Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok erről az...

Ti mit gondoltok erről az esetről? Kinek mit jelent a háziállat, vagy a család?

Figyelt kérdés

Anyum mesélte, hogy barátnője elsős kisfia sírva jött haza az iskolából mert az egész osztály előtt szídta meg a tanárnő a következőért:

Nem tudom, hogy most ez etika óra volt vagy más, de nem is ez a lényeg.

Az volt a feladat, hogy "rajzold le a családod" a kisfiú meg lerajzolta aput, anyut, öcsit, és a kutyát Borit. Na most, a tanárnőnek egy nem tetszett, és nagyjából megalázta a gyereket az egész osztály előtt, hogy gondolja, hogy a kutya a család tagja?

Eztuán persze anyuka bement az iskoláva és elbeszélgetett a kedves tanárnővel mind a nevelési módszereiről, és a család szubjektív fogalmáról.

Miért kell ilyen hülyeségeket nevelni a kisgyerekekbe, amikor a család az az amit én annak hívok, és nem feltétlen vérszerinti kapcsolat. Rengeteg olyan ismerősöm van aki családtagnak nevezi nem vérszerinti rokonait, vagy csak barátait. A család lehet szűk vagy tág, de az én unokatesómék úgy nőttek fel, hogy ők is családként tekintenek egymásra, pedig csak én vagyok a kapocs köztük, nekik semmilyen vérszerinti kapcsolatuk nincs, csak rajtam keresztül. Ha együtt élek valakivel, és legalább annyit jelent nekem mint egy testvér vagy jó barát (pl a kutyám, és most nem azokról beszélek akit kifejezetten csak a házőrzés céljából tartanak) miért nem hívhatom családtagnak? Meg nem is arról beszélek, hogy papíron ki az, hanem érzelmileg, akit annak nevezek. Ezzel miért van ekkora baj?

2016. jún. 12. 16:11
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
87%
A fejében van valami, nekem az állataim családtagjaim, de sokan túlértelmezik, túlreagálják
2016. jún. 12. 16:19
 2/40 anonim ***** válasza:
93%
Nem normális a tanárnő! Én Megértem azt a nézőpontot is, ha valakinek nem családtag a háziállat, de ezért megszidni egy kisiskolást! Joga van hozzá, hogy a kutyáját családtagnak nevezze, másnak pedig ehhez semmi köze!
2016. jún. 12. 16:19
 3/40 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy ezt így látjátok, mert szegénykének eléggé szörnyen indult ez az év.
2016. jún. 12. 16:20
 4/40 anonim ***** válasza:
86%
Nalunk a kutya is a csalad tagja. Amikor mi eszunk, akkor o is. Ha fenykepezkedunk akkor o is rajta van. Mindenhova jon velunk, az egesz kornyek ismeri :-) En is bementem volna az iskolaba (kutyastul) es ugy kiosztottam volna a tanitonenit, hogy itt ott szedte volna magat ossze! Szegeny kisgyerek. Remelem az Anyukaja elbeszelgetett vele errol, hogy semmi rosszat nem tett, sot csakis dicseret erdemel.
2016. jún. 12. 16:26
 5/40 anonim ***** válasza:
90%
A kutya nálunk is a családunk tagja. A tanítónéni pedig valószínű egy életre kevesebb lesz egy olyan élménnyel, amit egy állat adhat az embernek. Jól tette a kisgyerek, hogy rárajzolta. A család az, akit Te annak tekintesz.
2016. jún. 12. 16:40
 6/40 anonim ***** válasza:
94%
Én ezért tuti az igazgatóval beszéltem volna!
2016. jún. 12. 16:43
 7/40 anonim ***** válasza:
12%
azért durva hogy itt tartunk, hogy valaki családtagnak tekinti a kutyát.
2016. jún. 12. 17:00
 8/40 anonim ***** válasza:
87%
Az teljesen normális, ha egy kisgyerek a kutyájukat is lerajzolja a család tagjaként és igazán meglep, hogy van olyan tanítónéni aki ezen kiakad, anyuka jól tette, hogy rendesen kiosztotta. Bár azt is be kell kalkulálni, hogy attól, hogy valaki pedagógus még nem feltétlen normális.
2016. jún. 12. 17:09
 9/40 anonim ***** válasza:
6%
Nagy zavar van ott a lélekben ahol a kutya családtag. Lehet lepontozni, de az én családomba csak emberek tartoznak.
2016. jún. 12. 17:10
 10/40 A kérdező kommentje:
Miért van ezzel bármi baj??? Ha csak nem az számodra a kutya, hogy kint lakik a kertben egész nap és évente 3x ránézel... Felelős állattartás ott kezdődik, hogy gondozzuk azt az állatot, neveljük. Akinek valha volt már kutyája és kicsit és törődött vele, az legalább annyira ragaszkodott hozzá, mint bármelyik másik családtagjához, és az állat elvesztése is hatalmas fájdalmat tud okozni. Miért ne nevezhetném családtagnak amikor minden nap velem van, viszem nyaralni, kirándulni, sőt ha lehet még az irodába is vinném.
2016. jún. 12. 17:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!