Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 20on évesen milyen karriercélj...

20on évesen milyen karriercéljaid voltak? Sikerült elérned őket? Ha nem, mit rontottál el?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 16. 12:54
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
90%
Én pont húsz vagyok,ha nem gond írok. Nem tervezek magamnak hatalmas karriert,tanulok most egy szakmát ami érdekel,és látok benne jó lehetőségeket,meg szeretem. Annyit "várok" ,hogy legyen egy jó munkahelyem,amit szeretek ,és megtudok élni belőle. Amúgy a család számomra fontosabb.
2010. ápr. 16. 13:21
 12/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszolóknak!

13.17-es merész és nagyon pozitív a történeted! Örülök neki, hogy szépen alakult az életed, a karriered!

Írjatok még!

2010. ápr. 16. 13:34
 13/25 anonim ***** válasza:

Egyetem és jó állás.

Nem értem el egyiket sem, bár lett diplomám.

Azóta rájöttem, hogy más jellegű diplomát kellett volna szerezni.

2010. ápr. 16. 14:09
 14/25 anonim ***** válasza:
Sajnos nekem senki nem mondta el, hogy a munkaerő piacon a farkastörvények uralkodnak, ott nem olyan lesz, mint a suliban, hogy mindenki mindenkivel ok viszonyban van. Tanultam egy szakmát, amit nagyon szeretek. Azt hittem 20 évesen, simán elhelyezkedem benne, ebből élek jól, veszek lakást, majd férjhez megyek, gyereket szülök. Hát anyám már az elején jól beleszólt, nem a szakmámban helyezkedtem el sajna, és azóta se tudok vissza farolni oda, mert már eltelt 5 év a diploma óta. Kicsit szomorú vagyok miatta, de nem nagyon, mert bár lakásom még nincs, jelenleg munkám sem, de férjem igen, nagyon kedves és dolgos ember, és most már inkább néhány picibaba érkezésén töröm folyton a fejem. Beérem más munkahellyel is.
2010. ápr. 20. 15:42
 15/25 A kérdező kommentje:

Utolsó, sajnálom!

Nem tudom, mi a szakmád, de 5 év talán nem olyan nagy idő, próbálkozz meg az álomszakmával, hátha sikerül!

A babóhoz sok sikert!

Írjatok még!

2010. ápr. 20. 16:44
 16/25 anonim ***** válasza:

Én most 23 éves vagyok.

2-3 éve még voltak karriercéljaim, illetve inkább megvalósíthatatlan álmaim. Meg most is álmodom néha, de már tudom ,hogy lehetetlen.

Kiskoromtól, úgy 6-13 éves koromig kertész akartam lenni, aztán másfelé indultam, de ez 20 évesen visszatért. Akkor újra kertész,biogazdálkodó akartam lenni, úgy hogy közben a családomat is ellássam egészséges, tartósítószermentes élelmiszerektől.

A másik állom szakmám a természetvédelmi őr, vagy bármilyen nemzeti parkos állás.

A természet, vagy környezetvédelmet, nem a karrierépítés miatt, hanem elhivatottságból szeretném csinálni, illetve a biogazdálkodást is.

Persze közben szeretnék két gyereket is minél hamarabb.

Szívesen lennék még főállású anya, úgy hogy ellásam a gyerekeimet egészséges élelemmel, amit megtermelek, maggam varjam a ruháit, készítsek szappant, és süssek kenyeret. Szóval amit lehet még megcsinálnák.

Ezenkívül hivatásos nevelőszülő is lennék ( ez azt jelenti, hogy 8-10-12 gyereket kell nevelni, akiket ráadásul akármikor elvihetnek, mondjuk a vér szerinti szülei). Tudom, hogy ez elég nehéz, de én ehhez is elég erőt éreznék magamban.

Ezek közül reálisan mind csak álom marad, a biogazdaság azért, mert ma nem éri meg mezőgazdasággal foglalkozni, ugyanis többe kerül előállítani, a terméket mint eladni.

Meg nincs tőkém hozzá, így nem tudnák megfelelni a szabályoknak, pl. tej esetében, a nemtudomén milyen fehér csempés, szuperhigénikus szobának. Vagy pl. a tojás nemtudommilyen fertőtlenítésének. stb. Ha meg multik felvásárolnák tőlem a tejért kb adnának 40 forintot literjéért. Az etetés meg mondjuk 60 bakerülne egy literre számolva.

A természettudományos, amilyen szakon az egyetemen is végzek épp bejöhet, ebbe egy kicsit reménykedek, bár csak a létszámstopp után, nemtudom az meddig tart. Talán öt év múlva. Ilyenhez bekerülni nagy szerencse kell.

Voltam nemzetiparknál gyekorleton, de ott se töltették le velem az egészet, csak párszor hívtak be, tehát nem tudtam magam bedolgozni. pedig ilyen helyekre általában így lehet bekerülni.

Pedig megcsináltam volna én bármilyen munkát.

A főállású anya, egyrészt a pénz miatt nem jönne ki. Mert nem lenne pénzünk kezdésnek akár, egy tanyát is megvenni.

Másrészt úgy se biztos, hogy kifutná a minimálisat, ami kell.Rezsi, meg alapvető szükségletek.

Meg azthiszem a párom se támogatná, mert neki fontos a net, meg még sokminden.

A hivatásos nevelőszülőhöz két ember, egy pár kell, ez szintén a párom miatt nem jöhet szóba.

Ami reálisan előttem marad, vagy gyári betanított munkás, vagy multi áruháznál, dolgozó.

Végülis már ennek is örülnék, főleg ha össze lehetne úgy hozni, hogy csak napi 8 órát dolgoznák, rendes munkaidőbe, tehát csak napközbe, és hétköznap, hogy ha majd gyerekem lesz érte tudjak menni az oviba, meg hétvégén vele lehessek.

Remélem a mellett legalább egy kicsit tudnám művelni a kertünket, hogy legalább a zöldség gyümölcsöt megtermeljük. A krumplit is nagyon szeretném még, mert otthon is mi neveljük ezeket, és én sokkal jobban szeretem mint a boltit, meg jobban bízok is benne, és egészségesebbnek is tartom.

Néha egy kicsit elkeseredek, máskor meg nagyon bízom, azt hiszem, végülis a szerencsén fog múlni.

2010. ápr. 20. 20:54
 17/25 anonim ***** válasza:

Van még 3 hónapom a 20on-ból aztán 30at írok.

de rögtön az elején elkezdtem a kariert, válalkoztam 21 évesen (ruhaipar) aztán egyre jobban ment hát fejlesztettem.

Aztán túl fejlesztettem és már nem ment annyira.

Féltem társulni, merthát közös lónak... vagy mifene...

Most még munkanélkülim sincs, és talán nyugdíjam se lesz.

2010. ápr. 20. 21:02
 18/25 A kérdező kommentje:
Utolsónak! Tanulságos a történeted, de fel a fejjel, ha egyszer el tudtál érni sikert, meg lehet rá az esélyed a tudásod, tapasztalatod alapján, hogy újra elérd! Hajrá!
2010. ápr. 20. 22:16
 19/25 A kérdező kommentje:

És persze mindenkinek sok sikert a továbbiakra!

Köszönöm az eddigi válaszolóknak,

de több válasz is jöhet még! :))

2010. ápr. 20. 22:17
 20/25 anonim ***** válasza:

21:02 voltam

Azt hiszem elöbb elmegyek szűlni, mégha nem is kapok majd semmi álambácsitól, és aztán megint kezdem, köszia abíztatást :)

2010. ápr. 20. 22:50
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!