SOS! Hogyan szerezhetnék segítséget Édesanyámnak?
Édesanyám sajnos súlyosan beteg, egy szívembólia és egy agyi infarktus következtében féloldalasan teljesen lebénult, a másik oldala pedig le van gyöngülve, így szinte teljesen mozgásképtelen, már közel három éve szinte csak az ágyban fekszik.
Súlyos pszichés problémái vannak, egyrészt nehezen tudja földolgozni azt, h ilyen állapotba került, másrészt súlyosan depressziós, sajnos pszichés problémái kezeletlenek, egyszer sem járt pszichológusnál, pedig van beutaló stb. de egyszerűen nem hajlandó már két éve.Mostanra már testileg is annyira leromlott az állapota, h nem is nagyon tudjuk megoldani, a pszichológushoz való szállítást.Nem tudom pontosan, h milyen jellegű lelki gondok vannak, de sokszor rendkívül sértődékeny, lehangolt, sírógörcsei vannak, már-már szinte paranoiás olykor, sokszor pedig sajnos agresszív ellenem fordul, nem hajlandó beszedni gyógyszereit, és amit el tud érni,azt dobálja a szobában, tör-zúz. Sokszor napokig nem hajlandó ételt fogyasztani, inni is csak keveset iszik, olyankor nem lehet hozzászólni sem, mert rögtön nagyon durva hangnemben válaszol.Már lassan 3 éve én ápolom szinte 24 órában, de nagyon nehéz, mivel sokszor nem hajlandó együttműködni egy kicsit sem, nem lehet vele szót érteni.Mindenféle ételt visszautasít, ugyanakkor telefonálgat, h én megtagadom tőle azt, pedig szinte éhen hal, de én nem adok, mert nem vásárolok be.Szerintem valami pszichés segítségre lenne szűksége, mert ez így azt gondolom, h nem egészen normális, és hosszú távon nem vezet semmire, nem tudom mit tegyek, h segítséget kapjon.Ha így folytatódik, akkor csak egyre rosszabb állapotba fog kerülni, egyébként öngyilkossági kísérletei is voltak már sajnos.Mit tegyek?
25/F
Hát volt már, h amikor nagyon súlyosan ki volt borulva napok óta, akkor a körzeti orvoshoz fordultam, aki azonnal beutalta a pszichiátriára, viszont utána mindenhol én voltam a k*csög, h így fogalmazzak, már a betegszállítók is, meg mindeki tette a megjegyzéseket, h engem jól föl kellett vna pofozni, h ilyet teszek, h anyámat a pszichiátriára küldöm, mert h biztos csak szabadulni akarok tőle stb. Egyébként benta a pszichiátrián nem igazán beszélt problémáiról,igaz nem is volt sokáig bent. Amikor kijött minden folytatódott ugyanúgy....azt hiszem nem igazán van betegségbelátása.Nemrég, amikor ügyeletes orvost kellet hívni, mert (testileg) rosszul volt, ő azt javasolt, h igazából arra lenne szűksége Édesanyámnak, h egy hosszabb, intenzív pszichiátriai kezelést kapjon bentfekvő betegként, az előbb leírtak miatt viszont nem akarom megint ugyanezt tenni, habár nem is az én ötletem volt, hanem az orvos javasolta, mégis mindenki előtt én voltam a szemét.Az lenne a legjobb, ha valahogy rá lehetne venni, h szűksége lenne pszichés segítségre, de nem tudom, h azt hogyan tudnám elérni.
Egyébként konkrétan válaszolva a második válaszra: fölhívtuk már a pszichiátert, h nem-e tudna kijönni tekintettel Édesanyám mozgásszervi problémáira, ő viszont erre nem volt hajlandó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!