"Ha a kormány pénzt akar nekem adni, miért ne fogadnám el örömmel."
Teljesen igaza van.
Leesett az állam!
Hogy ilyen létezik! Magyarországon aki több gyermeket vállal, nem a pénzért teszi, mert egyáltalán nincs megfizetve, hogy több gyermeke van, s mellette mindkét szülőnek kell lennie jó állásának (a minimálbértől többet fizető), hogy megéljenek, s tényleg semmi luxusra nem telik.
Én speciel szégyelltem magam, amikor egyszer szociális segélyért mentem a hivatalba, hogy ide kerültem. Mert oké, hogy sokan felveszik, csak úgy éreztem, hogy ez megalázó. (főleg két diplomával)
De ők nem is törekednek arra, hogy legyen állásuk, legalább a férjének.
Könnyelműség úgy dönteni, hogy ott hagyom a munkám, mert úgyis megélünk.
Az a gusztustalan, ahogy a szülők a segélyhez hozzá állnak. Hogy nem tudnak elmenni nyaralni meg ilyesmi ha dolgoznának talán még több pénz jutna a gyerekekre és luxus dolgokra is.
Sajnos itt Magyarországon is nagyon sokan így állnak hozzá hogy "minek menjek el dolgozni mikor kapok segély és így jobban járok".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!