Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 22 éves egyetemista lányunkat...

22 éves egyetemista lányunkat meghívta egy 30 éves fiatalember New Yorkba. Minket, szülőket félelemmel tölt el ez az utazás, amit a lányunk már tervezget, decemberre. Ti mit tennétek a helyünkben?

Figyelt kérdés
A történethez hozzá tartozik, hogy itt, Budapesten ismerkedtek meg augusztusban, egy szórakozóhelyen. Utána még egyszer találkoztak. Azóta Neten tartják a kapcsolatot. Nekünk, szülőknek, ez a tempó gyors, és nagyon féltjük a lányunkat, aki annyi9ra naiv, hogy szerinte ebben semmi furcsa nincs, és természetesen semmi baj nem lehet (mármint szerinte). Ti erről hogyan vélekedtek? Mit tennétek, mert egyáltalán nem örülünk, hogy belevág a nagy ismeretlenbe. Főleg így, hogy nem rokonhoz megy oda. Most abban reménykedünk, hogy a repüléstől való félelme miatt mond le az utazásról, mert semmilyen észérvünket nem hallgat meg. Fiatalok véleményét is megköszönném…

2016. szept. 11. 21:26
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:

Én sem értem, hogy jönnek ide a kinti tanulmányok, ottani egyetemi kapcsolatok, amiket lehetne találni. Ezekről szó sincs. Egy egyszerű kb 10 napos látogatásról, meghívásról van szó. Ahol a bizonytalansági tényezőt leginkább – szerintem – az jelenti, hogy felületes és rövid az ismeretség, semmit nem tudunk a meghívóról.

Anyagiak: a lányunk fogja fizetni a repjegyet (saját – más célból - megtakarított pénzéből), amihez még kell gyűjtenie. Ezen kívül nem sok pénze lesz, erre is értettem, hogy esetlegesen ki lehet majd szolgáltatva. Persze ő furcsállja, hogy a srác nem fizeti ki a repjegyet, de nekem éppen az lenne a fura, ha megtenné. A lányunk annyira gyerekesen gondolkodik, azt hiszi, csak úgy ajándékozzák a dolgokat, mindenféle ellentételezés nélkül, ha már jobb anyagi helyzetben van valaki. Most éppen haragszik rám, hogy meg akarom fúrni az útját, pedig csak az aggodalom és féltés beszél belőlem.

2016. szept. 11. 23:03
 22/42 anonim ***** válasza:
31%

Én az anyagiak miatt mondtam le az amerikai utamat férfiként és "cseréltem be" egy angliaira, viszont én nyertem ösztöndíjat is (ugyanakkor az ösztöndíjam az USA-ban semmire nem lett volna elég).

Igen, ez valóban nem jó, hogy MINDENT az amerikai fiatalember fizet majd...

Amikor én randiztam, egyszer alig fogadta tőlem el a lány az 5000 Ft-os belépőjegyet, sőt a színházba külön fizettük ki, mert ott végképp nem volt hajlandó elfogadni tőlem az ajándékjegyet, pedig én hívtam meg őt.

A lányotok esetében sok százezer Ft-os (fél millió Ft körüli) útról van szó.

Repjegy + utasbiztosítás + szállás (amit a fiú ad) + étkezés (amit a fiú ad) + közlekedés New Yorkban (amit a fiú ad).

Komolyan, most leveleztem egy magyar egyetemista sráccal, aki eljegyezte a barátnőjét, de virágnál és egy kézzel készített fotóalbumnál többre nincs pénze a lány szülinapjára...

vízummentesség, beutazás:

"A Vízummentességi Programban részt vevő országok állampolgárai mentesülnek a vízumkényszer alól, amennyiben turizmus vagy üzleti célból utaznak az Egyesült Államokban kevesebb, mint 90 napra. A Vízummentességi programban utazóknak szükségük van 1. Egy jóváhagyott Electronic System for Travel Authorization (ESTA) engedélyre és 2. Érvényes, biometrikus (elektronikus chipet) tartalmazó útlevélre (a 2008. január 15. után kiadott magyar, bordó színű útlevél), még azelőtt, hogy megkezdenék a beszállást, amennyiben légi vagy tengeri úton érkeznek az Egyesült Államokba. Fontos: Kettős állampolgárok esetében az amerikai állampolgároknak amerikai útlevéllel kell belépniük az Egyesült Államokba és elhagyniuk azt."

[link]

2016. szept. 11. 23:03
 23/42 anonim ***** válasza:
81%

13-as vagyok:

1. Hát épp ez az, ha el akarja mélyíteni az ismeretséget, akkor be kell vállalni a kockázatot. Itt ismerkedtek meg, a férfi már volt itt, most így logikusnak tűnik, hogy a lányod menjen.

2. Annyi időre menjen, amennyit fedezni tud, ha muszáj. Vagy menjen akkor rövidebb időre, vagy inkább gyűjtsön még hozzá valamennyi pénzt, és menjen a tavaszi szünetben.

2016. szept. 11. 23:11
 24/42 anonim ***** válasza:
0%

Nem helyes, amit írtok, 10 nap alatt meg lehet ismerni későbbi szakmai kapcsolatokat, egy 3 napos konferencia is elegendő erre, de ti valószínűleg sohasem voltatok ilyen helyeken, nem tudhatjátok ezt. Egy 10 napos út sok mindenre jó lehet, ha csak a kapcsolatépítést nézzük.

Nem is írok ide többet, mert ez a kérdés kamu szagú, valaki már megint itt hergeli a népet a történetével.

A csaj olyan diplomával úgysem tudna mit kezdeni kint magával, amivel nem lehet egy 8,4 milliós világváros valamely egyeteméhez bárhogyan kapcsolódni...

Kérdező, holnap iskola lesz!

2016. szept. 11. 23:12
 25/42 A kérdező kommentje:

13

Nem gondolom, hogy mélyebb hatást gyakorolt volna a lányomra a fiatalember, ami miatt érdemes bevállalni a veszélyeket.

23

Jó lenne, ha nem lenne igaz a story, de sajnos az. Nem értem, miért említi bárki is itt a tanulmányokat. Ezeknek semmi közük a lényeghez.

Nem tanulni akar kimenni, hanem világot látni. Eljutni egy olyan helyre, ahová máskor nem tudna. Számomra az a kérdés, hogy el lehet-e menni egy szinte ismeretlen valakihez vendégségbe, ha minimális pénzed van, és senkihez ott nem tudsz fordulni, ha valami rendkívüli történik.

Jogos, holnap iskola lesz, jó éjszakát mindenkinek.

2016. szept. 11. 23:21
 26/42 anonim ***** válasza:
86%
40%-os, te mennyire vagy hülye? Ki beszélt itt USA-beli tanulásról? A lány csak egy 10 napos üdülést tervez ott, nem hosszútávú ott-tartózkodást.
2016. szept. 12. 02:44
 27/42 anonim válasza:
37%
19/L Hogyha csak a maguk igazát sulykolják miért tesznek fel kérdést? Számos pozitív vélemény is jött. Érthető hogy aggódnak, de nem kell mindjárt démonizálni. Le kell ülni a lányukkal és megbeszélni, hogy mennyire bízik a férfiben, mi az oka hogy ki akar menni. Kevés lehetőség van itthon a normális életre érthető hogy megakarja ismerni a világot, még akkor is ha csak kalandvágy. De azzal hogy mindenáron leakarja beszélni csak azt éri el, hogy csak azért is megfogja csinálni a hülyeséget makacsságból, gondolkodás nélkül. Beszéljék meg hogy folyamatosan tartják a kapcsolatot, ha valami baj van azonnal hívják az usabeli képviseletet. A lányuk 22 éves felnőtt nő! És azért ne felejtsük el, hogy ez az ő élete a végső döntést ő fogja meghozni a kérdés az, hogy önök mellette fognak állni ha kimegy és segítenek ha baj van, vagy ha esetleg csalódás éri akkor még attól is tartania kell hogy hazaérvén nem hall mást, csak annyit, hogy "én megmondtam,ugye,nemmegmondtam!".
2016. szept. 12. 07:01
 28/42 anonim ***** válasza:
Oke akkor vegyel neki olyan return jegyet amin modosithato a datum. Adj neki 20.000 dollart. Akkor nem lesz gond.
2016. szept. 12. 07:18
 29/42 anonim ***** válasza:
37%
Halkan jegyzem meg, hogy nem kivanok tobb privat uzenetet kapni kisebbsegi komplexusos agyhalottaktol, akiknek valamilyen csodalatos alkimia folytan a kulfoldi parral rendelkezo lanyok mind prostitualtak, akik kulonbozo szexualis aktusok lefolytatasaert kapjak az apanazst (?!), es nyilvan nem dolgoznak... gondolkozzatok mar el magatokon, mikozben a kifrocsogott nyalatokat torlitek a kepernyorol, ami az ilyen indulatos baromsag legepelese kozben kerult oda. Vannak emberek, akik kulfoldon elnek. Bumm. Es vannak koztuk szimpatikus emberek. Bumm. Emesszetek meg az infot. Ha meg az agyhalottsagotok miatt nem akar veletek parkapcsolatra lepni senki, az meg nem jelenti azt hogy ezt masokon kell levezetni... mert az szanalmas.
2016. szept. 12. 10:47
 30/42 anonim ***** válasza:
43%

saját példával tudok szolgálni. 22 vagyok, egyetemista.

a nyáron egy napot találkoztam budapesten egy svéd sráccal. egy hónappal később az európatúrámat már úgy igazítottam, hogy az ő városa is útba essen, kevesebb, mint egy hetet töltöttünk akkor együtt, de életem legboldogabb pár napja volt. november elején pedig megyek ki hozzá egy évre, összeköltözünk.

hülyeség, az, de mikor csináljon az ember hülyeséget, ha nem 22 évesen? 10 napba nem fogsz belehalni, ő sem, hadd éljen kicsit.

2016. szept. 12. 10:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!