Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Veletek előfordult már, hogy...

Veletek előfordult már, hogy a szüleitek beleolvastak a Facebookba, smsekbe vagy naplóba? Vagy hogy ti a gyerekeitekébe?

Figyelt kérdés

Mert velem megtörtént. És borzasztóan kínos volt. Bejelentkezve maradtam mozillán a Facebookomba és édesanyám kapott az alkalmon, amikor nem voltam itthon...Annyira lesokkolta és kiábrándította, hogy alig szól hozzám. Nem tudom, hogy nekem legyen bűntudatom , vagy inkább neki?

Nagyon fájt, hogy beleturkált a magánéletembe. Persze magamat is hibáztatom a vulgáris kifejezéseimért és a tettekért, amik okot adtak a kiábrándításra, de mégis sértve érzem magamat.

18/L

2015. szept. 28. 09:40
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
12%

Sajnálom, hogy ilyen rossz a kapcsolatotok, hogy nem bízol benne, ő pedig nem ismer téged.

Gáz amit csinált, de az is gáz, hogy Te olyanokat tettél, amiken így kiakadt.

Beszéljétek meg!

2015. szept. 28. 09:50
 2/26 anonim ***** válasza:
20%
Kiskorúaknak nyílvánvalóan oda kell figyelni, kivel társalognak, de 18 felett semmi köze hozzá..
2015. szept. 28. 09:50
 3/26 anonim ***** válasza:
43%

Jogos a sértettséged. Szerintem egyébként az lenne a legjobb, ha leülnétek beszélgetni a dologról. Te elmondod, mit miért tettél/írtál stb., és hogy tisztában vagy ezek következményeivel, mi az, amit esetleg szégyellsz vagy megbántál. De közben jelezd neki azt, hogy ő is ugyanúgy megsértett téged. Ha sikerül megbeszélnetek, egyikőtökben sem marad szálka.

Nekem egyszer anyukám az sms-eimbe olvasott bele, és nagyon kiakadtam rajta. De megbeszéltük, és azóta nem csinál ilyet.

2015. szept. 28. 09:51
 4/26 anonim ***** válasza:
16%

Attól még az anyja marad, hogy betölti a 18-at.

Gondolom a Kérdező még tanul, otthon lakik és valószínűleg adott okot arra, hogy anyuka kicsit kutakodjék.

2015. szept. 28. 09:52
 5/26 anonim ***** válasza:
38%
Nos, az én gyerekem jóval fiatalabb. Hivatalosan nem is lehetne még Facebookja, de mivel külföldön élünk, ott tartja a kapcsolatot a magyarorszagi barátaival. Anno megbeszeltuk, hogy tudom a jelszavát és bizony időnként együtt majd atnezzuk, hogy kik az ismerősei és esetleg üzeneteket is elolvasunk. Szigorúan csak együtt. Tehát olyan, hogy a tudta és engedélye nélkül én belenezzek, ki van zárva. Nagyon ritkán fordul elő amúgy, hogy ellenőrizzem, van vagy fel éve, hogy utoljára megtortent. 16 felett már nem valószínű, 18 évesen pedig kizart, hogy erre sor kerülne nálam.
2015. szept. 28. 09:52
 6/26 klopusz ***** válasza:
72%

Szia!

Mindhárom gyerekemnek van Fb. fiókja, de soha nem jutna eszembe, hogy belenézzek a dolgaikba. Szerencsére vagyunk olyan kapcsolatban, hogy nem kell izgulnom sem.

2015. szept. 28. 10:13
 7/26 anonim ***** válasza:
66%
Attól, hogy az anyja, attól még nem lesz joga beleolvasni más levelezésébe. Erről még törvény is rendelkezik, nem véletlenül.
2015. szept. 28. 10:17
 8/26 anonim ***** válasza:
11%

A drog miért van a kulcsszavaknál?

Drogozol? Így tudta meg anyukád?

Valóban nem szép dolog más dolgaiba beleolvasni. De azért ilyenkor a kíváncsiságon kívül általában szokott lenne valami oka is. Gondolom, nálad is már eleve aggódtak érted, csak talán nem tudták, hogy pontosan mi a baj.

Én egy volt párom levelezésébe olvastam bele. Nyilván ez sem korrekt, de legalább megtudtam, hogy egy másik nővel levelezget és randizik. Hát inkább legyek gonosz, mert beleolvastam, mint hogy átvágjanak. És persze nem szokásom, mások dolgait olvasni, de nála éreztem, hogy gáz van, ezért olvastam el, hogy bizonyítékom is legyen.

Ha semmi gázos dolog nem lett volna az írásodban, akkor jogosan sértődtél volna meg.

De így nem. A családodnak tudnia kell, hogyha valami gond van veled.

2015. szept. 28. 10:40
 9/26 anonim ***** válasza:
56%
2# vagyok, nyugodtan pontozzatok le boldog boldogtalant, a mi családunkban megtörtént, hogy 13 éves unokahugomat megkörnyékezte fb- n egy 25 éves beteg paraszt és csak túl későn jöttünk rá a dologra, konkrétan, mikor gömbölyödött unokahugom hasa... Nyugodtan ne figyeljetek rá, kivel komunikál a gyereketek... Valóban "semmi" közötök hozzá, csak nehogy ti is későn kapjatok észbe..
2015. szept. 28. 10:49
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Velem előfordult hogy elolvasta a naplómat. Vagyis feltételezem hogy így volt. Mar nem laktam otthon, hanem a barátomnal. Anyam meg kitalálta, hogy selejtez a szobámba, kipakolt minden régi otthagyott ruhát a szekrényembol, hogy döntsem el kell vagy nem. Közben láttam, hogy a régi naplom is előkerült (el volt dugva a ruhák mélyére) és szépen vissza van teve a szekrénybe. Elég durva dolgok voltak beleirva, ami egy velem egykorunak nem durva, de a konzervativ anyámnak biztos. Nem szólt hogy olvasta, de éreztem rajta, hogy valami megváltozott benne velem kapcsolatba. Ezutan sokáig nagyon kellemetlen volt vele bármiről is beszélgetni, mert nem tudtam pontosan mit tudhat, most mennyire ismerhetett félre. Soha nem hoztuk szoba a dolgot, mert nem volt rá bizonyítékom hogy elolvasta, vagy csak belenézett, vagy ki se nyitotta és úgy visszatette, de így sok év után el is felejtodott részemről.
2015. szept. 28. 10:51
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!