Szerintetek a lányomnak is járna ebből egy rész vagy csak a másik gyereknek?
A helyzet az,hogy a párom elvált abból a házasságból van egy fia. Évekkel ezelőtt vett egy gumis műhelyt,de a felesége nevére íratta. Egyéb okok miatt pl. adózás.Lakást is vettek hitelre. Az igaz,hogy ebbe csak pár milliót fizetett be.
A volt feleség nem dolgozik a műhelyben,jól kereső állása van.A párom még így is,hogy elváltak mindent fizet neki,ez havi kb.300.000 ft a nő is plusz ennyit keres.Az ingatlan kb. 60-70 milliót ér.A párom vezeti és 2 órában van bejelentve.És Én vagyok a cégtulajdonos.Viszont itt vagyok Én és a 2 és fél éves kislányunk. Sajnos el kellett adnom az üzletemet és minden elment a hitel rendezésre még így is a párom egészítette ki.
Viszont mostanában nagyon foglalkoztat,hogy mi lesz később.Ha ne hagy isten a párommal valami történik akkor nekünk semmink nem lesz.Albérletben lakunk.A volt feleség meg a fiának meg ott lesz egy több milliós ingatlan,plusz a lakásuk amin már kevés a hitel. A műhelyt úgy is a fia fogja tovább vinni és ha soha nem fog dolgozni akkor is min.1 milliót/hó megkeres.
Ti ehhez mit szólnátok? Én úgy látnám igazságosnak,hogy a mi lányunkra (ha lehet) rá íratni a felét.
A párom szólt a volt feleségének,hogy ha vele valami történik akkor a lányunknak vegyen egy lakást. De ebből szerintem úgy sem lenne semmi,hiszen a csaj utál. De a párom szerint jó szívű és senkinek sem tudna ártani és biztos venne egy lakást.
És most tervezzük a 2. babát.
Véleményeket várok,szerintetek rosszul gondolkodok?
" A párom szólt a volt feleségének,hogy ha vele valami történik akkor a lányunknak vegyen egy lakást".
Tehát a lányod sorsát az exére bizza?
Ha a törvényt nézzük, akkor a te gyereked majd később a gyerekeid csak az édeasapjuk vagyonából fognak örökölni 1/3 részt (ha neked 2 gyerek, és előző házasságból 1 gyerek)
Amit a férjed a volt felesége nevére íratott vagyis a gumiműhelyt meg a 70 milliós házat, abból a te gyerekeid egy fillért sem fognak látni, mert az nem képezi az édesapjuk vagyonát.
A exfeleség meg a férjed halála után nem köteles gondoskodni a te gyerekeidről. Az a te dolgod lesz.
SZóval ha azt akarod, hogy a gyerekeidnek is legyen valami akkor most tegyetek érte te és a férjed. Hiszen még éltek mindketten.
Beszélj ügyvéddel.
A volt nejre semmit ne alapozz!
Ha a műhelyből milliós nagyságrendű tulajdonosi fizetést lehet kivenni havonta, akkor igazán nem egy nagy luxus venni a lányotok nevére (vagy a tiédre) egy kis lakást. Amíg nincs rá szükség, ki is lehet adni, legfeljebb felújítjátok utána, ha nagyon lelaknák.
Én nem bíznék az ex szavában. Minden anya a saját gyerekei érdekét nézi, és nyilván ő sem fogja megkárosítani a saját gyerekét azzal, hogy az "új nő gyerekeinek" adjon az örökségből.
Mivel a férjed már elvált, és nyilván lezárult a vagyonmegosztás is, így ahhoz, ami az exnej nevén van, már semmi közötök nem lesz soha.
Nyugodt lehetsz, az ex semmilyen lakást nem fog venni a lányodnak. Miért is tenné?
"ne hagy Isten"???
Te ezt így is mondod??? :D
hagy??? XD
Én nem írtam még kérdésre, hogy kamu, de ez tuti az!
Az ex 70 millás ingatlanban él, amit a "drágaférj" otthagyott neki, ti meg alkbérletben. Ahham! Plusz akkora ökörséget kérdez, mint.....
"Én vagyok a cégtulajdonos"
Vajon egy tulajdonos után ki az örökös?
De ez még nem biztos, hogy jó lesz az örökösnek, ha a tulajnak esze nincs a vállalkozásához, sőt....
Egyéblént, tudod mit vállaltál?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!