Anyám nem enged ki motorozni mit csináljak hogy ki engedjen?
Van egy simsonom s51n 4 sebesség. apám adta nekem mert már neki nem kell és ide adta hogy tanulgassak. az udvaron még elsőnek jó volt de már unalmas. Olyan helyen vagyunk ahol sok föld út van de akkor se.
Szerintem lehet hogy félt de már 17 éves vagyok már autót is lehetne vezetnem nem hogy egy 50ccm-es motort.
" Olyan helyen vagyunk ahol sok föld út van de akkor se"
Hát én közvetlenül szántóföld mellett lakom, és (főleg nyáron) nem kevés kölyköt látok motorozni, quadozni. Ha nekem lenne egy 17 éves kölyköm, a látottak alapján én sem engedném.
Tudod, te más vagy, meg te figyelnél, stb.
Igaz, autóval történt, de a végeredmény szempontjából mindegy:
Kiscsávó vmi halál lerottyant 1000 éves Ladával száguldozott a szántóföldön, volt szerencsém többször is látni. Aztán fél napig nem volt áramunk, mert a majom kidöntött egy villanyoszlopot. Mondjuk ezt te nem tudnád megcsinálni a motoroddal.
És: én is voltam tizenéves és vezettem motort jogsi nélkül. Én megúsztam 1-2 eséssel.
Te vajon megúszod?
Inkább könyörögd ki a jogsit.
Népes helyen laktok?Mert ha népes, akkor hiába a földút, akkoris járnak arra sok idióta kölyök quaddal,meg cross motorral akik nem figyelnek.Én is így jártam.Kimentem földútra kicsit gyakorolni (igaz én 250-es crossal), ráadásul nem is népes környéken lakunk.Gondoltam nem jön senki.Aztán a helyi gazdag fószer 10éves kis kölyke egy kib*ott nagy quaddal.Nem figyelt oda(életében nem ült még rajta)én meg próbáltam lehúzódni, de mivel szűk az út nem sikerült.Lazán 60-nal nekemjött.Motoromnak annyi, és még én is örülhettem hogy megúsztam egy kéztöréssel, meg sok zúzódással(még a bukósisak is meghasadt ahogy belefejeltem valamelyik kemény részbe)
Szóval megértem anyukádat hogy nem enged ki még így se.Majd ősz vége felé próbáld meg, amikor még nincs hó(bár hóban is lehet gyakorolni),akkor már általában leállnak a motoros vagányok
Sokan írják hogy szerezz jogsit, csak mondom hogy nem a jogsi teszi az embert, csak az tud vezetni akinek van jogsija? akkor mért csinál balesetet némejik olyan ember akinek van jogsija??
Földútra meg nem nagyon kell jogsi, nekem sin, ésn is földúton szoktam motorozgatni, néha forgalomba is mikor boltba megyek, és ennek már több éve, nincs jogsim, de balesetet még nem okoztam, meg olyan se volt hogy majdnem. Én azt mondom, lehet jogsi nélkül közlekedni, csak a rendőröket el kell kerülni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!