Mit tegyek?! A férjem agresszív.
Én is stresszes vagyok, de mkst megta ultam, hogy csak a páromat kell kékre verni és megnyugszom. Remek.
Rajtad nem lehet segíteni. Nem akarsz elválni, akkor viseld el! Még meg is érdemled. Majd pár év múlva a gyerekeid vagy a szomszédok azonosítanak ha a felismerhetetlenségig össze lesz verve a fejed.
Szóval, ha ideges valaki, akkor ütni kell? Belegondoltál, hogy a 4 gyerek ezt a viselkedésformát fogja látni és vinni tovább? A lányodnak is azt fogod mondani, hogy nem baj, ha kék-zöld folt vagy, biztos ideges volt a drága férjed........Vagy a menyeidnek?
Ha lehetne, felbérelnék/megkérnék néhány pasit, hogy üsse már meg néhányszor ezt a "jó" embert, aztán ha megkérdezi, miért kapta, hát mert ideges voltam azért.
Miért nem a saját súlycsoportjába köt bele?
Az én apám is agresszív volt, amikor kicsi voltam, anyámmal szemben. A hajánál fogva ráncigálta, megütötte, ordított. Anyám kizárta, apám beverte az üveget az ajtón, stb. Saját bőrömön tudom, mennyire megvisel ez egy gyereket. És az is igaz, amit a viselkedésmintával kapcsolatban mondtak. Bennem is tombol az agresszió, ha valaki feldühít, legszívesebben megverném. Ha nem értek egyet valakivel, legszívesebben pofán vágnám. De mindezek mellett iszonyúan zárkózott vagyok és magamnak való.
Üzenet a sulis piszkálóknak: csendes embert soha se bántsatok, mert olyanokból lesznek az egyetemen lövöldöző osztálytársak...
Kérdező, ha itt vagy, kérlek magyarázd meg, mi tartott mellette! Hogy tudtál vele élni? Olyannal aki bánt? Neked van lehetőséged vátoztatni, de sokan vagyunk itt olyanok, akiket gyerekként bántottak és kuss volt a nevünk, semmit nem tehettünk, és senki nem tett semmit hogy jobb legyen.
Nakem a tanulság a gyerekkoromból az, hogy még véletlenül sem maradjak agresszív emberrel, legyen mindig egy B terv!
Remélem nem mész vissza, gondolj arra hogy a gyerekeidnek milyen kimondhatatlan fájdalom ha rettegésben kell élniük, míg a többigyerek boldogan megy haza a szerető szüleihez, addig ők rettegve somfordálnak, legszívesebben sosem érnének haza..............
Gondolj ebbe bele, ugye nem szeretnél rosszat a gyerekeidnek?
Az én párom soha semmilyen körülmények között nem bántana.
Nem tudom, hogy minket vagy magadat nyugtatod azzal, hogy a férjed "bizonyítványát" magyarázod!
Ha valóban szeretitek egymást ultimátumot kell adnod, vagy uralkodik magán, esetleg segítséget kér vagy elhagyod a gyerekekkel együtt.
Természetesen, ez csak fenyegetés de úgy kell viselkedj hogy elhiggye neked.
Tapasztalatok:
Aki egyszer megüt többször is megfog, főleg ha az elején semmi következménye nem volt.
Attól hogy nem a gyerekeket bántja, legalább annyira fáj nekik, ha nem jobban.
Aki szeret nem bánt, főleg nem fizikailag.
Légy erős!
Elviselned nem kell!
De a gyerekek érdekében közösen meg kellene oldanotok a gondot. Legelsőnek szerintem vele kellene beszélned, hogy keressetek egy szakembert akivel közösen tudtok beszélni. Ne menj bele a veszekedésbe és ne engedd hogy bántson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!