Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok erről az...

Ti mit gondoltok erről az esetről? Kinek mit jelent a háziállat, vagy a család?

Figyelt kérdés

Anyum mesélte, hogy barátnője elsős kisfia sírva jött haza az iskolából mert az egész osztály előtt szídta meg a tanárnő a következőért:

Nem tudom, hogy most ez etika óra volt vagy más, de nem is ez a lényeg.

Az volt a feladat, hogy "rajzold le a családod" a kisfiú meg lerajzolta aput, anyut, öcsit, és a kutyát Borit. Na most, a tanárnőnek egy nem tetszett, és nagyjából megalázta a gyereket az egész osztály előtt, hogy gondolja, hogy a kutya a család tagja?

Eztuán persze anyuka bement az iskoláva és elbeszélgetett a kedves tanárnővel mind a nevelési módszereiről, és a család szubjektív fogalmáról.

Miért kell ilyen hülyeségeket nevelni a kisgyerekekbe, amikor a család az az amit én annak hívok, és nem feltétlen vérszerinti kapcsolat. Rengeteg olyan ismerősöm van aki családtagnak nevezi nem vérszerinti rokonait, vagy csak barátait. A család lehet szűk vagy tág, de az én unokatesómék úgy nőttek fel, hogy ők is családként tekintenek egymásra, pedig csak én vagyok a kapocs köztük, nekik semmilyen vérszerinti kapcsolatuk nincs, csak rajtam keresztül. Ha együtt élek valakivel, és legalább annyit jelent nekem mint egy testvér vagy jó barát (pl a kutyám, és most nem azokról beszélek akit kifejezetten csak a házőrzés céljából tartanak) miért nem hívhatom családtagnak? Meg nem is arról beszélek, hogy papíron ki az, hanem érzelmileg, akit annak nevezek. Ezzel miért van ekkora baj?

2016. jún. 12. 16:11
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:
Rengeteg ember nem er annyit mint egy kutya...
2016. jún. 12. 18:01
 22/40 anonim ***** válasza:
5%
a családtagjaid közül?
2016. jún. 12. 18:03
 23/40 anonim ***** válasza:
16%
Nálunk az autó is családtag.. jah, nem alszom vele egy ágyban :)
2016. jún. 12. 18:19
 24/40 anonim ***** válasza:
14%
Hát azért szerintem ez nem úgy nézett ki hogy,,MIA..SZOMATKÉPZELSZMAGADRÓLBÜDÖSKÖLÖK?"
2016. jún. 12. 18:42
 25/40 anonim ***** válasza:
88%

Vannak akik szerint a kutya családtag

Vannak akik szerint nem.

A gyerek nagyon jó viszonyban van a kutyával.

A tanárnő szerint csak egy ugató dolog az udvaron, ami enni kér meg csak a baj van vele.

Eddig rendben is van.

De mi a francért kell leszidni a gyereket mert ő nem ért egyet a fentivel? És itt a hangsúly azon van hogy egy jelentéktelen nézeteltérés miatt kell egy gyereket kellemetlen helyzetbe hozni.

És mi van ha a szomszéd pistikét is rárajzolja, mert mindennap vele vannak, mármint hogy a két család jóba vannak. Esetleg távolabbi rokonok esetén mi a helyzet?

Ezt simán le lehetett volna rendezni úgy is ha már nagyon meg akarjuk mondani, hogy józsika, szerintem a kutya nem családtag.

2016. jún. 12. 18:46
 26/40 anonim ***** válasza:
96%
9#-es. Ment is a piros kez. En embereket lattam mar kirivoan viselkedni..taposnak a hatalomert..irigyseg..veszekedes..gonoszsag..hutlenseg..minden mast leneznek, CSAK az ember. Nos, a kutyamban meg soha nem csalodtam, csak oromet hoz. Mondjuk neked nem is valo kutya.
2016. jún. 12. 19:16
 27/40 anonim ***** válasza:
0%
26: természetes emberi tulajdonságok. vannak ilyen emberek is, ezzel együtt kell élni. vagy lehet menni barlangba a kutyával remeteként élni.
2016. jún. 12. 19:20
 28/40 anonim ***** válasza:
95%

Ostoba egy pedagógus lehet. Szomorú az eset. Sajnálom.

Igazából mindegy kinek mit és kit jelent a család fogalma, ez akkor is csak egy rajz! Ha a pókembert rajzolta volna szegény gyerek, akkor szabadna megalázni és leszidni érte. Teljességgel érthetetlen.

2016. jún. 12. 19:23
 29/40 anonim ***** válasza:
95%

27# nem, mert az olyan embereket elszoktam kuldeni a pi-ba:-)

A kutyam viszont marad.

2016. jún. 12. 19:36
 30/40 anonim ***** válasza:
96%

Pont itt olvastam egy sztorit erről a csodálatos etika óráról... Ott az volt a házi, hogy rajzoljanak családfát. A gyerek belerajzolta azokat a nagyszüleit is, akik csak mostohanagyszülők, de mamának és papának hívja őket. 1-est kapott a feladatra mivel "nem ismeretségi kőrt kértem, családfát"

Sajnos a mai tanárok (és a korábbiak is...) eléggé korlátoltak...

2016. jún. 12. 19:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!