Veletek előfordult már, hogy a szüleitek beleolvastak a Facebookba, smsekbe vagy naplóba? Vagy hogy ti a gyerekeitekébe?
Mert velem megtörtént. És borzasztóan kínos volt. Bejelentkezve maradtam mozillán a Facebookomba és édesanyám kapott az alkalmon, amikor nem voltam itthon...Annyira lesokkolta és kiábrándította, hogy alig szól hozzám. Nem tudom, hogy nekem legyen bűntudatom , vagy inkább neki?
Nagyon fájt, hogy beleturkált a magánéletembe. Persze magamat is hibáztatom a vulgáris kifejezéseimért és a tettekért, amik okot adtak a kiábrándításra, de mégis sértve érzem magamat.
18/L
Nekem csak naplóm volt, mert facebook akkor még nem volt, de soha nem olvastak bele. Még a húgom sem. (!!!)
Számomra mindig olyan hihetetlen, hogy vannak ilyen sunyi felnőttek, mivel én nem találkoztam ezzel gyerekként. De ha anya leült volna velem, hogy na, ma este a te naplódból olvasunk fejezeteket, biztos nem bíztam volna meg benne, ahogy máig teszem.
8-9 évesen naplót írtam. Anyám elvette, elolvasta, rokonlátogatóba vitte és a felnőttek együtt röhögtek a "gyermeki hülyeségeken" a fülem hallatára. Mai napig felemlegetik, hogy mennyire sírtam rajta...
Tényleg nem volt benne sok minden, pl kivel mit játszottam, nem szerettem egyik tanáromat, kutyát szeretnék szülinapomra (hogyan vegyem rá apát-anyát lista), szeretnék tündérekkel táncolni stb
Nekem ez már akkor pocsékul esett, nem is felejtettem el. Azóta jelszó van mindenen.
Nekem apa anno olvasgatta a naplózott msn beszélgetéseimet, és anyával együtt röhögtek rajta. Azóta MINDENEMEN jelszó van, a telefonom meg nem hagyom otthon... Komolyan nevetséges.
Ha egy tizenéves lányt csak a facebookjának a csekkolása tart vissza a teherbe eséstől, meg a drogozástól meg egyéb fertőktől, akkor ott rég el van cseszve az egész nevelés. Persze, könnyebb turkálni a gyerek cuccaiban, mint törődni vele. Aztán meg lehet jönni kérdezgetni, hogy "miért nem bízik bennem a gyerekem??"
Soha nem sérteném meg a gyerekem magánszféráját csak úgy.
(Egyébként fun fact, 14 éves kor alatt nem is lehetne facebookja a gyereknek....)
Anyám és köztem meg van a kölcsönös bizalom, a jó baráti viszony 19 évesen, nincs semmi szüksége, hogy beleolvasson a fészbuk beszélgetéseimben, amit tudnia kell azt tudja, ami pedig csak rám és az ismerőseimre tartozik azt nem.
Az ilyen beleolvasgatásoknak, csak negatív hatásaik vannak, hiába hiszik egyes szülők, hogy ők csak védeni próbálják a gyereket. Az ilyesmi bizalmatlanságot szűl és kiválóan megtanítja hazudni a gyereket.
Ez a film pont hasonló témákat feszeget:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!