Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek is gáz az olyan...

Szerintetek is gáz az olyan család, ahol a nő nem dolgozik vagy csak félállásban?

Figyelt kérdés

A munkahelyemen 8 évig dolgoztam 8-12 órában kb naponta. Onnan jötte el szülni, a fiunk 4 éves, mióta ovis nem mentem vissza az előző munkahelyemre, mert nem is nagyon akartam meg nem is akartak visszavenni, így kifizették a végkielégítést, és az esedékes pénzeket és elváltunk egymástól békével. Most 4 órában dolgozok 80 ezerért egy irodában, nekem egyelőre így kényelmes, mert meg tudom oldani a fiamnak az oviba vivést reggel és délután érte menést. Persze ha nagyon akarnám 8 óra munka mellett is meg tudnám tenni, de egyelőre most nekem jó így, nem siettetem a dolgokat. A férjem jól keres, kb 600 ezret egy hónapban, így mivel hitelünk sincs kényelmesen kijövünk. Persze nem zárom ki a lehetőségét, hogy 1-2 év múlva visszamegyek teljes állásba dolgozni, de még nem gondolkodtam rajta.

A családban annyira nem is, de a baráti körben a többi kisgyerekes anyuka folyton kérdezgeti, hogy mikor megyek teljes állásba dolgozni, mert már elég nagy a gyerek, tudnék menni meg, ők már 1 éve visszamentek főállásba stb. Lehet én értem félre, de nekem kicsit olyan, mintha ők rosszallóan vennék, hogy nem 8 órában dolgozok.

2016. júl. 30. 20:11
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem nincs ezzel gond, ha nem olyan a munkád, hogy lemaradsz a szakmai fejlődésben a félállással. No meg ha bízol a férjedben és a házasságotok tartósságában.:-) Nem vagytok rászorulva arra a kis pénzre, amit keresnél, a gyereknek és neked is kényelmesebb így, könnyebben el tudod majd hordani edzésre, zenét, nyelvet tanulni, mint ha teljes munkaidőben dolgoznál, a férjednek is jobb, ha kipihent asszony várja otthon, aki minden házimunkát is elvégez.
2016. júl. 30. 21:13
 12/28 A kérdező kommentje:
Igazából tényleg nem annyira releváns, de nem is nagy titok, IT manager az egyik vezető elektronikai márka hazai központjában. :)
2016. júl. 30. 21:14
 13/28 anonim ***** válasza:
69%
Az IT-szektorban ez nem egy magas fizetés, ha feljebb lép a szamárlétrán, később sem kell teljes állásban dolgoznod.:-) Ami nem is baj, mert egy kisiskolás mellett is jobb, ha anya délben már végez a melóval, a délutáni napközi a legtöbb suliban időpocsékolás.
2016. júl. 30. 21:36
 14/28 A kérdező kommentje:
Igen, az ő ismertségi körében, mármint munka terén még ő nem keres annyira kiemelkedően, de viszont cserébe viszonylag nyugodt és támogató, rugalmas munkakörnyezete van, úgyhogy nem nagyon tervez váltani, itt feljebb jutni talán majd később tud, de mi elégedettek vagyunk ezzel is :)
2016. júl. 30. 21:46
 15/28 anonim ***** válasza:
73%
Ha emiatt nem kell szűkölködnötök, akkor egyáltalán nem gáz szerintem. Hidd el, a nők többsége ezt tenné, ha nem lenne szükség az ő fizetésére is. De hát ez van. :)
2016. júl. 30. 21:49
 16/28 anonim ***** válasza:
86%
Én vállalkozó vagyok és amellett dolgozom. Feleségem otthonról dolgozik de volt idő(6év amikor jött a két drága kislányom)amikor nem dolgozott. De szerintem egy normális férfi ilyennel nem él vissza. Majd visszamész ha úgy érzed hogy vissza szeretnél menni.
2016. júl. 30. 21:52
 17/28 anonim ***** válasza:
51%

Végre egy normális nő, akinek a férje jól keres, de mégsem az az életcélja, hogy otthon üljön, 0 munkával, és nem hajtja a férjét, hogy keressen még többet, hanem elégedett azzal is, ami van.

Amúgy szerintem jó, ha 4 órában dolgozol, több időd jut mindenre, esetleg majd később lehet érdemes lenne 8 órába visszamenned, a nyugdíj miatt, persze erre nem apellál az ember, mert ki tudja mi lesz évtizedek múlva, de azért nem árt erre is gondolni, de ráér még, amikor a fiad már iskolás lesz.

2016. júl. 30. 21:56
 18/28 anonim ***** válasza:
74%

"Hidd el, a nők többsége ezt tenné, ha nem lenne szükség az ő fizetésére is."

Ez akkora faaszság. Miért hiszitek azt, hogy csak egy férfi szeretheti a munkáját, egy nő nem, ő csak pénzt keres?

És egy férfi nem meresztené szívesen a seggét otthon?

2016. júl. 30. 22:12
 19/28 anonim ***** válasza:
86%
Nekem az egyedüli, ami mindig szemet szúr, az, hogy automatikusan a nő dolgának minősül, hogy megoldja, hogyan hozza-vigye a gyereket az óvodából és hasonlók, legalábbis nem nagyon láttam még férfit azon tűnődni, hogyan logisztikázza ki. Emiatt van, hogy bár nincs bajom az általad vázolt családmodellel, de szimpatikusabb az, ami nem simul bele ennyire a társadalom által elvárt szerepekbe, mert ez csak megerősíti a status quót az emberek szemében. (Tedd a szívedre a kezed és mondd el, ha te keresnél 600 ezret, elmenne a férjed félállásba, hogy tudja mellette hozni-vinni a gyereket? Persze költői a kérdés, mert pont emiatt a társadalmi beidegződés miatt kicsi az esélye, hogy valaha is ennyit fogsz keresni.)
2016. júl. 30. 22:50
 20/28 anonim ***** válasza:
36%
Te csinálod jól, a többi anyuka szerintem irigykedik.
2016. júl. 30. 22:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!