Ti mit gondoltok erről az esetről? Kinek mit jelent a háziállat, vagy a család?
Anyum mesélte, hogy barátnője elsős kisfia sírva jött haza az iskolából mert az egész osztály előtt szídta meg a tanárnő a következőért:
Nem tudom, hogy most ez etika óra volt vagy más, de nem is ez a lényeg.
Az volt a feladat, hogy "rajzold le a családod" a kisfiú meg lerajzolta aput, anyut, öcsit, és a kutyát Borit. Na most, a tanárnőnek egy nem tetszett, és nagyjából megalázta a gyereket az egész osztály előtt, hogy gondolja, hogy a kutya a család tagja?
Eztuán persze anyuka bement az iskoláva és elbeszélgetett a kedves tanárnővel mind a nevelési módszereiről, és a család szubjektív fogalmáról.
Miért kell ilyen hülyeségeket nevelni a kisgyerekekbe, amikor a család az az amit én annak hívok, és nem feltétlen vérszerinti kapcsolat. Rengeteg olyan ismerősöm van aki családtagnak nevezi nem vérszerinti rokonait, vagy csak barátait. A család lehet szűk vagy tág, de az én unokatesómék úgy nőttek fel, hogy ők is családként tekintenek egymásra, pedig csak én vagyok a kapocs köztük, nekik semmilyen vérszerinti kapcsolatuk nincs, csak rajtam keresztül. Ha együtt élek valakivel, és legalább annyit jelent nekem mint egy testvér vagy jó barát (pl a kutyám, és most nem azokról beszélek akit kifejezetten csak a házőrzés céljából tartanak) miért nem hívhatom családtagnak? Meg nem is arról beszélek, hogy papíron ki az, hanem érzelmileg, akit annak nevezek. Ezzel miért van ekkora baj?
az ilyen nem pedagógus, vissza kéne adnia a diplomáját...
azt meg hagy döntse már el valaki, hogy kit tekint családtagnak és kit nem, gondolom nektek is meg van a magatok hülye szokása, akkor titeket is le lehetne nézni, inkább az a szánalmas, hogy mást emiatt elítéltek, és ilyen szűklátókörűek vagytok
nekem nincs kutyám,de vannak más állataim. ugyanúgy családtagnak tekintem őket. onnantól,hogy befogadtam őket, ugyanúgy felelősséget vállalok értük, mint akár egy gyerekért.de ez törvényben is van..mármint a felelősség része..ha bármi rosszat csinál az állat,a gazdát veszik elő. szóval nekem kicsit szülő-gyerek kapcsolat van az állataimmal. etetem őket,szeretgetem őket stb.. és cserébe ők is adnak nekem egy olyan érzést,amit nem lehet csak úgy körülírni..akinek van állata az tudja miről beszélek..
lehet erről vitatkozni, én azt is megértem,hogyha valakinek nem számít családtagnak az állat. de a tanítónéni viselkedése akkor is kritikán aluli. egy elsős gyereket alapból miért kell megalázni az osztály előtt? főleg ilyen miatt.. egy kisgyereknél még fontosabb ,hogy legyen egy állatka a családban.kiskoromban én is volt,hogy a macskáknak mondtam el az olyan gondjaimat,amit nem tudtam másnak.. lehet hülyén hangzik,de nem én voltam az egyetelen ilyet.. a gyerekeket csomó attrocitás éli a suliban.. hazamennek és legalább a kisállat biztos pont, ők nem csúfolódnak mint az osztálytársak,hanem feltétel nélkül szeretnek..nem értem mi ezzel a gond!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!