Mással is előfordult, hogy a szülei gyerekként kezelték megint miutánn kénytelen volt valami miatt hazaköltözni?
Figyelt kérdés
Jómagam 34 éves vagyok 2 éve elváltam,kénytelen voltam Anyámhoz költözni(a lakás amiben laktunk a férjemé volt),mert a fizetésem nem elég arra,hogy egyedül lakást béreljek.Előtte 7 évig nem laktam otthon.Lassan már kezd az agymara menni,mindenről tudni akar,hová megyek,mint csinálok,kivel beszélek,mikor érek haza...Ráadásul látom,hogy a "lovagjelöltek" se túl lekesek ha meghallják,hogy Anyámmal lakom...Vagy itt mindenki akkora mázlista hogy örököl nagyszülőktől lakást,tudnak neki a szülők venni(de lagalább besegíteni),vagy többszáz ezret keres,hogy a mai árak mellett tud bérleni legalább egy garzont?Budapesten az már alsó hangon 70+rezsi... Teljesen kilátástalannnak kezdem látni a helyeztem...#szülő #akás
2016. júl. 24. 16:40
21/25 A kérdező kommentje:
Nem pontoztam le senkit...Én nagyon szivesen élnék egyedül,sajnos nem tehetem meg,de különbözőek vagyunk:)
Mellesleg nem én kezdtem a beszólogatást,ha nem a kedves válaszolók akik elekezdtek "lelúzerezni",meg megjegyzéseket tenni,hogy "hazaszaladok Anyucihoz,stb".Bár lehet nem fogalmaztam teljesen egyértelműen a kérdés végképp nem arról szól,hogy kiváncsi vagyok rá a válaszolók mennyire tartanak felnőttnek,ha ilyen-olyan okokból Anyámmal lakom...
2016. júl. 25. 17:21
22/25 anonim válasza:
19#Szoval szerinted aki tanult és tisztességesen dolgozik az életképtelen.Bezzeg aki lop-csal-hazudik-mutyizik az a király...Na emiatt a mentalitás miatt(is) tart ott ez az ország ahol...:(
23/25 anonim válasza:
Aki nem tud diplomaval sajat eletet teremteni az eletkeptelen
24/25 anonim válasza:
Melyik orvos vagy tanár jár új X6-al? Elemben láttam már volt betanított gépkezelőt akinek biztonsági és takarító cége van x6-al.Szóval áruld már el szerinted ennek mi a tököm köze van a diplomához?Nem csak a mérnök és az IT-s diplomás aknek a kezdő fizuja 200 nettó.Ránéztél már a közalkalmazotti bértálára,hogy mennyit keres egy diplomás?Akkor szerinted az összes tanár/orvos/egyetemet végezett ápoló/kutató stb életképtelen?Mert ők nemigen viszen haza nettó 150-nél töbet pláne a hamincas éveik elején-közepén nem...Ha ez a sok életképtelen nem lenne szerinted ki okítaná a kölködet,ki okított volna téged(hogy menő legyél),ki látna el ha beteg vagy???Férjem vegyész,közalkalmazott most keres 43 évesen,20 év közalkalamazotti jogviszony utánn kemény 160 nettót!!!Akkor szerined mennyit keres egy harmincas???És mennyivel életképesebb az aki ugyan nem lakik a szülőkkel de mindet azok toltak a feneke alá(lakás,kocsi,jó állás/vállakozás)?Nem egy ilyet ismerek!
25/25 anonim válasza:
És igen (sajnos) anyagilag jobban jár az ember a szülőknél mert egy szoba+rezsi is drágább mint csak a rezsinek az illetőre jutó része.Ráadásul ott a kaja is osztódik,társbérletben meg mindenki külön főz.Miért nem bírják itt sokan felfogni,hogy az albérlet árak (legalábbis Budapesten),már a csillagos égben vannak?Van ahol csak szobát kinálnak 50+rezsiért.A fizetése meg a sok (akár diplomás) embernek is csak 120-130 ezer forint?Ebből van aki diákhitelt fizet,van akinek még gyerektartást is kell(ha pl elvált).Szerinted ebből a fizuból mégis mi marad ha mindezeket kifizeti?(Még add hozzá a kaját,a munkába járás költségeit,és a szükséges egyebeket amit nem soroltam fel,de gondolom mindenki el tudja képzelni aki olyan marha életképes).Már rég minuszban van...És igen,megértem a kérdező kétségbeesését mert baromira nem normális,hogy dolgozó embereknek Anyuval/Apuval vagy társbérletben kell lakni,esetleg elviselni egy házastársat akit már a pokoba kíván,de nem mert elválni-a fentiek miatt-vagy mehet vissza a szülőhöz-akár a kérdező-ami mint látjuk,semmivel se jobb.Minimum,hogy mindenkinek kéne "járjon" aki becsületesen dogozik legalább egy saját 30 nm-es lyuk,ahol magának lehet,ha arra van igénye...Lassan már ott tartunk mint nagyanyám korában amikor "divat" volt az "ágyrajárás",hű de jó lesz,Magyarország jobban teljesít,de tényleg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!