Hogy mondjam meg anyukámnak, hogy terhes vagyok?
Férjemmel októberben házasodtunk össze, utána elkezdtünk beszélgetni arról, hogy legyen baba, és végül arra jutottunk, hogy abbahagyom a gyógyszert, de nem próbálkozunk, ha akar jönni a gyerek akkor jön, ha nem akkor nem.
Erre anyukám valahogy rájöhetett, mert februárban megkért minket, hogy várjunk egy évet, mert még friss a kapcsolat, fiatal vagyok (25), stb.
Mondtuk neki, hogy persze, várunk.
Ezután 1 héttel kiderült hogy hormonbetegségem van, és azt mondta az orvos, hogy természetes úton nem lehet gyerekem, így nem kezdtem el újra a gyógyszert, gondoltuk minek ha úgysem lehet gyerekünk.
Május 24-én azonban feltűnt, hogy késik a menstruációm, mindig napra pontosan meg szokott jönni, viszont most 17 helyett még 24-én sem volt semmi. Gondoltam ez is a hormonbetegség mellékhatása, vagy a gyógyszer okozza amit felírtak kezelésre, de a férjem nyúzására csináltam egy tesztet és pozitív lett. Ezután csináltam még 3-at, és mind pozitív. Háziorvos azt mondta, hogy valóban terhesség, jövő hét pénteken pedig megyünk ultrahangra a nőgyógyászhoz, hogy lássuk tényleg baba van-e, és ha igen, akkor minden oké-e vele.
Férjemmel mindketten elképesztően boldogok vagyunk, hiszen ez egy "csoda baba", viszont nem tudom hogy mondjam el a szüleimnek, miután megígértük, hogy várunk jövő februárig.
Tippek?
Off: 21 éves kor és a 25 éves kor között óriási különbség van. Ha visszagondolok, hogy 21 évesen hol tartottam, persze, hogy azt mondom, 21 éves nőnek még nem való a gyerek. De 25 évesen már terhes voltam, és 26 éves koromra megszületett a kisfiam. Szerintem megértem rá, bár most 30 felett azt mondom, gyereknevelés szempontjából nagyon sok mindent jó lett volna tudni akkor, amit most már tudok. Persze akkor még nem tudhattam, mert az ember előre nem tudhatja:)
On.: egy 25 éves nő már elég felnőtt ahhoz, hogy a szülei véleménye nélkül döntsön olyan kérdésekben, amik rá és a férjére tartoznak.
Kornak nincs túl sok köze az érettséghez. Személyesen ismerek mindkét oldalról egyet.
Az egyik 19 évesen ment férjhez, 20 évesen szült. Mindenki nagyon örült neki, mert a korához képest érett volt. A szülők egy szót sem szóltak arra, hogy fiatalon szült.
A másik 24 évesen ment férjhez. 25 évesen szült. A férje külföldön dolgozik. A nő az egész héten szüleinél élt a picivel, mert ő nem akart egyedül lenni a saját lakásukban. Anyuci törődött a gyerekkel, amíg ő barátnőkkel járt bulizni. Ilyen esetben tényleg jogosan mondta az az anya, hogy várni kellene még a gyerekkel.
Minden anyának a legnagyobb ajándék az, ha unokát kap. Kivétel nélkül. Szóval ha egy anya mégis azt mondja, hogy szerinte még várni kellene, akkor annak biztosan oka van.
Friss a kapcsolat? Mert mióta vagytok együtt?
A bejelentéssel szerintem is várjatok, még nagyon korai, ha beteg vagy, akkor nem tudni, mi lesz. Nem megijeszteni akarlak, csak ne kiabáljátok el.
Azt pedig szintén nem értem én sem, miért kéne amiatt várnotok 1 évet, mert anyukád megkért rá. Ti döntitek el, mikor akartok gyereket, nem a szüleitek. Ha megvan mindenetek, akkor mire kéne várni? Gyanús, hogy anyukád nem akarja, hogy együtt maradjatok.
https://www.youtube.com/results?search_query=baby+surprise
Itt van néhány videó,hogyan lepik meg párok bejelentésükkel a szülőt. Érdemes 12. hét után bejelenteni. Akkor már nagyon nagy a valószínűsége,hogy megmarad.
nehezen tudom eldönteni,hogy ez a kérdés kamu, vagy tényleg vannak ilyen ostoba emberek, mint a kérdező, mint a férje és mint az anyukája?
kérdező: állj már egy kicsit a sarkadra. 25!!! éves vagy, férjnél vagy. ki nem szarja le,hogy anyukád azt akarja,hogy ne szülj még?ha engem erre kérne anyukám, hát biztos egy jó darabig nem látna . eszement ,elmebeteg ötlet.
egyáltalán nem vagy fiatal hozzá. ha meg házasok vagytok,akkor csak nem annyira friss a kapcsolat..legalábbis az átlag emberek nem 1 hét után szoktak összeházasodni,úgyhogy nem is értem anyukádat.
nagyon jó lett volna,hogyha ráhallgatsz és a végén sose lehetett volna gyereked... te életed. örülj neki,hogy megfogant a baba. szerintem is várjátok ki a kritikus 12 hetet és utána mondjátok el. ha nem tetszik neki,akkor így járt.
amúgy nagyon kiváncsi lennék ő hány évesen szült? mit csinált volna,hogyha az ő anyja is beleugat,hogy házasként is várjon még a babával? szerintem szembe röhögte volna az anyját..ahogy neked is kellett volna.
tényleg állj a sarkadra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!