Ti mit gondoltok erről az esetről? Kinek mit jelent a háziállat, vagy a család?
Anyum mesélte, hogy barátnője elsős kisfia sírva jött haza az iskolából mert az egész osztály előtt szídta meg a tanárnő a következőért:
Nem tudom, hogy most ez etika óra volt vagy más, de nem is ez a lényeg.
Az volt a feladat, hogy "rajzold le a családod" a kisfiú meg lerajzolta aput, anyut, öcsit, és a kutyát Borit. Na most, a tanárnőnek egy nem tetszett, és nagyjából megalázta a gyereket az egész osztály előtt, hogy gondolja, hogy a kutya a család tagja?
Eztuán persze anyuka bement az iskoláva és elbeszélgetett a kedves tanárnővel mind a nevelési módszereiről, és a család szubjektív fogalmáról.
Miért kell ilyen hülyeségeket nevelni a kisgyerekekbe, amikor a család az az amit én annak hívok, és nem feltétlen vérszerinti kapcsolat. Rengeteg olyan ismerősöm van aki családtagnak nevezi nem vérszerinti rokonait, vagy csak barátait. A család lehet szűk vagy tág, de az én unokatesómék úgy nőttek fel, hogy ők is családként tekintenek egymásra, pedig csak én vagyok a kapocs köztük, nekik semmilyen vérszerinti kapcsolatuk nincs, csak rajtam keresztül. Ha együtt élek valakivel, és legalább annyit jelent nekem mint egy testvér vagy jó barát (pl a kutyám, és most nem azokról beszélek akit kifejezetten csak a házőrzés céljából tartanak) miért nem hívhatom családtagnak? Meg nem is arról beszélek, hogy papíron ki az, hanem érzelmileg, akit annak nevezek. Ezzel miért van ekkora baj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!