Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit csinálnátok a helyemben...

Ti mit csinálnátok a helyemben? Ez már nem sok egy kicsit?

Figyelt kérdés

Apám egy utolsó mocskos....khm, egy alkoholista.

Hazug,aljas, és az alkohol meg a hazugság élteti, semmi más.

Anyukám két éve meghalt, akkor kezdődött minden.14 éves lehettem mikor inni kezdett,de anyukám halálakor "szabadult el" mostanra lerombolt mindent, kizárólag gyűlöletet érzek iránta, annyi minden aljas szemét dolgot tudnék mesélni amit elkövetett a család ellen,és ellenem, hogy nincs ember aki azt végig tudná olvasni.

Folyamatosan ocsmány degradáló stílusban beszélt és beszél velem, de jó ideig nem szóltam vissza, manapság már én is így beszélek vele.Nem old meg semmit, de könnyebb.Azt gondoltam,hogy számára ezeknek a szavaknak nincs súlya, ám kiderült,hogyha rá mondják, akkor az már sértő, azonban amit ő mond azt tagadja, ő sosem beszélt velem csúnyán.

Ennek szellemében a környéken már mindenki úgy tudja,hogy én egy szemét bunkó vagyok, aki az éjjel-nappal dolgozó,családjáért küzdő apát szidalmazza, és nem becsüli meg.Van szomszéd aki nekem nem is köszön, hiába köszönök rá, de a többség csak simán flegma velem.Tudom,hogy azért amit apám mond nekik, de mégsem szólhatok.

Nem mehetek oda, hogy nem úgy van az, meg senki nem mondott rám rosszat a szemembe.

Nagyon zavar, és egyben bosszant is,hogy így néznek rám, és semmi sem igaz.

Ez a jelenség is csak egy ideje van, amíg anyukám élt nem volt ilyen gond, és apám rendszeresen beszél ezekkel az emberekkel, 100% hogy ő mond rólam dolgokat.

Az alkoholizmusát jól titkolja, mint mondtam, folyamatosan hazudik, ha valaki megmeri kérdezni,hogy esetleg nem hibás e ő valamiben, annak letépi a fejét, mert olyan nincs,hogy ő hibás, miért?

A zsidók hibája az,hogy neki nincs munkája, elveszik az ő pénzét, és elköltik, és ő ingyen dolgozik.

Ezen kívül gyógyszerre iszik, és kever dolgokat, magát rendszeresen pozitív tulajdonságokkal,cselekményekkel ruházza fel, míg másokat lehord.(például volt,hogy anyukám azért túlórázott,hogy nekem számítógépet vehessenek szülinapomra, apám szerint ő túlórázott, miközben munkája sem volt ekkor, de váltig állítja,hogy ő ezt értem tette)

2016. jan. 13. 21:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
3%

Talán nem kellett volna hagyni, hogy idáig fajuljon a helyzet és mikor a legelső jelek jelentkeztek, akkor kellett volna leülni vele és megbeszélni a dolgokat, segítséget adni és kérni. Nem szégyen.

Az alkoholizmus ugyanis valamilyen súlyos mentális problémának az "önkezelése". Valami miatt elkezdett apukád inni, és az, hogy anyukád halálakol érte el a mélypontot az itallal kapcsolatban, az is csak azt támasztja alá, hogy nem "jókedvéből" iszik.

Amit tudni kell, hogy az alkoholisták nem beszámíthatóak kvázi (="hazug, aljas"). Nem elítélni kell és bunkón visszaszólni neki (pláne ha tudod, hogy nem old meg semmit), hanem támogatni, erőltetni, hogy kérjen segítséget.

Fél év alatt szépen ki lehet jönni az alkoholizmusból, Persze nem egyedül, hanem kórházi bentfekvéssel, pszichátriai segítséggel, családi/baráti támogatással és utógondozással.

2016. jan. 13. 22:02
 2/13 anonim ***** válasza:
Konnyu ezt mondani, amit 1. Tanacsol, de felnott embert akaratan kivul biztos nem viszel orvoshoz..... Nehez, de azert meg kell probalni!
2016. jan. 13. 22:10
 3/13 anonim ***** válasza:

tudod mikor érdekelne hogy ki mit gondol rólam, meg köszön e..

engem az én igazságérzetem érdekene csak és aszerint is élnék.a jövőm lenne az első.

valószínű hiányzik neked igazából apukád és sajnálod hogy nem kapohatod meg mert az ital neki fontosabb. ez szül hatalmas haragot benned. teljesen megértem.

anyud elhagyott, hát úgy néz ki apud is.

ezt nem lehet könnyű feldolgozni.

arra kérlek, hogy végy erőt magadon és légy boldog ,különben ez felőröl, magával ránt téged és belőled sem lesz több, mint apudból.

2016. jan. 13. 22:12
 4/13 anonim ***** válasza:
68%

#2, én írtam az első választ. Igen, tudom, hogy "könnyű mondani" és hogy cselekedni nehéz. Az én nagybátyám 17 éven keresztül volt alkoholista és mi is elég sokáig elítéltük a modora és az életvitele miatt.

Aztán egyszer jött egy nagyobb baj, amibe majdnem belehalt, akkor kaptunk észbe, pedig hidd el, mi is úgy voltunk már vele, hogy bevesszük a leszarom tablettát, rá sem nyitjuk az ajtót és majd lesz ami lesz.

A kórházban akkor egy pszichiáter (aki amúgy vele is beszélgetett) mondta nekünk ezeket amiket itt leírtam, hogy az alkoholizmusnak kivétel nélkül mindig valamilyen lelki gyökere van, méghozzá elég súlyos. A kérdezőnél is egyértelműen látszik, hisz akkor történt a nagy lejtőre állás, mikor meghalt az anyuka.

Érdekes amúgy, hogy ha valaki gyógyszerrel próbálja kezelni a depresszióját/pánikbetegségét/stb és esetleg függővé válik, akkor mindenki támogatja és próbál neki segíteni. Ellenben ha valaki az alkoholhoz nyúl, akkor már egyből jönnek a keményebbnél-keményebb kritikák és az elítélés. (mi is így tettünk sajnos) Pedig ugyanúgy tudatmódosító és erősen addiktív mindkettő. Csak az egyiket az orvos adja.

Kérdező: gondolom apukádnak azért még vannak józan pillanatai. Ilyenkor próbálj vele leülni beszélni, és akármennyire is bunkó, tapló, próbálj vele kedvesen, vagy ha úgy nem is, legalább higgadtan beszélni erről. Ha ez nem megy, akkor válts erőteljesebb stílusra, mondd el neki, hogy ezzel tönkreteszi saját magát és téged is, meg az egés családot, stb.

2016. jan. 13. 22:23
 5/13 anonim ***** válasza:

először adj esélyt neki, hátha rájön, hogy van egy fia ,aki számít rá

ezt a reklámot nagyítsd ki neki és nézze meg elejétől a végéig!

és magyarázd el neki, mert ne találom magyarul

"„Most nem lehetek melletted, de édesapád veled lesz”, „Ne felejtsd el, hogy apukád mindig ott lesz melletted, rendben?” - Az alábbi sms-t kapja egy lány, miután meghal az édesanyja, és bezárkózott. Nem csoda, ha ezek után másképp közeledik édesapjához.

"

[link]

ha nem kap észhez hogy egy apa szó mit jelent, akkor sajnálom. te mindent megtettél.

2016. jan. 13. 22:25
 6/13 anonim ***** válasza:

akkora baromság hogy valaki kezelésként iszik.

nem.

akik elhagyják magukat és lesz*rják a másikat, a saját gyermeküket is, azok isznak!

2016. jan. 13. 22:26
 7/13 A kérdező kommentje:

Réges-régen messze túl vagyunk a leülünk és beszélgetünk.

Ott kezdődik,hogy ő nem alkoholista, ő nem iszik soha, ő éjjel-nappal dolgozik, a családért él, mint mondta.

Erről meg van győződve, ezt az agya elhiszi neki, mert elakarja, és mert a így hat a gyógyszer és az alkohol együtt.

Ezzel szemben a valóság, az,hogy nem dolgozik, kölcsön kér,iszik, gusztustalanul beszél minden rokonnal, mindenki szemét, mindenki ellene van a kezdetektől fogva, minden más hibája, ő a szent, és pont.

Nem menthető, a világ leghosszabb kötele 10 méter.Ő pedig a 20 méter mély szakadék alján van.

2016. jan. 13. 22:42
 8/13 anonim ***** válasza:

ezt eddig is értettük.

neked csak az a feladatot, hogy rádöbbentsd hogy van, aki számít rá!

hogy vegyen észre, legyen apa.

akkor ha veszi a lapot normális lesz. mert ezt neki, belülről kell akarnia. ez nem megy parancsra.

nem dolgod egy felnőtt embert megmenteni.

te csak annyit tehetsz hogy ráébreszted hogy gyermeke van.

2016. jan. 13. 22:49
 9/13 A kérdező kommentje:

Mondtam,hogy ezen túl vagyunk.

Egy napig normális egy ilyen után (értsd. nem küld el a francba, de a kocsmát ugyan úgy járja) ,aztán minden folytatódik ugyan úgy.

Meg volt minden "család,beszélgetünk,számítunk egymásra".

Inkább egy állatnak mondom, az legalább megértené, és ehhez igazodna.Apám nem fog.

2016. jan. 13. 22:58
 10/13 anonim ***** válasza:
88%

akkor engedd el.

és a jövőddel foglalkozz.

majd talán öregen megkeres.

2016. jan. 13. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!