Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mi lehet a vége...

Szerintetek mi lehet a vége egy zaklatási ügynek a rendőrségen?

Figyelt kérdés
Baromi őszinte leszek. Egy párszor felhívtam a párom exét telón,kb. 4-szer, de nem szóltam bele, csak beleböfögtem. Tudom nem szép dolog, de ő is megtette korábban a magáét. Pl. el akarták vágni a férjem torkát...legalábbis ezt mondták a telefonba. A számomat ugyan kinyomtam, de ő valószínű feljelentést tett, mert ma kaptam postán a rendőrségtől hivatalos idézést tanuként zaklatási ügyben. Ez most tényleg ilyen nagy vétség? Ez ráadásul már hónapokkal ezelőtt történt, azóta pedig békén hagytam.
2010. ápr. 9. 14:32
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
85%

Kedves utolsó..egy kicsit tévedtél..

Pár évvel ezelőtt a munkahelyemen összejöttem a kollégámmal.(ma már a férjem) Mivel akkor éppen válóper alatt álltam így igyekeztünk titokban tartani,és amúgy is én úgy vagyok az ilyen dolgokkal,hogy a munkahelyen nem a magán életemmel kell foglalkoznom..Így amikor dolgoztunk akkor kollégák amikor vége volt a műszak a szerelmem volt..

Viszont volt egy kolléganőm aki rendszeresen felhívott telefonon és zaklatott..Volt,hogy az exférjem vette fel a telefont,és neki is csak mondta,hogy mekkora rib@nc vagyok...Akkor rágtam be amikor a 6 éves fiamnak mondta,mert ő vette fel a telefont.Ezért zaklatásért feljelentettem..Persze csak sejtettem ,hogy ki a zaklató,de bizonyítékom nem volt,ezért a rendőrség segítségével vettem egy készüléket ami kiírja a hívó fél számát..Majd amikor újra hívott már megvolt a bizonyíték amit fel használhattam.Egy nap elmondtam bent a melóhelyen,hogy feljelentést tettem,és innentől kezdve a rendőrökkel dumáljon a zaklató..A telefon hívás rögtön abba maradt ,de pár hónappal később be kellett mennem a bíróságra szembesítésre..A volt kolléganőm ott sírt,és bocsánatot kért,hogy nem akart nekem rosszat stb,és mondjam vissza a feljelentést.Nem tettem..A végítélet:

fél év felfüggesztett és 50 ezer forint pénzbírság(a bírósági pert is neki kellett kifizetnie)

Szóval foglalkoznak vele....Mert zaklatás az bűncselekmény...

2010. ápr. 9. 14:55
 12/32 anonim ***** válasza:
72%
dehogynem, csak a hibáztam meg a bunkó voltam nem ugyanaz :)
2010. ápr. 9. 14:56
 13/32 A kérdező kommentje:
Bunkó voltam igen, ahogy korábban ő is. Egálban vagyunk. Igaz, nekem kellett volna okosabbnak lennem, és nem törődni vele, de már késő. Csak azt akarom tudni, hogy mire számíthatok. Vállalom a következményeket, és jó lecke volt egy életre.
2010. ápr. 9. 14:59
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

Már többen írtuk

mivel első eset valószínű felfüggesztett és/vagy pénzbüntetés

2010. ápr. 9. 15:03
 15/32 A kérdező kommentje:

Kedves 14.55-ös!

Én nem mondtam a párom exének semmit a telefonba, nem fenyegettem, és csupán 4-szer hívtam fel, beleböffentettem, és már le is raktam. Ennyi történt, semmi több. De hangsúlyozom, hogy előtte ő is hívogatott minket, csak mi nem jelentettük fel, hanem egyszerűen hagytuk az egészet. Ez hónapokkal ezelőtt történt. A baj az, hogy azokról nincs felvétel, és én már telószámot is cseréltem azóta.

Így vajon mi lehet ebből?

2010. ápr. 9. 15:05
 16/32 A kérdező kommentje:
és ha a telefonszámomat is eladtam már akkor, rögtön utána? honnan tudják, hogy az én voltam? A böfögésemet azonosítják? Hát ez vicc..
2010. ápr. 9. 15:08
 17/32 anonim ***** válasza:
72%
Neked az a legnagyobb büntetés, hogy az vagy, ami vagy. Nem kell más, és ezt tudod.
2010. ápr. 9. 15:10
 18/32 anonim ***** válasza:
60%

14.55-ös vagyok..

teljesen mindegy,hogy mit mondtál vagy mit nem mondtál.Zaklattad!

A volt kolléganőm összesen talán 6-szor hívott.Amikor én vettem fel akkor semmit nem mondod,csak röhögött,vagy csak annyit hallottam,hogy "van valaki a vonal túlsó felén" A rib@ncozás kétszer történt.Egyszer az exnél és egyszer a fiamnál..De nekem ez a 6 hívás is bőven elég volt..A volt kolléganőm is avval érvelt,hogy nem is az ő száma..de kiderült,hogy az övé volt..Azt nem tudom,hogy ő vele mit beszéltek vagy hogy próbált védekezni.csak azt tudom ami a bíróságon történt..

A bíró megkérdezte tőle,hogy miért tette..Arra hivatkozott,hogy el volt keseredve mert a házassága tönkrement,és csak így vezette le az indulatait..A bíró válasza az volt,hogy semmi joga nem volt ,hogy zaklasson,és ha történetesen én tettem volna tönkre a családját akkor sem jogosította volna fel arra amit tett(hozzáteszem,hogy nem ismerem,soha nem is láttam a férjét,szóval nem vagyok ludas a rossz házasságában)

De mivel büntetlen előéletű volt így azt a büntetést kapta amit már leírtam...

Nagy butaságot csináltál,és tényleg egy jó lecke lesz neked..de ahogy a mi esetünkben is mondta bíró az rád is vonatkozik..

Bármit tett az illető a férjeddel neked akkor sem lett volna jogod,hogy zaklasd a másikat..Ha téged zaklatott neked sem böfögni hanem a rendőrségre kellett volna menned..

2010. ápr. 9. 15:16
 19/32 A kérdező kommentje:

kedves 15.10-es!

csak tanácsért jöttem fel ide, nem kioktatásért. Te biztos tökéletes vagy, aki soha nem hibázott, és mindig jellemesen viselkedett.

2010. ápr. 9. 15:20
 20/32 A kérdező kommentje:
igen, de ti a bíróságon voltatok, engem viszont még csak a rendőrség idézett be tanuként...akkor most mi van?
2010. ápr. 9. 15:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!