Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A helyemben mit csinálnátok?

A helyemben mit csinálnátok?

Figyelt kérdés

19 éves fiú vagyok, van egy 12 éves húgom, anyukám meghalt, apám alkoholista, amit tagad.

Jelenleg OKJ tanfolyamra járok, de sajnos megbuktam.Augusztus végén lesz a pótvizsga, és nem tudom mit csináljak.

Itthon tarthatatlan a helyzet, apám minden pénzt eliszik, rendszeresen előfordul,hogy nincs itthon ennivaló, például most.Egy száraz zsömle van a konyhában, azon kívül tényleg semmi, de semmi más.Meg persze bor,sör, pálinka, az fontos úgyis.

A húgom jelenleg táborban van, de gyakran van,hogy itthon van, és nincs mit enni.

Ha tudok, iskola mellett is dolgozok, de nehéz, és többek között ez is közrejátszott a bukásomban.

Van egy kutyánk is, neki is kell enni adni, az oltásokat fizetem, ha apám nem ad (márpedig nem ad) a húgomnak is én veszek ennivalót, vagy adok rá pénzt, és lényegében semmim nem marad.

Alig van ruhám, amiket hordok azokat is mind anyukám vette mikor még minden rendben volt, amióta ő meghalt nincs új ruhám.

Semmire nincs pénzem, nem érzem jól magam így, folyamatosan stresszelek, és tudom,hogy többre vagyok képes, úgy gondolom jól bánok a pénzzel, és nem kell így élnem ezzel a r*****k alkoholistával.

Kollégium, rokon szóba sem jöhet, a húgom, és a kutya nélkül sehová sem megyek.

Tudom,hogy lehetne szólni különböző hatóságoknak, de akkor elviszik a húgomat, és azt sem ő, sem én nem akarom.

Élnek nála rosszabbul is gyerekek a szüleikkel, nem áll az éhhalál szélén, de hogy nem kapja meg azt amit egy ennyi idős gyereknek meg kéne az biztos.

Sajnálnám elveszni ezt az egy évet amit bejártam az iskolába, de nem tudom,hogy kibírok e még egyet, főleg hogy most megbuktam, megint vagy dolgozok, vagy tanulok a pótra.Ha dolgozok nem halunk éhen, de megbukok.Ha nem dolgozok, nem lesz mit enni, és talán átmegyek.

Van jogosítványom, jelenleg egy pizzériában dolgozok, és így nyáron heti 6 napot dolgozva jól keresek, de számlát is fizetek itthon meg szinte minden ami van az nekem köszönhető.Itt bármi tönkremegy, az soha többé nem lesz megjavítva apám részéről.

Szeretnék még tanulni, hogy befejezzem az iskolát, és ott van egy csomó barátom, akikkel meg fog változni a viszony ha nem oda járok, talán el is veszítem őket.

Iskola nélkül gépkocsivezetőként,akár kamionosként képzelem el a jövőmet, amiben van pénz.

Az iskolában autószerelőnek tanulok, abból is megtudnék élni, és jobban tetszene.

2016. aug. 10. 13:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Hát, nem irigyellek...

Amit én próbálnék meg a helyedben : ebben a hónapban kutyakőkeményen megfeszülnék, hogy meglegyen a pótvizsga. Utána kérném, hogy én lehessek a húgom gyámja, és ezzel együtt keresnék munkát is. A többiek írtak opciókat, én ehhez a területhez sajna nem értek.

Nem írtad, milyen jellegű településen élsz, de pl ha faluban, érdemes bemenni az önkormányzathoz, hogy van-e kiadó ház a tulajdonukban. Ezek olcsóak (nálunk 3 szobás ház 15 plusz rezsi, nektek meg bőven elég ettől kisebb). Oda mehet a kutya is! :)

2016. aug. 10. 20:00
 12/12 anonim ***** válasza:
Ja és még valami : merj segítséget kérni! Le merném fogadni, hogy a suliban sem tudják, mi nálatok otthon a helyzet. És merj bemenni az önkormányzathoz, családsegítőhöz, cink a helyzet, de nem neked kell szégyellni magad! Kitartás és sok-sok erőt kívánok neked!
2016. aug. 10. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!