Hogy mondjam meg anyukámnak, hogy terhes vagyok?
Férjemmel októberben házasodtunk össze, utána elkezdtünk beszélgetni arról, hogy legyen baba, és végül arra jutottunk, hogy abbahagyom a gyógyszert, de nem próbálkozunk, ha akar jönni a gyerek akkor jön, ha nem akkor nem.
Erre anyukám valahogy rájöhetett, mert februárban megkért minket, hogy várjunk egy évet, mert még friss a kapcsolat, fiatal vagyok (25), stb.
Mondtuk neki, hogy persze, várunk.
Ezután 1 héttel kiderült hogy hormonbetegségem van, és azt mondta az orvos, hogy természetes úton nem lehet gyerekem, így nem kezdtem el újra a gyógyszert, gondoltuk minek ha úgysem lehet gyerekünk.
Május 24-én azonban feltűnt, hogy késik a menstruációm, mindig napra pontosan meg szokott jönni, viszont most 17 helyett még 24-én sem volt semmi. Gondoltam ez is a hormonbetegség mellékhatása, vagy a gyógyszer okozza amit felírtak kezelésre, de a férjem nyúzására csináltam egy tesztet és pozitív lett. Ezután csináltam még 3-at, és mind pozitív. Háziorvos azt mondta, hogy valóban terhesség, jövő hét pénteken pedig megyünk ultrahangra a nőgyógyászhoz, hogy lássuk tényleg baba van-e, és ha igen, akkor minden oké-e vele.
Férjemmel mindketten elképesztően boldogok vagyunk, hiszen ez egy "csoda baba", viszont nem tudom hogy mondjam el a szüleimnek, miután megígértük, hogy várunk jövő februárig.
Tippek?
" Hát egy ilyen beszélgetés elég kínos lenne:
- szerintem még várjatok a gyerekkel 1 évet, túl korai még.
- bocsi, de nem. "
Jesszus, ebben mi a kínos?
- Anya, 25 éves vagyok, házas, felnőtt nő. Én döntöm el, hogy mihez kezdek az életemmel. Gyereket akarunk, és ne haragudj, de neked ebbe nincs beleszólásod.
Mit izgulsz azon, hogy anyád mit mond? Nem neki kell megszülni, felnevelni. Az a baj sok családban, hogy szülő-gyerek ilyen szinten össze van nőve. Te nem tudod kívülálló szemmel nézni azt, amit mi itt mind látunk. Te már különállsz tőlük a férjeddel, anyagi függőségetek sincs, hát akkor?
Nem Kérdező, a beszélgetésre adott helyes válasz:
- Mi úgy gondoljuk, hogy be tudjuk vállalni most, és nem szeretnénk várni.
Felnőtt ember vagy, nem kell minden hülye tanácsot megfogadni, pláne nem azért, hogy nehogy megsértődjön a másik! Még a saját véleményed se mered elmondani, hanem csak bólogatós kutyát játszol? Jézus...
Ha ekkora megfelelelési kényszered van, keress fel egy pszichológust. Az ilyesféle "jajcsaknehogymegsértődjön" törekvések nem jó irányba viszik az emberi kapcsolatokat.
Ne haragudj, de én nem is értem.
A kérdést olvasva azt hittem, hogy 16 éves iskolás vagy.
De hogy 25 éves férjezett nő vagy, és anyukád szerint friss a kapcsolat, és túl fiatal vagy, hát tényleg nem értem.
Elhiszem, hogy nem minden nagyi ugrik a plafonig örömében, hogy nagyi lesz, de ilyen szinten beleszólni a felnőtt gyerekem legbensőbb magánügyeibe... csak akkor lenne jogos, ha az ő nyakára szülnéd.
De mivel itt nem ez a helyzet, őt sem értem, téged sem.
Azért 25 évesen már illik leválni a szülőkről.
"Hát egy ilyen beszélgetés elég kínos lenne:
- szerintem még várjatok a gyerekkel 1 évet, túl korai még.
- bocsi, de nem. "
Én másképp gondolom.
Kínos:
- szerintem még várjatok a gyerekkel 1 évet, túl korai még
- igazad van anyu, megígérem, hogy nem fogok teherbe esni.
Nem kínos:
- szerintem még várjatok a gyerekkel 1 évet, túl korai még
- nagyon kedves vagy, hogy aggódsz miattam, de 25 évesen, boldog házasságban élve elég érettnek tartom magam az anyaságra. A gyerekvállalás időpontja hadd legyen a mi közös döntésünk.
Az élet többi területén is ennyire a szüleid mondják meg, hogy mi lenne a helyese?
Előfordult már valaha, hogy nem egyezett a véleményed anyukádéval?
Fel merted vállalni a konfrontációt, vagy engedtél neki?
én ezen röhögök hogy itt gyermek lelkűek vállalnak be gyereket, aztán az élet nehézségeinél meg csodálkoznak, hogy miért alakul szarul ne adj isten a házas életük :D
Most komolyan ha egy ilyen nagy döntésnél is anyuka szavát lesitek akkor hol vagytok ti felnőttek? ez nem egy ház megvétel vagy egy munka elfogadása, itt egy gyerekről van szó ami életed végéig szól.Sógorom is apósomra hallgatva vállalta be a gyereket, nem szabad akaratából most meg szenved és utálja a gyereknevelést. Ti is anyucira támaszkodva éltetek és csak a véletlen miatt lettetek szülők, nem azért mert úgy istenigazából akartátok, az ilyen soha semmi jót nem szül.
Anyudék kedvelik a párodat? Nem lehet, hogy inkább azért akarják, hogy várj még?
Nálunk a családban egyik unokatestvérem férje miatt szurkolt az egész család, hogy nehogy baba legyen, annak ellenére, hogy házasok voltak és anyagilag is függetlenek. Csak mi kívülállóként mind láttuk, hogy egy gazember a férje, míg ő csak a gyerek megszületése után kezdte el látni, hogy nem jó ember, már nem is élnek együtt.
Ettől függetlenül persze fura, hogy egyáltalán nem háborodtál fel anyukád kérésén, nem az volt a kínos, hogy te mit válaszolj, hanem az, hogy ő egyáltalán így beleszólhat.
De azért nagy gratula a babához, anyudéknak tényleg akkor mondd el, amikor már legalább 12 hetes terhes vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!