Miért kell mindig elvinnie anyukámnak a templomba?
Hát... Jó kérdés. Az az igazság, hogy keresztények-e, vagy sem, a vallást senkire nem lehet erőltetni. Egy idő után úgyis ráeszmélnek, hogy téged kicsit sem érdekel ez az egész; ha okosak, akkor belátják, hogy mindenki más, ha nem, büntetni fognak érte, leszidnak stb.
Amúgy mennyire vallásosak? Olyan fanatikus bigott szinten, vagy pedig működött a propaganda, és attól félnek, hogy pokolra kerülnek?
Megértelek, én is ugyanezen mentem keresztül.
Viszont 25 évesen megtértem. Mindig hittem Istenben, de nem érdekelt, és nagyon megkeményítettem a szívem. Aztán felnőtt fejjel kaptam néhány nagy pofont az élettől, és rá kellett jönnöm, hogy a szüleim pont ettől akartak megvédeni. De ez volt az én utam, ezt kellett bejárnom, hogy így 30 évesen elmondhassam, megértettem az élet célját és lényegét ;)
Nem tudok tanácsot adni, mert átérzem, amit most Te éreztél, de ma már azt is tudom, hogy a szüleid most mit érezhetnek... Ha van kedved megírni, hogy hogy állsz a hit kérdéssel, szívesen meghallgatlak. Akár itt, akár üziben.
És nyugi, nem akarlak majd megtéríteni :)
Sajnos ki kell törnie annak a veszekedésnek, mivel úgyse állnak le és a vallásos emberek nagy része nem tudja elfogadni, hogy a gyereke nem hisz abban amit ráerőltetnek...
Mond meg, hogy te nem hiszel ebben(vagy nem akarsz menni) és kész, itt nincs más lehetőség...
Bírd ki vagy csináld amit en
A paptól kertem segítséget en is hívő vagyok es voltam de nem teljesen szóval a mise sem érdekelt ezt megmondtam a papnak rendes ember volt es segitett
Beszélt a szüleimmel hogy ezt nem lehet erőltetni a hit nem úgy működik es hagyjanak kibontakozni
Azota néha elmegyek misére két havonta kétszer es szívesen lat igy is a pap :)
Mi az a mindig? Naponta cipel?
Néha kibírod.
Köszi a tanácsot! Csak ezzel az a baj hogy utána anyukám megcsapkodna :/
Meg mostanában nem is nagyon voltunk mert nagyon könnyen elájulok a melegben a templomban vagy bármilyen zárt meleg helyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!