22 éves egyetemista lányunkat meghívta egy 30 éves fiatalember New Yorkba. Minket, szülőket félelemmel tölt el ez az utazás, amit a lányunk már tervezget, decemberre. Ti mit tennétek a helyünkben?
Én sem értem, hogy jönnek ide a kinti tanulmányok, ottani egyetemi kapcsolatok, amiket lehetne találni. Ezekről szó sincs. Egy egyszerű kb 10 napos látogatásról, meghívásról van szó. Ahol a bizonytalansági tényezőt leginkább – szerintem – az jelenti, hogy felületes és rövid az ismeretség, semmit nem tudunk a meghívóról.
Anyagiak: a lányunk fogja fizetni a repjegyet (saját – más célból - megtakarított pénzéből), amihez még kell gyűjtenie. Ezen kívül nem sok pénze lesz, erre is értettem, hogy esetlegesen ki lehet majd szolgáltatva. Persze ő furcsállja, hogy a srác nem fizeti ki a repjegyet, de nekem éppen az lenne a fura, ha megtenné. A lányunk annyira gyerekesen gondolkodik, azt hiszi, csak úgy ajándékozzák a dolgokat, mindenféle ellentételezés nélkül, ha már jobb anyagi helyzetben van valaki. Most éppen haragszik rám, hogy meg akarom fúrni az útját, pedig csak az aggodalom és féltés beszél belőlem.
Én az anyagiak miatt mondtam le az amerikai utamat férfiként és "cseréltem be" egy angliaira, viszont én nyertem ösztöndíjat is (ugyanakkor az ösztöndíjam az USA-ban semmire nem lett volna elég).
Igen, ez valóban nem jó, hogy MINDENT az amerikai fiatalember fizet majd...
Amikor én randiztam, egyszer alig fogadta tőlem el a lány az 5000 Ft-os belépőjegyet, sőt a színházba külön fizettük ki, mert ott végképp nem volt hajlandó elfogadni tőlem az ajándékjegyet, pedig én hívtam meg őt.
A lányotok esetében sok százezer Ft-os (fél millió Ft körüli) útról van szó.
Repjegy + utasbiztosítás + szállás (amit a fiú ad) + étkezés (amit a fiú ad) + közlekedés New Yorkban (amit a fiú ad).
Komolyan, most leveleztem egy magyar egyetemista sráccal, aki eljegyezte a barátnőjét, de virágnál és egy kézzel készített fotóalbumnál többre nincs pénze a lány szülinapjára...
vízummentesség, beutazás:
"A Vízummentességi Programban részt vevő országok állampolgárai mentesülnek a vízumkényszer alól, amennyiben turizmus vagy üzleti célból utaznak az Egyesült Államokban kevesebb, mint 90 napra. A Vízummentességi programban utazóknak szükségük van 1. Egy jóváhagyott Electronic System for Travel Authorization (ESTA) engedélyre és 2. Érvényes, biometrikus (elektronikus chipet) tartalmazó útlevélre (a 2008. január 15. után kiadott magyar, bordó színű útlevél), még azelőtt, hogy megkezdenék a beszállást, amennyiben légi vagy tengeri úton érkeznek az Egyesült Államokba. Fontos: Kettős állampolgárok esetében az amerikai állampolgároknak amerikai útlevéllel kell belépniük az Egyesült Államokba és elhagyniuk azt."
13-as vagyok:
1. Hát épp ez az, ha el akarja mélyíteni az ismeretséget, akkor be kell vállalni a kockázatot. Itt ismerkedtek meg, a férfi már volt itt, most így logikusnak tűnik, hogy a lányod menjen.
2. Annyi időre menjen, amennyit fedezni tud, ha muszáj. Vagy menjen akkor rövidebb időre, vagy inkább gyűjtsön még hozzá valamennyi pénzt, és menjen a tavaszi szünetben.
Nem helyes, amit írtok, 10 nap alatt meg lehet ismerni későbbi szakmai kapcsolatokat, egy 3 napos konferencia is elegendő erre, de ti valószínűleg sohasem voltatok ilyen helyeken, nem tudhatjátok ezt. Egy 10 napos út sok mindenre jó lehet, ha csak a kapcsolatépítést nézzük.
Nem is írok ide többet, mert ez a kérdés kamu szagú, valaki már megint itt hergeli a népet a történetével.
A csaj olyan diplomával úgysem tudna mit kezdeni kint magával, amivel nem lehet egy 8,4 milliós világváros valamely egyeteméhez bárhogyan kapcsolódni...
Kérdező, holnap iskola lesz!
13
Nem gondolom, hogy mélyebb hatást gyakorolt volna a lányomra a fiatalember, ami miatt érdemes bevállalni a veszélyeket.
23
Jó lenne, ha nem lenne igaz a story, de sajnos az. Nem értem, miért említi bárki is itt a tanulmányokat. Ezeknek semmi közük a lényeghez.
Nem tanulni akar kimenni, hanem világot látni. Eljutni egy olyan helyre, ahová máskor nem tudna. Számomra az a kérdés, hogy el lehet-e menni egy szinte ismeretlen valakihez vendégségbe, ha minimális pénzed van, és senkihez ott nem tudsz fordulni, ha valami rendkívüli történik.
Jogos, holnap iskola lesz, jó éjszakát mindenkinek.
saját példával tudok szolgálni. 22 vagyok, egyetemista.
a nyáron egy napot találkoztam budapesten egy svéd sráccal. egy hónappal később az európatúrámat már úgy igazítottam, hogy az ő városa is útba essen, kevesebb, mint egy hetet töltöttünk akkor együtt, de életem legboldogabb pár napja volt. november elején pedig megyek ki hozzá egy évre, összeköltözünk.
hülyeség, az, de mikor csináljon az ember hülyeséget, ha nem 22 évesen? 10 napba nem fogsz belehalni, ő sem, hadd éljen kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!