Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mi lehet a vége...

Szerintetek mi lehet a vége egy zaklatási ügynek a rendőrségen?

Figyelt kérdés
Baromi őszinte leszek. Egy párszor felhívtam a párom exét telón,kb. 4-szer, de nem szóltam bele, csak beleböfögtem. Tudom nem szép dolog, de ő is megtette korábban a magáét. Pl. el akarták vágni a férjem torkát...legalábbis ezt mondták a telefonba. A számomat ugyan kinyomtam, de ő valószínű feljelentést tett, mert ma kaptam postán a rendőrségtől hivatalos idézést tanuként zaklatási ügyben. Ez most tényleg ilyen nagy vétség? Ez ráadásul már hónapokkal ezelőtt történt, azóta pedig békén hagytam.
2010. ápr. 9. 14:32
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
74%
Megint én vagyok..Mi is rendőrségek kezdtük,de ott mindketten a magunkét mondtuk..Ő mondta a maga igazát,én a magamét...Így kerültünk a bírósághoz..Ez nem 1 hónapos volt....Majdnem 1 évig tartott míg lezárták az ügyet..(de lehet,hogy volt másfél év is..már nem emlékszem..nem most volt)
2010. ápr. 9. 15:28
 22/32 anonim ***** válasza:
80%
Nem viselkedtem mindig jellemesen, de azért ilyet, és ráadásul "nő" létedre.. Ha megtudnám, hogy a párom ilyen alpári tahó módon viselkedett, dobnám is ki rögtön. Ez nem nőhöz méltó.
2010. ápr. 9. 15:31
 23/32 anonim ***** válasza:
61%

Nem minősítem azt, amit tettél, megtették már páran előttem.

A következmény máris teljesen világos: a nő feljelentett téged, a telefonodat lenyomozták, és most jutottak el hozzád. Kapsz egy kis ejnyebejnyét, valami pénzbírságot, és el van intézve az egész. Ti is nagy marhák voltatok, amiért nem jelenttettétek fel a nőt, mikor titetket fenyegetett torokelvágással. Ha nem viselkedtél volna bosszúszomjas perszónaként, és szépen feljelentetted volna, akkor ő szívná meg. Buta voltál, tanultál belőle. Az ilyen dolgokat mindig célszerű intelligens ember módjára intézni, mert a végén még nevetségessé teszed magad. Most ez történt.

Persze a kihallgatáson attól még előadhatod az előzményeket (ez máris rosszabb színben fogja feltüntetni a nőt), de ez még nem felmentés, hogy ő is így viselkedett.

2010. ápr. 9. 15:45
 24/32 anonim ***** válasza:
38%
Azért szerintem a zaklatás nem kezdődhet 3-4 hívásnál. Ennyi erővel a telemarketingest, a biztosítóst és a jehova tanúkat is feljelenthetem, mert hogy számomra zavaróak? :-o
2010. ápr. 9. 15:46
 25/32 A kérdező kommentje:
hát igen, csak az a baj, hogy mi nem tudjuk bizonyítani, hogy ők is miket mondtak a telefonba...ráadásul még az anyósomékat is hívogatták, akik azért adták vissza a vezetékes telefonjukat, mert már nem bírták idegekkel...
2010. ápr. 9. 15:48
 26/32 A kérdező kommentje:
ráadásul ez egy dominós szám volt, és már hónapokkal ezelőtt eladtam, a férjem meg már még régebben számot cserélt, mert nem volt egy szabad percünk sem...ő nyugodtabb típus, mint én, én már nem bírtam tovább, és felvettem a kesztyűt....
2010. ápr. 9. 15:50
 27/32 anonim ***** válasza:
44%
Találj ki valami sztorit, hogy mit akartál vele beszélni, de végül sosem mertél, és tartsd magad a sztorihoz sziklaszilárdan. A böfögést úgysem tudja bizonyítani, mert gondolom nem vette fel, nem kell beismerned. Mondj valami olyasmit, hogy valamit meg akartál tőle kérdezni, hogy igazi vagy valami konkrétat a párod és az ő kapcsolatával kapcsolatban, amiben érdekelt vagy. Pl hogy tényleg lefeküdtek e még miután ti összejöttetek(mert hogy egyszer mondjuk ő ilyet mondott neked mikor felhívott). A lényeg hogy komplett sztori legyen. A rendőrségen meg mondjad hogy sajnálod, nem gondoltad hogy ebből probléma lesz, te csak alig párszor próbáltad hívni, hogy tisztázd ezt az ügyet, de sosem merted végül megkérdezni vagy valami hasonló. Ha ennek ellenére bíróság elé kerül az ügy, akkor megcsókolhatja a hátsómat a magyar igazságszolgáltatás.
2010. ápr. 9. 15:54
 28/32 A kérdező kommentje:

kedves utolsó! köszi a tippet, rendes vagy! most beszéltem telón két ügyvéddel, és mind a kettő azt mondta, egymástól függetlenül, hogy nem lesz belőle semmi komoly...

egyelőre csak gyanú merült fel velünk kapcsolatban, és nem is tudják, hogy ki volt az illető, mert akkor miért mind a kettőnknek küldtek idézést? ráadásul nem is gyanúsítottként, hanem tanúként küldték.

Ti mit csinálnátok, ha pl elhagynátok a telótokat, ami a ti neveteken van, és valaki arról a számról hívogatna valakit? akkor ilyen alapon benneteket is fel lehetne jelenteni, nem? mert hát a ti neveteken van a szám...

2010. ápr. 9. 16:00
 29/32 anonim ***** válasza:
61%

A párhuzamod nem egészen helytálló. A telefonod elvesztését elég, ha tanúkkal igazolod, de itt egy kicsit súlyosabb a gyanú (a lopást pedig értelemszerűen célszerű jelenteni a szolgáltatónál és a rendőrségen is, bár megkeresni nem fogják). Lehet, hogy lecserélted a számod, de a mobilszolgáltatók a cellainformációkat egy évig megőrzik. Ez alapján nagyon hamar ki fog derülni, hogy te voltál az, aki hívogatta a csajt.

De tényleg nem kell túl nagy feneket keríteni a dolgoknak: valószínűleg kapsz egy kis pénzbüntetést (elvégre nem fenyegetted meg halálosan), és rád terheik a perköltséget, ami pár tízezer forint lesz. Máskor meg ne csinálj ilyen hülyeségeket!

2010. ápr. 9. 18:34
 30/32 anonim ***** válasza:
67%

Első vagyok,mint már írtam semmi.

Bemész,elmondod,hogy igen,hülyeséget csináltál,megbántad és soha többet hasonlót se.Már egyáltalán ha ez ügyben hívatnak be.

2010. ápr. 9. 18:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!