Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek is gáz az olyan...

Szerintetek is gáz az olyan család, ahol a nő nem dolgozik vagy csak félállásban?

Figyelt kérdés

A munkahelyemen 8 évig dolgoztam 8-12 órában kb naponta. Onnan jötte el szülni, a fiunk 4 éves, mióta ovis nem mentem vissza az előző munkahelyemre, mert nem is nagyon akartam meg nem is akartak visszavenni, így kifizették a végkielégítést, és az esedékes pénzeket és elváltunk egymástól békével. Most 4 órában dolgozok 80 ezerért egy irodában, nekem egyelőre így kényelmes, mert meg tudom oldani a fiamnak az oviba vivést reggel és délután érte menést. Persze ha nagyon akarnám 8 óra munka mellett is meg tudnám tenni, de egyelőre most nekem jó így, nem siettetem a dolgokat. A férjem jól keres, kb 600 ezret egy hónapban, így mivel hitelünk sincs kényelmesen kijövünk. Persze nem zárom ki a lehetőségét, hogy 1-2 év múlva visszamegyek teljes állásba dolgozni, de még nem gondolkodtam rajta.

A családban annyira nem is, de a baráti körben a többi kisgyerekes anyuka folyton kérdezgeti, hogy mikor megyek teljes állásba dolgozni, mert már elég nagy a gyerek, tudnék menni meg, ők már 1 éve visszamentek főállásba stb. Lehet én értem félre, de nekem kicsit olyan, mintha ők rosszallóan vennék, hogy nem 8 órában dolgozok.

2016. júl. 30. 20:11
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
77%
#19-es, én azért mosolyogtam egy kicsit azon a bizonyos kommentelőn, aki megkérdezte, mit dolgozik a kérdező férje, mert az én jövedelmem (nőként) jóval magasabb.:-) Nálunk a férjem ment gyesre, utána rugalmas munkaidőben dolgozott, számtalanszor ő ment fogadóórára, szülői értekezletre, és ő "logisztikázott." Én ugyanis szeretem a munkámat IS, sikeres vagyok benne, de ehhez az is kellett, hogy ne essek ki évekre, ő viszont vállalkozóként maga osztja be az idejét, és a töredékét keresi az én fizumnak (egyéb juttatásokról nem is beszélve.) Mindkettőnknek és a gyerekeinknek is megfelelt így, működik a rendszer, bár nem a "hagyományos" családmodell.:-)
2016. júl. 31. 00:54
 22/28 anonim ***** válasza:
80%

"én azért mosolyogtam egy kicsit azon a bizonyos kommentelőn, aki megkérdezte, mit dolgozik a kérdező férje, mert az én jövedelmem (nőként) jóval magasabb"

Már feltűnt egy ideje, hogy az itt válaszolók többsége álruhás milliomosnő, aki vasvillával forgatja otthon a pénzt, hogy meg ne dohosodjon, majd leül a gépe elé, hogy ide válaszokat írjon...

2016. júl. 31. 01:43
 23/28 anonim ***** válasza:
40%

A nők mindig meg tudják indokolni, hogy miért nem dolgoznak. A lényege legtöbbször, hogy van a háttérben egy férj aki eltartja őket.

Azután otthon a sok semmittevésben megbuggyan és így mos autót:

https://www.youtube.com/watch?v=x-uddSlKoso

2016. júl. 31. 01:49
 24/28 anonim ***** válasza:
40%
#22-es, nincs vasvillánk, ez nem olyan környék, úgyhogy álruhában sem kell járnom.:-)
2016. júl. 31. 02:18
 25/28 anonim ***** válasza:
69%
Fél állásba dolgozni az tök jó ,van is pénzed és nyugiban mehetsz gyerekért.
2016. júl. 31. 06:30
 26/28 Zedricht ***** válasza:
92%
Ez a te dolgod, hogy mikor mennél 8 órázni. Legalább te dolgozol, de pl a családban is van olyan nekem, hogy életében egyszer dolgozott azt is két hétig. Na hát az elég gáz.
2016. júl. 31. 08:35
 27/28 anonim ***** válasza:
59%

Valószínű csak irigykednek. Én is 4-6 órában szeretnék majd dolgozni, a párom IT tanácsadó, tehát hasonló a fizetése mint a férjednek és még így is nagyon rugalmas a munkája. Így legalább tudom én intézni a fuvarozást és vacsi is lesz mire hazaér.

Én is jól keresek egyébként, de semmi szükség a teljes fizetésemre, sokkal többet ér a nyugodt családi légkör.

2016. júl. 31. 09:39
 28/28 anonim ***** válasza:
hát, én 'irigy vagyok' rád, szóval szerintem azok is, akik megszólnak :) én szívesen dolgoznék 4 órát
2016. aug. 1. 00:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!