Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Nem láthatom az 1...

Mit tegyek? Nem láthatom az 1 éves unokámat, mert a mennyem nem úgy állhozám. És csak bennem látja a hibát.

Figyelt kérdés
A fiam egyszerűen lekezelő velem,és nem hajlik arra,hogy segítsen,és unokázhassak.Az igaz megakartam változtatni a menyem,azt szerettem volna ha olyan mind én.Ezért rengeteg konfliktusunk lett,de mióta meg van a kicsi azóta mind 1 anya tigris olyan.
2010. ápr. 9. 16:02
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

Mindegy, hogy beismeri a hibáját vagy sem, egy "nagymamát" nem lehet megváltoztatni. Még ha bocsánatot is kér, akkor is félő, hogy az unokáját úgy akarja majd nevelni, ahogy ő látja jónak, állandóan beleszól majd a gyerek nevelésébe, és ezt a menye is jól tudja. Nálunk is ez volt a helyzet, és nem is kedvelem különösen a nagyanyáimat.

Nem elég a nagyanyának, hogy játszik a gyerekkel. Neki mindig versengeni kell a másik nagymuterrel, el kell kényeztetni a gyereket, és meg kell magyaráznia a menyének, hogy gőze sincs a nevelésről.

Egy ilyen anyós ne próbáljon meg a gyerek közelébe menni, mert abból csak vita és utálat származhat.

2010. ápr. 9. 16:27
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

Igen,igen!Az én anyósom is hasonló önhöz,és betelt a pohár többet látni sem szeretném.

Az ilyen anyós semmit nem bán meg csak érdekember!!Most az unokán lenne a sor,jó kiscélpont menye ellen háborúzni,és háborút nyerni.Ugyan már mese habbal...

2010. ápr. 9. 16:32
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
És ha nem lenne unoka, akkor is bocsánatot akarnál kérni? Csak az unoka miatt nem érdemes, mert lehetnek még olyan veszekedések.
2010. ápr. 9. 16:32
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
Drága egyetlen anyósomnak semmi nem volt jó, amit én csináltam. Áskálódott a hátam mögött de piszkosul. De nem tudott szétszakítani minket a páromtól,három évvel ezelőtt a tudta nélkül megesküdtünk. Hú de nagyon piszkálta a csőrikéjét. Azóta felé sem nézek, pedig nem fiatal már, és én szívesen elmentem volna hozzájuk, dehát nem erőszak a disznótor.
2010. ápr. 9. 16:37
 15/33 A kérdező kommentje:
Engem csak az unokám érdekel,és ha kell csúszok a menyem előtt,hogy elérjem amit szeretnék.Nekem az én két unokám az életem értelmei.Mikor ezt tudtam menyemmel,hogy csak a 2 unokáért élek,azt mondta:Ők szülök is a gyerekekért élnek.Szerettem volna ha lesz a kicsinek nagyija!!
2010. ápr. 9. 16:40
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Na ez az!!

Nem csúsznod kellene előtte, hanem végre ELFOGADNOD!!

A FIAD SZERETI FOGD MÁR FEL!!

2010. ápr. 9. 16:41
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Anyós! Én nagyon nem értettem soha, hogy miért bántják ezen az oldalon az anyósokat a menyek, de Ön annak a példája, ami miatt minden meny neheztelne. Miért kellene a másikat megváltoztatni? Nézze, mindenkinek vannak hibái, Önnek is, ha még ezt nem is látja be. A fia azért él a menyével, mert az ő személyisége tetszik neki, el tudja fogadni, ahogy van. Ha a fia boldog vele és a menye nem árt senkinek sem, hagyja, hogy boldogok legyenek. Hisz ez a lényeg! Nem tudom, hogy pontosan mit akart megváltoztatni a menyén, de attól, hogy valaki nem takarít minden nap vagy nem tölt a konyhában napi 4 órát egy pici egy éves mellett, nem lesz rosszabb ember. Szóval gondoljon bele az ő helyzetébe és gondoljon vissza arra, hogy egy éves gyerek mellett milyen nehéz tevékenykedni. Én is tudom, mert van egy másfél évesem. Semmiféle konfliktus nem volt soha a családunkban egyik oldalon sem, pedig 2 anyósom is van. Ők elfogadnak olyannak, amilyen vagyok, ahogy én is elfogadom őket a hibáikkal együtt. Nem akar senki senkit megváltoztatni, hanem örülünk, hogy nem vagyunk egyformák, így tanulunk mindig valami újat a másiktól, mert más személyiségek vagyunk. Mindannyian jobb emberré váltunk, mert egymásra hatottunk, de soha senkit nem akartunk megváltoztatni. Ha elfogadja a menyét, ő is el fogja fogadni, de ha nem fogadja el őt, ahogy van, hiába várja, hogy elfogadja, mert ez lehetetlen kérés. Amíg a fia boldog vele és a menye semmit sem tesz senki ellen, nincs joga a személyiségét megváltoztatni. Be kell látnia, hogy minden ember más és mindenkinek más a jó. Ha mindenki egyforma lenne, robotok lennénk, nem lenne személyiségünk. Amint Ön megváltozik abban, hogy tolerálja őt, ő is meg fog változni az irányában - jó eséllyel. Időbe fog telni, de menni fog, ha tényleg el tudja őt fogadni. Hívja fel őket, kérjen bocsánatot és közölje, hogy ezentúl ebbe a hibába nem akar és nem fog bele esni, mindenképp el tudja fogadni a menyét. Felbosszantotta és megbántotta őt, így Önnek kell bocsánatot kérnie. És ez ne csak az unoka miatt történjen. Senki sem szeret konfliktusok közepette élni, így nem csoda, hogy azt látták a legjobbnak, hogy csak úgy tudják a családi békét megőrizni, ha nem engedik oda. Gondolom, hogy ez nem ok nélkül történt. Ismerje be magának.
2010. ápr. 9. 16:45
 18/33 anonim ***** válasza:
53%
A nagyszuloknek is van joguk latni az unokat. De nem kellene, hogy ez mondjuk a birosagig fajuljon, mert csak tovabb mergesiti a helyzetet. Kedves kerdezo! Ezek szerint a menyedet tovabbra sem fogadod el, max nem akarod megvaltoztatni. De ez a multbeli dolgokon nem valoztat semmit. Nyilvan a menyed ugy gondolja, hogy ellene hangolnad az unokaidat. Szerintem meg sok viznek kell lefolyni a Dunan ahhoz, hogy a helyzet javuljon. De mindehhez az kell, hogy megvaloztatsd a kapcsolatodat a menyeddel.Sok sikert hozza!
2010. ápr. 9. 16:51
 19/33 anonim ***** válasza:
93%

Kérjen bocsánatot első lépésként. Ön nem csak nagymama, de anyós is. Ha szeretne nagyija lenni a picinek, akkor az édesanyját is tisztelnie kell. Nem kell, hogy szeresse, de mindenképpen meg kell állnia a határvonalaknál, tiszteletben tartania a kérését, elvárásait a saját életükre vonatkozólag.

Határvonalak!!!!! - az Ő életükbe nem szabad beleszólni, tanácsot is csak akkor illik és szabad adni, ha kérik, különben az is beleszólás.

Ha bármilyen kapcsolatot akar, ezt el kell, hogy fogadja!

2010. ápr. 9. 17:03
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Hogy gondoltál ilyen butaságot, már megbocsáss, hogy megpróbáltad olyanná formálni, mint Te és megváltoztatni a menyed????? Ha a fiad is lekezelő Veled, akkor bizony sáros vagy benne. De ahogy olvasom a kommentedet, még most is semmibe veszed a menyed, csak azért csúszol hason előtte, hogy láthasd az unokáidat. Egyébként az megfordult a fejedben, hogy bocsánatot kérj? És másképp állj a menyedhez? Először Neked kell az első lépést megtenni, mert Te hibáztál. Aztán utána, ha a menyed és a fiad úgy érzik, biztosan megengedik, hogy találkozhass az unokáddal. De mondom, én a kommentedből még mindig azt érzem, hogy lekezelő vagy a menyeddel, ezen változtatnod kell!
2010. ápr. 9. 17:05
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!