22 éves egyetemista lányunkat meghívta egy 30 éves fiatalember New Yorkba. Minket, szülőket félelemmel tölt el ez az utazás, amit a lányunk már tervezget, decemberre. Ti mit tennétek a helyünkben?
Ha egyetemista a lányotok, akkor decemberben nincs neki vizsgaidőszaka? Hogy lesz meg a féléve?
A helyi egyetemeken, intézetekben, szoktak lenni magyar oktatók, kutatók, a lány szakjának megfelelő szakterületű emberrel érdemes lenne felvenni a kapcsolatot, hogy náluk is körülnézzen, hátha később egy szakmai ösztöndíjnál kapóra jön ez az ismeretség.
Ill. ha találtok ilyen magyar oktatót, kutatót, akkor ő biztosíték is lehet, hogy nem csak úgy tingli-tanglizni ment ki a lányotok 1-2 hétre az USA-ba.
1. A lányod felnőtt, azt tesz, amit akar - természetesen neki tisztában kell lennie vele, hogy mit csinál és mekkora kockázatot vállal.
2. Hogy valójában mekkora kockázatot vállal, azt neki kell tudnia, ő ismeri a férfit a legjobban. Nem olyan nagyon nagy a korkülönbség, hogy önmagában emiatt aggódni kelljen. Az is dilemma, hogy ha mondjuk egy távkapcsolatban gondolkoznak, valahogy el kell kezdeni megismerni a másikat, ebben persze van kockázat, de ha úgy gondolja, megéri, vállalni kell.
3. New York azért nem az őserdő közepén van. Ha a lányod tud angolul, akkor simán elboldogul bármivel, és sok helyről kérhet segítséget. Sokkal fontosabb, hogy adott esetben tud-e nemet mondani - főleg olyan embernek, akihez valamennyire kötődik.
4. Persze, nem tudom, anyagilag hogy képzeli az utat, de pénzügyileg készüljön úgy, hogy teljes mértékben önálló lehessen a hazaútig, ha rosszul sülne el a dolog (utazás, szállás, étel stb.)
11
Kb 10 napot mindenképpen ki tud szorítani a vizsgaidőszakban, decemberben. Az itteni tanulmányainak nincs közte ottani egyetemhez. Mi senkit nem ismerünk az USÁ-ban.
Valóban naiv a lány, éppen ezért féltjük. Ő valóban elhiszi, hogy egy szinte ismeretlen valaki csak úgy meghívja és vendégül látja őt. Semmiféle rossz vele ott nem történhet (gondolja). Észérvek semmit nem érnek.
Itt mindenki rémet lát, pedig lehet szerelem első látásra. Az amerikai nők nagyon slamposak és aszexuálisak.
Azt meg nem értem, miért mondogatod a lányodra egyfolytában, hogy naív? Hogy nevelted?
13
Nem aggaszt ekkora korkülönbség. Az anyagi függetlensége inkább, mert nagyobb összeget nem tud addig összegyűjteni, amivel nem kerülne esetlegesen kiszolgáltatott helyzetbe.
14.:
Nem létezik, hogy New Yorkban nincs olyan egyetem, ahol nem találhat valamiféle kapcsolódást az itteni tanulmányaival... 3 hónappal előtte el lehet kezdeni levelezni ottani oktatókkal (én is találtam kapcsolatot, ráadásul magyart és a Central park mellett lett volna). OK, ha magyartanár a lányotok, tényleg nincs sok kapcsolat, de még akkor is vannak magyar közösségek New Yorkban akikkel fel lehet venni a kapcsolatot.
Pl. magyartanár diplomával mit fog kezdeni magával az USA-ban?
Ha semmi kapcsolódást nem lehet az itteni szakja és egész New York egyetemei között találni, akkor egy esetleges házasság esetén mit fog kint kezdeni magával? Életképtelen ötlet lenne kiköltöznie így hosszútávra.
"Az itteni tanulmányainak nincs közte ottani egyetemhez. Mi senkit nem ismerünk az USÁ-ban."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!