Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Nem láthatom az 1...

Mit tegyek? Nem láthatom az 1 éves unokámat, mert a mennyem nem úgy állhozám. És csak bennem látja a hibát.

Figyelt kérdés
A fiam egyszerűen lekezelő velem,és nem hajlik arra,hogy segítsen,és unokázhassak.Az igaz megakartam változtatni a menyem,azt szerettem volna ha olyan mind én.Ezért rengeteg konfliktusunk lett,de mióta meg van a kicsi azóta mind 1 anya tigris olyan.
2010. ápr. 9. 16:02
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Kértem én bocsánatot,de úgy látom semmi értelme nem volt.Már szóba sem állnak velem.
2010. ápr. 9. 17:17
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Talán azért lett anyatirgirs mert emg akartad változtatni. Elfogadásról nem hallottál?

Ne akard megváltoztatni és fogadd erl,hogy méskpp él, nelvei az unokád mint te tennéd. S minden jobbá válik.

2010. ápr. 9. 17:19
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos én sem tudok más mondani csak azt, amit az előttem szóló. Még mindig látszik, hogy nem hagyott fel a terveivel. Egyetlen szóval sem írta, hogy megbánta volna amit tett vagy azt, hogy a jövőben másként állna a dolgokhoz. Maga csak az unokákra próbál jogot formálni, hogy ha már a menyét nem sikerült a saját képére formálni, akkor legalább az unokákat sikerüljön. Sajnos azt kell mondjam, hogy a családi béke érdekében hagyja békén őket, hadd éljenek úgy, ahogy akarnak. Ellenkező esetben szóba sem fognak állni magával és a vége az lesz, hogy teljesen egyedül marad öreg korára.
2010. ápr. 9. 17:21
 24/33 anonim ***** válasza:
14%
Nézze, igaz hogy hibázott. Nem is kicsit, valóban ha volt vagy van is konfliktus az egy dolog. De akkor sem lehet eltiltani egy unokát a nagymamától, ehhez nincs joga. Én sosem tudnék ilyet tenni, akkor arra kell tekintettel lenni, hogy a gyermekem édesapjának az anyjáról van szó. Az ilyen családi konfliktusba szerintem a gyereket belekeverni ilyen módon nem szabad és aljas dolog. Oldja meg a menye, mondja el mindennek az egy dolog. De ne a gyerekkel álljon bosszút.
2010. ápr. 9. 18:02
 25/33 anonim ***** válasza:
84%

Az én anyósom is megpróbált engem megváltoztatni. Mikor összejöttem a párommal, kb 1 hónapig próbálta utána azt mondta az ő fiának nem ilyen nő kell, szakítsak vele. Hát, mit ne mondjak teljesen lehidaltam, de természetesen nem szakítottunk! 3 évig áskálódott, hogy szétválasszon minket, nem sikerült. (Mi már nem is beszéltünk együtt, nem volt hajlandó velem beszélni, csak hajtotta a magáét, hiába mondtam akármit)Mikor összeköltöztünk a párommal azt mondta: "ha netán együtt maradtok, és lesz egy büdös kölykötök, sose leszek rá kíváncsi." !!

És mostanába az ismerőseinek panaszkodik, hogy nem hívtuk meg a közös lakásunkba mikor 4 hónapja összeköltöztünk.

Ezt csak azért írtam le, hogy lásd, vannak rosszabbak is, de én sem, és a párom sem tűrte, hogy velem szívózott, válzoztatgatott. Azért szeret, aki vagyok. Ő ezzel a saját fiát is ellökte magától. Valahogy békülj ki velük, mert azért a csak anya vagy, de ne akarj beleszólni az életükbe, te sem szeretnéd, ha a menyed akarná, hogy olyan légy, mint a Ő.

2010. ápr. 9. 18:06
 26/33 anonim ***** válasza:
84%

Kedves Nagymama!

Ha egyszer nem elég,akkor bizza többször kell éreztetni h bocsánatot kér.

Ha fontos az unoka,akkor egy-két telot meg kellene ejteni,h mire is van szüksége,és beszerezni neki. Hátha így észreveszik a szülők a véltozást.

2010. ápr. 9. 18:10
 27/33 anonim ***** válasza:
84%
Én azt mondom az unokákat ki kell érdemelni,és tisztelni kell azt a nőt aki az unkáimat szülte!!A fiam élete részese!Mindenkinek meg van a saját életútja járjon azon,de mások élete legyen szent.Nagyon csúnya dolog volt ez fiára nézve is.Ki szeretné a gyerekét olyan közelébe engedni aki kapásból utálja az unokája édesanyját,nem felel meg neki.Én azt mondom a nagyi biztos azon lenne,hogy az Ő nevelési elveit kényszerintje a babvára,ha már a menye nem hajlandó változni,akkor unkát kell fórámzni.
2010. ápr. 9. 18:28
 28/33 anonim ***** válasza:
91%

Ott hibáztad el a dolgot, kedves Nagymama, hogy mindenbe belekotnyeleskedtél, kioktattad a fiadat és a menyedet, és elővetted a tipikus anyós-viselkedést: "én idősebb vagyok, jobban értek a gyerekneveléshez, látod én már felneveltem x gyereket, te nem értesz semmihez, legjobb lenne, ha megfogadnád az összes tanácsomat"...

Valószínűleg a gyerek születése előtt is előjöttél a tipikusnak mondható szólamokkal, nem voltál képes elfogadni a fiad választottját, mögötte áskálódtál, előtte szidtad őt, valószínűleg hozzávágtad párszor, hogy a te kicsi fiacskád jobb feleséget érdemel, mint ő...

Ismerős?

Nos, ha ez mind így van, vagy legalább egypár dolog a fentiek közül, az már elég ok arra, hogy egy életre megutáltasd magad a menyeddel. Az, hogy a fiad sem áll már szóba veled, jelent valamit, nem? Úgy tűnik, hogy már neki is elege van belőled, pedig a férfiak többsége elég anyás.

Most meg előjössz azzal, hogy "az unokád az életed értelme". Értem én, hogy fontos neked az unoka, de jó lenne, ha a helyeden kezelnéd magadat: te egy nagymama vagy, akinek nincs joga arra, hogy kétségbe vonja az anya hozzáértését, és kivegye a kezéből a saját gyerekének nevelését. Nincs szükség kéretlen tanácsokra sem, sem hátulról fúrásra.

Egyébként pedig tényleg azt gondolod, hogy a sok gonoszságot feledtetni tudod egy bocsánatkéréssel? Hááát... Ami azt illeti, ha az én anyósom ilyen lenne (tendál ehhez, de azért könnyebb eset, ő csak finomat utalva akar irányítani, nem parancsolgat), én sem állnék vele szóba, és igen, én is eltiltanám az unokától.

2010. ápr. 9. 18:47
 29/33 anonim ***** válasza:
100%
16:45 vagyok: szerintem azért nem állnak még mindig szóba Önnel, mert tudják, hogy semmit sem változott, még mindig nem fogadja el a menyét és az egyetlen ok, amiért kedveskedni próbál most, az az unokája. Tehát kétszínű és csak érdekből kért bocsánatot. Én sem bocsátanék így meg. Gondolja ezt át. Fogadja el őt, tegyen felé igazi gesztusokat és akkor majd idővel ki tudja engedsztelni. Amint érzi, hogy elfogadja és nem akarja többé megváltoztatni, nem szól bele a dolgaiba, meg fog változni magával szemben. Ne annyit mondjon, hogy bocsánat, hanem azt mondja, hogy "tudom, hogy miben hibáztam, oda fogok figyelni ezentúl, nem akarok beleszólni az életetekbe, mert rájöttem, hogy az a legfontosabb, hogy boldogok legyetek és a menyem nem vétett ellenem. Nem érdemelte ki, hogy én mindenbe belekössek, nagyon sajnálom, ezentúl minden másképp lesz és a boldogságotokat mindig szem előtt fogom tartani". Ha valami ilyesmit elmond és tesz érte, hogy elfogadja, akkor idővel vissza fogják fogadni a bizalmukba. Amíg ezt nem teszi meg, addig ne is számítson változásra. Miért jó magának, hogy a menyét nem bírja? Jó azzal a tudattal élnie, hogy egy közeli rokonát, aki történetesen a gyereke élete párját különösebb indok nélkül nem tudja elfogadni? Milyen érzés lehet annak az asszonynak is, akit utál? Nem zavarja, hogy egy másik ember életét keseríti meg, sőt még a fiáét is? Hová vezet ez? Sehová! Meg fogják utálni egyre jobban. Ehelyett békében élhetne az egész család és örülhetnének az unokáknak meg hogy együtt vannak, de egy ilyen családban, ahol a gyűlölet uralkodik, minek lehet örülni? És ezt mind Ön generálta. Kíváncsi lennék az okokra és hogy mit akart a menyén megváltoztatni, amiben ő olyan rossz volt...tényleg szeretném tudni, mert semmi rosszat nem írt a viselkedéséről, szóval gondolom, hogy nem adott rá külön okot.
2010. ápr. 9. 18:55
 30/33 anonim ***** válasza:
63%

Most így egyoldalról nehéz véleményt mondani, de pl az egy éves gyereket az én anyám se kapja meg.

Persze meg kapom, hogy felnevelt már két gyereket, de hát annak már vagy 30 éve és tetszik, nem tetszik látványosan hülyül ahogy öregszik, ami egy természetes folyamat, de egész egyszerüen látva dolgait nem merném huzamosabb ideig együtt hagyni a kicsivel.

Bármikor átjöhet hozzánk és unokázhat, örülök neki, de amig a pici ilyen sok figyelemre és óvatoságra szorul, addig nem kapja meg (a 3 éves fiunkat pl már igen).

2010. ápr. 9. 21:18
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!