Engedjem a lányomnak? Vagy majd elmúlik nála ez a "szeszély"?
16 éves lányom már évek óta nyaggat azzal, hogy hadd járhasson hastánc órákra. Nem igazan orulok neki...az edesapja se.
Lányom imadja az arab es keleti dolgokat, zeneket stb. (Szemelyszerint nem ertem, hogy alakulhatott ez ki nala). Sose kapott olyan nevelest. A mi csaladunk a magyar hagyomanyokat szereti, orizzuk.
Az ő szavaival elve: "A keleti zene megnyugtat, ellazit. A hastanccal ugy erzem kitudnam fejezni magam. Megtalalnam a helyem a vilagban. Olyan erzes mintha hianyozna belolem egy darab ami a hastánc."
Az egesz csalad ellenzi mert senki nem szereti az ilyen dolgokat. Lányomon kivul. Engedjuk neki vagy majd elmulik? Valaki volt mar hasonlo helyzetben?
Hát nem tudom...talán egy probat meger. Csak annyira idegen szamunkra ez a dolog es emiatt nem lelkesedunk. Honnan jott ez neki....
Es nem nem felunk attol, hogy terrorista lesz. Ez sose fordult meg bennunk. :D
Nem arrol van szo, hogy pl a neptancot engednem neki. Mindig a hideg razott a hastanctol.
Akarmelyik tanccal megbaratkoznek....de azt hiszem ezzel is muszaj lesz.
Koszonom a valaszokat. A privatban iroknak is.
A szüleim, ha épp nem a 100%-os másolatuk voltam, úgy néztek rám, mint egy földönkívülire.
Jött az, hogy: "Honnan jött ez neked?", "Honnan tanultad?", "Ki mondta ezt neked?!", és társai.
Erőfeszítést se tettek, hogy ne kössenek bele azonnal mindenbe, amit felvetettem...
Most mondjam azt, hogy már nemigen tudunk miről beszélni?
A gyerekednek onnan jött a hastánc, hogy bár valószínűleg örökölt tőletek is, de van saját személyisége. Ő egy másik ember, de attól még a te gyereked. Ezt sose felejtsd el. Akkor se, ha később más ötletei is lesznek, amit elsőre furcsának tartasz. Vegyél egy mély levegőt, gondolkodj rajta, és utána mondj rá valamit, ha szeretnéd a jó kapcsolatot megőrizni.
Kedves szülők!
Attól, hogy tőletek távol áll a keleti kultúra, még nincs jogotok eltiltani a gyermeketektől azt. Ő egy különálló ember, szabad akarattal született. Nagyon rosszul álltok hozzá.. ilyet megtiltani basszus.. Inkább tanuljatok ti is a keleti dolgokról. Nyissatok a világ felé demagógok.
"Csak annyira idegen szamunkra ez a dolog"
De hát nem is azt akarja, hogy te hastáncolj. Ő akar, ha jól értettem. Mi köze az ő hobbijának ahhoz, hogy neked idegen vagy sem. A lányod egy másik ember, 16 év alatt már rájöhettél volna.
Tudod, nekem mennyire idegen a kínai nyelv? Totálisan. Aztán mégsem okozott lelki törést, hogy egyszem gyermekem azt akar tanulni.
Tudod milyen jól megél belőle?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!