Hogy mondjam meg anyukámnak, hogy terhes vagyok?
Férjemmel októberben házasodtunk össze, utána elkezdtünk beszélgetni arról, hogy legyen baba, és végül arra jutottunk, hogy abbahagyom a gyógyszert, de nem próbálkozunk, ha akar jönni a gyerek akkor jön, ha nem akkor nem.
Erre anyukám valahogy rájöhetett, mert februárban megkért minket, hogy várjunk egy évet, mert még friss a kapcsolat, fiatal vagyok (25), stb.
Mondtuk neki, hogy persze, várunk.
Ezután 1 héttel kiderült hogy hormonbetegségem van, és azt mondta az orvos, hogy természetes úton nem lehet gyerekem, így nem kezdtem el újra a gyógyszert, gondoltuk minek ha úgysem lehet gyerekünk.
Május 24-én azonban feltűnt, hogy késik a menstruációm, mindig napra pontosan meg szokott jönni, viszont most 17 helyett még 24-én sem volt semmi. Gondoltam ez is a hormonbetegség mellékhatása, vagy a gyógyszer okozza amit felírtak kezelésre, de a férjem nyúzására csináltam egy tesztet és pozitív lett. Ezután csináltam még 3-at, és mind pozitív. Háziorvos azt mondta, hogy valóban terhesség, jövő hét pénteken pedig megyünk ultrahangra a nőgyógyászhoz, hogy lássuk tényleg baba van-e, és ha igen, akkor minden oké-e vele.
Férjemmel mindketten elképesztően boldogok vagyunk, hiszen ez egy "csoda baba", viszont nem tudom hogy mondjam el a szüleimnek, miután megígértük, hogy várunk jövő februárig.
Tippek?
25 évesen már elvileg kell hogy legyen gyereked, sok helyen már a 20-22 éves korosztályt már ezzel csesztetik hogy mikor lesz végre gyereke. Engem már 20 éves korom óta piszkálnak a szüleim azzal hogy jó lenne ha már találnék magamnak egy lányt akivel házasságot kötök és gyereket vállalok stb...
A te helyzeted ugye érthető, mert mindenki más stb... Én simán megmondanám a dolgot, úgy is lesz öröm, lehet első reakció meglepődés lesz, de hidd el utólag már mindenki fogja várni. Engedd meg hogy gratuláljak a dologhoz, remélem minden rendben lesz :) Nővéremmel is volt hasonló probléma ő sokat próbálkozott előző párjával de soha semmi nem lett belőle, ő neki is volt hormon betegsége, meg egyéb nő gyógyáaszati beavatkozás is szükséges volt sajnos. Neki mondták hogy nagyon nehezen lehet gyereke még mesterséges úton is, amikor férjhez ment akkor gondolkodtak róla hogy bér anyát fogadnak erre mert a tesómnál ha terhes is lett volna akkor veszélyeztetett lett volna és akár tragédia is lehetett volna. Ő is terhes lett, és nagyon erősen megvizsgálták még be is fektették az első pár hétre amikor látták hogy már biztos a dolog, utána haza engedték majd 6 hónaposan újra befektették, de annyira jól ment minden, hogy nem volt indokolt a befekvés és bizony amikor eljött az idő természetes úton nagyon könnyen életet adott a kislányuknak. Az orvosok féltek hogy a gyerek nem lesz egészséges, és az első vizsgálatok alapján felkészítették a családot arra hogy lehetnek fejlődési gondok, de végül minden úgy megy ahogy kell, makk egészséges, minden jó, és nagy az öröm. A testvéremet sem viselte meg a dolog, pedig ezt is számításba vették.
Én nem is értem, hogy mire fel jött ez a kérés anyádéktól és ti miért bólogattatok rá. 25 éves felnőtt nő vagy, aki megházasodott! Mi a nyavalyára várnátok, ha egyszer már egy család vagytok, szeretitek egymást?!?!
Az ég világon senkinek semmi köze hozzá, hogy mikor vállaltok gyereket. Így meg pláne nem.
Komolyan mondom nem értem, számomra teljesen elmebeteg ez a kérés és ígérgetés. Semmi köze hozzá.
Azért mentünk bele, mert egyrészt nem akartuk megsérteni őket, másrészt mert így akkor még tudunk menni utazgatni egy kicsit, van időnk többet spórolni, stb.
A nem próbálkozás alatt azt értem, hogy nem kezdtük el számolgatni az ovulációs napjaimat és figyeltünk arra, hogy pont akkor legyünk együtt, nem mentünk kivizsgálásokra, nem szedtünk fogamzást segítő vitaminokat.
" nem akartuk megsérteni őket"???
Hogy sértenétek meg őket azzal, ha gyereket akartok?? Uramisten.
Hát egy ilyen beszélgetés elég kínos lenne:
- szerintem még várjatok a gyerekkel 1 évet, túl korai még.
- bocsi, de nem.
Amúgy nem ők tartanak el, a férjemmel saját vállalkozásunk van, kb. havi 400.000 a keresetünk, ami a forgalomtól függően lehet kicsit kevesebb vagy kicsit több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!