Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Veletek előfordult már, hogy...

Veletek előfordult már, hogy a szüleitek beleolvastak a Facebookba, smsekbe vagy naplóba? Vagy hogy ti a gyerekeitekébe?

Figyelt kérdés

Mert velem megtörtént. És borzasztóan kínos volt. Bejelentkezve maradtam mozillán a Facebookomba és édesanyám kapott az alkalmon, amikor nem voltam itthon...Annyira lesokkolta és kiábrándította, hogy alig szól hozzám. Nem tudom, hogy nekem legyen bűntudatom , vagy inkább neki?

Nagyon fájt, hogy beleturkált a magánéletembe. Persze magamat is hibáztatom a vulgáris kifejezéseimért és a tettekért, amik okot adtak a kiábrándításra, de mégis sértve érzem magamat.

18/L

2015. szept. 28. 09:40
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
81%
A 7. válaszomat nyilvány olyan anyukák pontozták le nullára, akik még a felnőtt gyerekük hátsójába is benéznek, tiltott dolgok után kutatva.
2015. szept. 28. 11:03
 12/26 anonim ***** válasza:
32%
NEm tudom miért olyan nagy szám a facebook, mit lehet ott egész nap csinálni? Egyáltalán mi értelme van beszélgetni néhány ismerőssel kb a nagy semmiről és hülye smileykat benyomokodni percenként, lájkolgatni egy csomó marhaságot, kirakni képeket magatokról hogy igen én nagymenő vagyok lájkoljál. Nem értem, lehet élni facebook nélkül, eddig is lehetett, nem létszükség. És ha anyádék belenéznek akkor mi van? Semmi!
2015. szept. 28. 11:41
 13/26 anonim ***** válasza:
57%

Nekem csak naplóm volt, mert facebook akkor még nem volt, de soha nem olvastak bele. Még a húgom sem. (!!!)

Számomra mindig olyan hihetetlen, hogy vannak ilyen sunyi felnőttek, mivel én nem találkoztam ezzel gyerekként. De ha anya leült volna velem, hogy na, ma este a te naplódból olvasunk fejezeteket, biztos nem bíztam volna meg benne, ahogy máig teszem.

2015. szept. 28. 12:34
 14/26 anonim ***** válasza:
86%
A magánszféra az magánszféra....bárki bármit mondjon..
2015. szept. 28. 12:40
 15/26 anonim ***** válasza:
95%

8-9 évesen naplót írtam. Anyám elvette, elolvasta, rokonlátogatóba vitte és a felnőttek együtt röhögtek a "gyermeki hülyeségeken" a fülem hallatára. Mai napig felemlegetik, hogy mennyire sírtam rajta...

Tényleg nem volt benne sok minden, pl kivel mit játszottam, nem szerettem egyik tanáromat, kutyát szeretnék szülinapomra (hogyan vegyem rá apát-anyát lista), szeretnék tündérekkel táncolni stb

Nekem ez már akkor pocsékul esett, nem is felejtettem el. Azóta jelszó van mindenen.

2015. szept. 28. 18:20
 16/26 anonim ***** válasza:
80%

Nekem apa anno olvasgatta a naplózott msn beszélgetéseimet, és anyával együtt röhögtek rajta. Azóta MINDENEMEN jelszó van, a telefonom meg nem hagyom otthon... Komolyan nevetséges.

Ha egy tizenéves lányt csak a facebookjának a csekkolása tart vissza a teherbe eséstől, meg a drogozástól meg egyéb fertőktől, akkor ott rég el van cseszve az egész nevelés. Persze, könnyebb turkálni a gyerek cuccaiban, mint törődni vele. Aztán meg lehet jönni kérdezgetni, hogy "miért nem bízik bennem a gyerekem??"

Soha nem sérteném meg a gyerekem magánszféráját csak úgy.

(Egyébként fun fact, 14 éves kor alatt nem is lehetne facebookja a gyereknek....)

2015. szept. 28. 18:57
 17/26 anonim ***** válasza:
87%

Anyám és köztem meg van a kölcsönös bizalom, a jó baráti viszony 19 évesen, nincs semmi szüksége, hogy beleolvasson a fészbuk beszélgetéseimben, amit tudnia kell azt tudja, ami pedig csak rám és az ismerőseimre tartozik azt nem.

Az ilyen beleolvasgatásoknak, csak negatív hatásaik vannak, hiába hiszik egyes szülők, hogy ők csak védeni próbálják a gyereket. Az ilyesmi bizalmatlanságot szűl és kiválóan megtanítja hazudni a gyereket.

2015. szept. 29. 09:41
 18/26 anonim ***** válasza:

Ez a film pont hasonló témákat feszeget:

[link]

2015. szept. 29. 11:47
 19/26 anonim ***** válasza:
91%
15-ös, részvétem. Majdnem 30 éves vagyok, és még mindig felemlegetik, hogy jaj, emlékszel, mennyire bőgtél, mikor baszogattunk, hogy milyen zenét szeretsz... Nem értem, hogy az ilyen felnőttek soha nem voltak gyerekek, vagy mindig ekkora fhaszok voltak.
2015. szept. 29. 14:20
 20/26 anonim válasza:
78%
Kiskoromban én naplómat is elolvasta anyu. Voltak benne hülyeségek, de csak egyszer elmondta hogy elolvasta, aztán ennyi volt részéről. Szerencsére nem tudja fb jelszavam, mert egyébként biztos vagyok benne, hogy végigolvasna mindent. Még arra is szól, hogy kik az ismerőseim, milyen oldalakat like-olok (megjegyezném hogy gamer vagyok és ilyen oldalakat szoktam, és ez nem tetszik neki, mert hogy mit mondanak majd rólam ha látják mások stb... #_#). Amikor tizenpár éves voltam ő csinált nekem e-mail címet és természetesen folyamatosan nézte a leveleimet. Amit akkor még megértek, de most 18 vagyok, hadd döntsem már el hogy a kemény 170 ismerősöm kicsoda, meg hogy évente egyszer megosztok egy hivatkozást ami nagyon tetszik vagy valami. Az üzeneteim meg megint az én dolgom. És nem, nincs benne semmi illegális vagy akármi, egyszerűen csak nem rá tartozik, bármennyire is kíváncsi. Szerintem. Én megértem hogy óvni akar, de van egy határ.
2015. szept. 30. 12:53
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!