Hogyan vegyem rá anyát, hogy engedjen tampont használni?
14 éves vagyok, már 2 éve menstruálok és pont ma jött meg, ami azért pech, mert ma megyünk a Balatonra nyaralni. Anyukám viszont nem engedi, hogy tampont használjunk a tesómmal, egyszer amikor a rákérdeztünk azt mondta, hogy azért, mert azt csak olyan használhat, aki már szült. Nem azt állítom, hogy hazudott, de embertől hallottam már, hogy tampont használ, annak ellenére, hogy nem szült.
Mit tegyek? Nem akarom a partról nézni, ahogy a többiek tök jól érzik magukat a vízben.
14/L
Nem biztos, hogy szüzen csak minit tud használni. Van olyan, akinek szüzen is felmegy a normál, meg olyan is, akinek a mini sem.
Hagyjuk már ezt a tampon egészségtelen dolgot. Direkt rákérdeztem az orvosomnál erre, és mondta, hogy a nők 1%-a allergiás rá, tehát ez elenyésző. Szerintem sokkal kényelmesebb, mint a betét, amiben kenődik meg folyik mindenhova a vér.
üljetek le ezt átnézni!
Próbálj a lelkére hatni, hogy mégsem tehetsz betétet a bikini alsódba és úszhatsz be vele a tóba... Csak nem akarja elrontani a nyaralásodat azzal, hogy nem enged tampont használni.
Amúgy állíts fel észérveket, mutasd meg az ismertető honlapokat is, a végén csak sikerül meggyőznöd. Szurkolok!
Én 13 éves korom óta tamponozok. Először minit használtam, majd egy év múlva normált, mégis mikor 16 évesen elvesztettem a szüzességemet nem kicsit fájt és összevéreztem mindent.
Ezt azért írom, mert szerintem anyukád a szűzhártyádat félti, csak kínos neki erről így beszélni, egyszerűbb rávágni, hogy még nem szabad és kész.
Nem hazudozásra bíztatlak, de ehhez senkinek semmi köze.
Én sem kötöttem anyám orrára, hogy én most vettem egy doboz tampont, megyek és felnyomok egyet.
Ez nagyon intim magánügy (szerintem), nem kell ezt túlgondolni.
Van az ob comfort, ha jól emlékszem. Az nagyon kis vékonyka, mininél is kisebb. Azzal kezdeném a helyedben. Viszont arra figyelj, hogy fürdés után ki kell venni, nem maradhat utána sokáig bent. Ezért a Balatonnál tényleg nem valami higiénikus, ha nincs a közelben normális mosdó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!