Veletek előfordult már, hogy a szüleitek beleolvastak a Facebookba, smsekbe vagy naplóba? Vagy hogy ti a gyerekeitekébe?
Mert velem megtörtént. És borzasztóan kínos volt. Bejelentkezve maradtam mozillán a Facebookomba és édesanyám kapott az alkalmon, amikor nem voltam itthon...Annyira lesokkolta és kiábrándította, hogy alig szól hozzám. Nem tudom, hogy nekem legyen bűntudatom , vagy inkább neki?
Nagyon fájt, hogy beleturkált a magánéletembe. Persze magamat is hibáztatom a vulgáris kifejezéseimért és a tettekért, amik okot adtak a kiábrándításra, de mégis sértve érzem magamat.
18/L
#8-as! Nem magbántani akarlak vagy kötekedni, de nekem is pont ilyen "tudnom kell róla" családom volt.
Mondom, volt ;)
Amíg nem léptem meg érettségi után. Azóta is trógernek vagyok otthon kikiáltva, mert hát ők féltenek, és én mi jogon merem megkérdőjelezni, hogy mit miért csináltak, meg amúgy is "pont ott nyílt ki".
Hát nekem meg pont a bicska nyílt ki a zsebemben. Azóta is élek épen és egészségesen, ezek alapján arra a következtetésre jutottam, hogy valószínűleg meg tudom válogatni a barátaimat és meg tudom oldani a problémáimat.
Én azt gondolom, hogy a kettő dolog nem zárja ki egymást: mindketten is tévedhettek egyszerre. Egyrészt ilyet nem szabad csinálnia egy szülőnek. Értem én, hogy a gyerek ne beszélgessen pedofilokkal stb., de ezt a gyereknek magától kell tudnia. Nem ellenőrizgetni kell szerintem, hiszen a szülő nem lesz ott mindig. A gyereknek magának kell felismernie a veszélyhelyzetet. Szerintem azt, hogy kik az ismerősei, azt úgy is ellenőrizheti bárki, ha a saját Facebookjáról belép, és megnézi a lánya profilját. Ha lát valamit úgy, akkor szóljon rá, amit ott nem lát, azt meg mások se látják. Annyi elvárható talán, hogy a gyerek ismerősnek jelölje az anyját, így látható, ha mondjuk bikinis képet tesz ki, de a privát zónáját nem szabad szerintem megsérteni. Meg kell értetni vele, mi miért veszélyes. És nem csak azt, hogy rá nézve: azt is, ő miért ne zaklasson másokat a neten. Mert mi lesz vele később? 40 évesen majd az anyja sírja mellől sem mozdulhat el? Életképes gyerekeket kell nevelni.
Kérdező: mindketten hibáztatok, bár nem árultad el, miről van szó a te részedről.
Egyszer 11-12 éves koromban én is írtam pár napig naplót, de miután anyukám elolvasta inkább befejeztem...Már 23 vagyok, nem is lakom otthon, de ha hazamegyek rendszeresem látom, hogy kutatott a szekrényeimben, mert mindig elöl vannak olyan dolgok, amikhez én hónapok óta nem is nyúltam stb. Gyakran veszem észre, hogy pl. a bőröndömben is pakolt, amivel haza szoktam utazni...
Többször szóltam is miatta, állítja, hogy ááá dehogy ő nem kutat,pakol stb. Ráadásul semmi oka nincs rá, maximum egy új körömlakkot találhatna a komódban... :D
Nálam előfordult. És még ők voltak felháborodva, hogy le mertem írni, hogy nem szeretem őket meg szemetek, nemhogy magukba néztek volna... (rendszeresen vertek, sehova sem engedtek el - nem buliba, de 5 perc sétára sem suli után -, tiltottak mindentől és mindenkitől, ellenőrizgettek, ha a véleményemet megmondtam, leordították a fejem és kiröhögtek)...
Én ilyet nem tennék. Max. Facebookot 14 év alatt úgy engednék, hogy előre megmondom a gyerekemnek, hogy igenis meg fogom nézni, mert még a legérettebb 10-13 évesek is naivak, és jaj, rámírt egy lány/srác, aki elvileg a szomszédos suliba jár stb., jaj de jó... meg akkor talán megtanulja addig azt is, hogy olyat nem ír le a netre, amit szégyellne, ha kiderülne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!