Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tejfölöm jégé fagyot mit kéne...

Tejfölöm jégé fagyot mit kéne csináljak vele h ugy engedjen fel h még fel tudjam használni?!

Figyelt kérdés
2016. márc. 14. 17:55
 1/8 anonim válasza:
62%
Szia.Kb 86 fokra melegíts fel vizet egy ibrikben.Vizet levéve szobahőmérsékletű vajlingba átöntvén tároljuk.Mikor a kezedet a vízbe már úgy bele tudod rakni,hogy nem égeti,a tejfölt helyezzed belé.Persze megjegyzem,zárt dobozba .A tejföl általában 13 perc elteltével újra normál állagúvá módosul.Eztán csomagolópapírját fogpiszkálóval megszúrni,ha a lé csorog belőle,a tejföl az eredetivé vált.Ida néni tanácsolta ,de már nem él .sok sikert. jolán
2016. márc. 14. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Én csak annyit tanácsolnék, tejfölt ne fagyassz le. :-)
2016. márc. 14. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Elő válaszóló köszönöm :) második válaszóló nem szándékosan fagyasztotam le még nem tapasztaltam ki h a hütöm mien fokozaton mennyire hüt :)
2016. márc. 14. 19:41
 4/8 anonim ***** válasza:
Arra készülj fel, hogy megváltozik az állaga, mert a kolloid rendszer elemeire válik, megszűnik emulzió lenni és ez visszafordíthatatlan.
2016. márc. 14. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Tehát "kásás" lesz.
2016. márc. 14. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Kirakod szobahőmérsékletre és másnap jól összekavarod,ugyanolyan lesz mint"új korában". Semmi baja.
2016. márc. 15. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Így van, ha nem azonnal kell hagyj neki egy napot pl a spájzban kiengedni.

felkevered alaposan- ha van kisméretű habverővel- tökéletes lesz.

Viszont el kell használni, mert vissza már nem fagyasztható.

2016. márc. 15. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Má nem azé, de szerintem el kell forralni a víz felét, és 50 fokos tálba önteni, és úgy kell megvárni, hogy kézmelegre hűljön, mielőtt belerakod! Nem mindegy ám annak a kézmeleg víznek, hogy hogy készül. Amúgy szerintem nem a kézmelegség a lényeg, hanem, hogy ne olvadjon meg. Meg, hogy mennyi víz.

Kevesebb hamarabb lehűl, meg ha alacsonyabb a vízszint a tejfölszinttől, akkor később melegíti fel. Lehetőleg a doboz alatt is víz legyen, hogy nagyobb felületen melegítse! De szerintem se lesz olyan az állaga, mint előtte. Én belejégkásáztam a töltöttkáposztába de úgy rémlik, csak híg lé lett belőle. Ha van rá időd, és türelmed, a leggyorsabb, ha vízbe teszed, és azzal együtt melegíted. De ha nem fontos az idő, kiolvad az a levegőn is.

2016. márc. 16. 04:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!