetemista lányunkat...

22 éves egyetemista lányunkat meghívta egy 30 éves fiatalember New Yorkba. Minket, szülőket félelemmel tölt el ez az utazás, amit a lányunk már tervezget, decemberre. Ti mit tennétek a helyünkben?

Figyelt kérdés
A történethez hozzá tartozik, hogy itt, Budapesten ismerkedtek meg augusztusban, egy szórakozóhelyen. Utána még egyszer találkoztak. Azóta Neten tartják a kapcsolatot. Nekünk, szülőknek, ez a tempó gyors, és nagyon féltjük a lányunkat, aki annyi9ra naiv, hogy szerinte ebben semmi furcsa nincs, és természetesen semmi baj nem lehet (mármint szerinte). Ti erről hogyan vélekedtek? Mit tennétek, mert egyáltalán nem örülünk, hogy belevág a nagy ismeretlenbe. Főleg így, hogy nem rokonhoz megy oda. Most abban reménykedünk, hogy a repüléstől való félelme miatt mond le az utazásról, mert semmilyen észérvünket nem hallgat meg. Fiatalok véleményét is megköszönném…

2016. szept. 11. 21:26
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:
Még egyszer köszönöm mindenkinek a véleményét. De kérek mindenkit, hogy sem privátban, se ide ne küldjön vulgáris stílusban üzenetet, mert azzal csak magáról állít ki bizonyítványt. Nem hiszem, hogy ez lenne a célja ennek az oldalnak. Hanem egy adott szitura másféle nézőpontból adott véleménnyel, rálátással segíteni egymást! Valószínűleg igazuk lehet azoknak, akik szerint nem annyira veszélyes ez a szituáció, mint amilyennek egy szülőnek tűnik. Pláne, ha ismeri a lányát és eddig is rászolgált a bizalomra. Nekem a problémát kizárólag az jelenti, hogy nem tudom, veszélyes-e a mai világ (pláne egy távoli helyszín) annyira, hogy a külső tényezők miatt aggódjak, így, hogy nem lesz anyagilag teljesen felvértezve a nem-kiszolgáltatottságra. Kellemes napot mindenkinek!
2016. szept. 12. 11:28
 32/42 anonim ***** válasza:
15%

" mert semmilyen észérvünket nem hallgat meg"

Édes jó istenem! Ha 22 éves lányod van, akkor vagy van feleséged, vagy magad vagy nőnemű. Ezenfelül 22 éve együtt élsz egy lánnyal. Ennyi idő alatt igazán illő lett volna megtanulni, hogy a nők és a logikai úton levezetett észérvek egymástól kibäszott távol álló dolgok. A nők az érzéseikre hallgatnak, azok mentén élnek, azok mentén határoznak. Ezekre próbálj meg hatni.

Amúgy én a helyedben meghívnám egy hétre a fickót magamhoz. Töltse itt a szabadságát, ismerkedjünk össze, nyerje el az ÉN (!) bizalmamat, aztán, ha úgy ítélem meg, isten neki fakereszt!

2016. szept. 12. 12:04
 33/42 anonim ***** válasza:
54%
Ennyi ostoba sztereotípiát, Miquel... mindenkiben keveredik a logikus gondolkodás és az érzelmek, esetfüggő, mikor melyik kerekedik felül. Menj vissza mamutra vadászni :)
2016. szept. 12. 23:32
 34/42 anonim ***** válasza:
35%
Tudom, tudom. Hú, nem vagyunk állatok, meg hú, kinőttünk már a kőbaltás korunkból. Idővel majd rájössz, hogy nem. Ugyanazok a tulajdonságok irányítanak most is. Evolúciós szempontból pár ezer év ide vagy oda ugyanis kismiska.
2016. szept. 13. 07:51
 35/42 anonim ***** válasza:
0%
Itt leginkább az a gáz, hogy a srác fizeti a repülőjegyet is. Olyan csajtól, aki ilyen kondiciókkal elfoganá a meghívásom, már én is elvárnám a szexet. Mondjuk itt szerintem nincs félreértés kettőjük közt.
2016. szept. 13. 08:59
 36/42 anonim ***** válasza:
2016. szept. 13. 19:32
 37/42 anonim ***** válasza:

Számomra az a felfoghatatlan, hogy tucatnyi ember elhiszi itt, hogy kvázi pénz nélkül elengednek a szülei egy egyetemista lányt az USA-ba... Ilyen nincs.

A város veszélyességét többek között a fenti statisztikák összevetésével is lehet mérlegelni. Éjjel Szegeden sem mászkálnak a lányok pl. a ligetben, mert nem mernek.

A legnagyobb veszély, ha nincs nála annyi (bankkártyán), hogy 10 napra szállodában, vagy hostelben megszálljon, közlekedjen (metró) és élelmezze magát, ill. legyen nála, legalább, még 5-10 napra biztonsági tartalék. Pl. mi van, ha a rossz idő miatt törlik az összes repülőjáratot pár napig (december hó)? Utasbiztosítás nélkül megint nem érdemes kiutazni, mert kificamítja a bokáját és el sem látják esetleg.

A kérdés nem kérdés, ha nincs meg a pénz az útra, nyilván nincs utazás, kár is vitatkozni (ezt egy 22 éves egyetemista lány felfogja, nehogy a szülei). Ez egy kitaláció így.

2016. szept. 13. 19:50
 38/42 anonim ***** válasza:
*Bocsánat, elírtam: "nehogy" helyett "nemhogy".
2016. szept. 13. 19:52
 39/42 anonim ***** válasza:
hat en nagyon ideges lennek, lehet a lany szexel fizet ezert a pasinak, vagy csapdaba csalja vagy jo isten tudja csak mit akar a csavo nagyon sok elmebeteg van ezen a vilagon, meg ez a tehetetlenseg hogy ő megy amerikaba es nem lehet megallitani aludni se tudnek, meg jo hogy nincs gyerekem, mindenkeppen le kellene errol beszelni mast nem tudok mondani
2016. szept. 24. 14:40
 40/42 anonim ***** válasza:
Azóta mi újság? Áll még az út?
2016. nov. 1. 09:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!