Szerintetek is gáz az olyan család, ahol a nő nem dolgozik vagy csak félállásban?
A munkahelyemen 8 évig dolgoztam 8-12 órában kb naponta. Onnan jötte el szülni, a fiunk 4 éves, mióta ovis nem mentem vissza az előző munkahelyemre, mert nem is nagyon akartam meg nem is akartak visszavenni, így kifizették a végkielégítést, és az esedékes pénzeket és elváltunk egymástól békével. Most 4 órában dolgozok 80 ezerért egy irodában, nekem egyelőre így kényelmes, mert meg tudom oldani a fiamnak az oviba vivést reggel és délután érte menést. Persze ha nagyon akarnám 8 óra munka mellett is meg tudnám tenni, de egyelőre most nekem jó így, nem siettetem a dolgokat. A férjem jól keres, kb 600 ezret egy hónapban, így mivel hitelünk sincs kényelmesen kijövünk. Persze nem zárom ki a lehetőségét, hogy 1-2 év múlva visszamegyek teljes állásba dolgozni, de még nem gondolkodtam rajta.
A családban annyira nem is, de a baráti körben a többi kisgyerekes anyuka folyton kérdezgeti, hogy mikor megyek teljes állásba dolgozni, mert már elég nagy a gyerek, tudnék menni meg, ők már 1 éve visszamentek főállásba stb. Lehet én értem félre, de nekem kicsit olyan, mintha ők rosszallóan vennék, hogy nem 8 órában dolgozok.
"én azért mosolyogtam egy kicsit azon a bizonyos kommentelőn, aki megkérdezte, mit dolgozik a kérdező férje, mert az én jövedelmem (nőként) jóval magasabb"
Már feltűnt egy ideje, hogy az itt válaszolók többsége álruhás milliomosnő, aki vasvillával forgatja otthon a pénzt, hogy meg ne dohosodjon, majd leül a gépe elé, hogy ide válaszokat írjon...
A nők mindig meg tudják indokolni, hogy miért nem dolgoznak. A lényege legtöbbször, hogy van a háttérben egy férj aki eltartja őket.
Azután otthon a sok semmittevésben megbuggyan és így mos autót:
Valószínű csak irigykednek. Én is 4-6 órában szeretnék majd dolgozni, a párom IT tanácsadó, tehát hasonló a fizetése mint a férjednek és még így is nagyon rugalmas a munkája. Így legalább tudom én intézni a fuvarozást és vacsi is lesz mire hazaér.
Én is jól keresek egyébként, de semmi szükség a teljes fizetésemre, sokkal többet ér a nyugodt családi légkör.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!