Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hová költöznél? A szerelmedhez...

Hová költöznél? A szerelmedhez vagy külföldre? Többi lent

Figyelt kérdés

Apám kapott munkát külföldön és járhatnék ott nyelvsuliba, híres egyetemre. De a barátom marad Mo-n OKJ-n Pesten, és ha megyek külföldre vége a kapcsolatnak.

Ti a karriert vagy a szerelmet választanátok?

2016. aug. 4. 22:43
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
47%

#19, szóval szerinted az az "egészséges" ha a lány jobban szereti SAJÁT MAGÁT és önmegvalósít nyugodtan, a fiú meg jobban szereti a lányt magánál, és alkalmazkodik a lány által legyártott helyzethez per "ha igazán szeret"?

Ennyi erővel azt miért ne mondjuk, hogy ha a Kérdező igazán szereti a párját, akkor itthon marad vele, és az OKJ után majd eldöntik közösen, hogy itthon vagy külföldön???

2016. aug. 5. 20:43
 22/27 anonim ***** válasza:
0%

19-es vagyok. Igen, szerintem az az egészséges. A szerelem elmúlik, valószínűleg igen fiatalok mindketten, viszont ilyen lehetőség nem biztos, hogy adódik többet.

Szerelemből meg nem lehet megélni majd később...

A fiú is jobban járna, ha ki tudna menni külföldre a lány után, magasabb színvonalon kezdhetnék majd a közös életüket, ha együtt akarnak maradni.

2016. aug. 5. 20:47
 23/27 anonim ***** válasza:
61%
#22, ilyenkor áldom a sorsot, hogy van párom, és így nem vagyok rászorulva olyan lehet, hogy nagyon tetszetős küllemű, de romlott gyümölcsre akinek eleve az lenne a kotta, hogy én szeressen jobban mint ő engem, és én alkalmazkodjak az ő önmegvalósításához, sőt örüljek, hogy alkalmazkodhatok... Szerintem az ilyen elvárásokkal élő nőnél - már bocs de - lényegesen jobb a semmilyen. Ezért igaz az a megállapítás, hogy azzal, ha egy karrierista lelép, az ember nem veszít a világon semmit, sőt nyer.
2016. aug. 5. 20:59
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
#19, tényleg, józanul átgondolva, miért fusson a fiú olyan önző lány után, aki nem őt, nem a kapcsolatukat választja, hanem a saját karrierjét? Ahogy mondtad, fiatal még, simán találhat olyan lányt, aki kettejükben gondolkodik, tehát akiért érdemes áldozatokat hozni...
2016. aug. 5. 22:14
 25/27 anonim ***** válasza:
54%

24-es: nem kell, hogy a fiú fusson utána természetesen. Nyilván csak akkor menjen a lány után, ha továbbra is szeretne vele élni.

Viszont hiába szép dolog a szerelem, ha mondjuk ők együtt maradnak, és majdan családot szeretnének alapítani, saját otthont, gyerekeket, akkor mi a jobb? Ha maradnak Pesten, a lány nem megy egyetemre, nem megy külföldre, itt marad a fiúval, aki elvégzi az OKJ-s szakmáját. Majd aztán robotolnak és nyomorognak egy életen át itthon...?

Vagy ha kimennek, a lány tanul, a fiú is tanulhat kint akár még, és megalapozzák a jövőjüket normális életszínvonalon?

Mindkettőjük érdeke az utóbbi lenne. Ha a fiú ezt nem szeretné, persze nem kötelező.

2016. aug. 6. 09:55
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
#25, hogy mni a jobb nekik, az azon a 2 emberen múlik... tudod, vannak olyan emberek is, akiknek a hazaszeretet nem egy elvont vagy ódivatú fogalom, és a saját szülőföldjükön szeretnének boldogulni, nem gyökértelenné és talajtalanná válni. Meg olyan emberek is vannak, akik úgy vélik, hogy egy kapcsolatban NEM az anyagi feltételek az elsődlegesek, ha nyilván nem is teljesen lényegtelenek. Szóval ezt embere válogatja.
2016. aug. 6. 12:38
 27/27 anonim ***** válasza:

Én biztos, hogy egy kapcsolatért nem hagynék veszni egy ilyen lehetőséget. Mindenképp a karriert választanám!

22L

2016. aug. 10. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!