Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyóskérdés. Ráhagynátok,...

Anyóskérdés. Ráhagynátok, vagy inkább szólnátok neki, hogy vegyen kicsit vissza? (ld. Kieg. )

Figyelt kérdés

Nem szokott problémám lenni az anyósommal, nem borulunk egymás keblére, de nem vitázunk, nincs egymás háta mögött sem fúrás. Tegnap viszont kicsit meglepődtem rajta.

Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre, ti mit lépnétek. A sztori:

Este elkérte az autómat, eddig még soha nem kérte el. De nem úgy, ahogy kérni szoktunk, tehát nem pl. "elvihetném az autódat?" vagy "kölcsönadnád nekem a kocsid?" hanem tényként közölte, hogy ma elviszi az autóm ("holnap kell az autód reggel, hozd át". Erre nem szóltam semmit, jól van vigye, nem csinálok belőle problémát. Reggel szépen leparkolok előttük, slusszkulcs, forgalmi anyósnak odaad, eljöttem dolgozni. Erre egy fél óra múlva hív, hogy miylen xar a kocsim, neki ez a roncs többet nem kell, nem tud váltani. Közli, hogy másodikban ment el végig a munkahelyére, mert feljebb nem tud váltani. Jelzem a kocsinak reggel semmi baja nem volt, sztem most sincs, valszeg nem nyomja be rendesen a kulungot vagy ki tudja...

A telefonban elmondtam neki, hogy hogyan váltson mit csináljon, miközben foylamatosan hisztériázott.

De elkezdett azért járni az agyam, mindig én hagyjam magam? Vissza kellett volna neki szólni vagy hagyni az egészet? Ti mit csináltatok volna? Nem akarom, hogy most elnduljon ez az ezt viszem azt viszem, miért ilyen xar folyamat, amiről korábban párom tesóit alig tudtuk leszoktatni...

2010. ápr. 8. 13:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

én is türelemmel lennék.

De.

Odafigyelnék, mert ez lehet, vminek a bevezetése.

Nálunk a nagynéni hasonló stílusú.

Közli a párommal, aki az öccse, hogy adjon pénzt.

nem 1x és nem is 11x. értsd. alkalommal.

Nálunk meg itt a két kisgyerek, de annak ellenére kap.

Ne gondoljátok, hogy ennivalóra kell, kocsija van, nagyobb lakása, egyedül, mint négyünknek.

Ilyen stílusra elég nehéz nemet mondani.

2010. ápr. 8. 14:21
 12/17 anonim ***** válasza:

Szerintem is valami nagyon nagy baj lehet, ha így viselkedik.

Szerintem menj át hozzá, ülj le vele, hogy beszélnetek kell. Ekkor kérdezd meg, mi a baj, mert látod, hogy stresszes, neked nyugodtan elmondhatja, hátha tudsz segíteni.

Hidd el, jól fog neki esni, mégha nem is beszél veled.

2010. ápr. 8. 14:22
 13/17 A kérdező kommentje:

Igazából nem tudom, hogy mi válthatta ki ezt belőle, mindenesetre mostanában észrevettem, hogy ő is és apósom is stílusban egyre többet engednek meg maguknak velem szemben (ha ez jelzi h befogadtak a családba, akkor elég gáz).

Nem hiszem h egészségügyi vagy hasonló gondja lenne, sosem szokta titkolni az ilyesmit.

Amúgy azon is csodálkoztam, hogy miért az enyémet kérte el, a párom autója szintén otthon van, és ilyenkor, amikor az ő kocsija szerelőnél van, azt szokta elvinni (az automata... :) ). Szóval még mindig nem tudom hova tenni a dolgot.

2010. ápr. 8. 14:24
 14/17 anonim válasza:
Lehet próbára tesz ezzel, hogy hogy állsz hozzá. Szerintem semmiképp se ess neki, és tényleg legyél türelemmel, ha azt szeretnéd hogy elfogadjanak, muszály alkalmaszkodni, mert ugyebár neked kell a párod családjához húzni, és nem fordítva. Én ezt nagyon elrontottam, 3 éve vagyok a pasimmal, mindig mindenben kötélnek álltam, egyszer nagyon meguntam, és felhoztam a dolgot. Mondjuk úgy, elszállt az agyam. De nálunk komoly pénzkérdések voltak, százezrekről volt szó, és mi meg bajba kerültünk miattuk a párommal. Azóta nem beszélünk velük, ez már 3 hónapja volt. Inkább várj, nem kell mindig kötélnek állnod, mondj nyugodtam nemet ha már sok, de figyelj, hogy hogyan adod elő.
2010. ápr. 8. 14:32
 15/17 anonim ***** válasza:
75%
Alapvetően kommunikációpárti vagyok, de a kocsimat nem adtam volna oda. Kivétel, ha az Ő pénzéből vettem, vagy szépen elkéri, megfelelő indoklással. Én már csak ilyen disznó vagyok. (És férfi is. Halmazatilag.)
2010. ápr. 8. 15:03
 16/17 A kérdező kommentje:

ma 15:03

A kocsimhoz semmilyen módon nincs köze, saját pénzemből vettem, saját nevemen van.

Amúgy épp árulom az autóm, párom most hívott, hogy délután jönnek is megnézni, szóval most extra ideges lettem, hogy remélem tényleg csak az ő vezetési kétbalkezessége okozta reggel a problémát, és nem ment szét semmi ill. nem tett tönkre semmit.

2010. ápr. 8. 15:21
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

1. hiába az anyósod, neki is el kellett volna szépen kérnie, egyébként meg hogy van? nőt autót pénzt nem adunk kölcsön....akár meg is tagadhattad volna

2. ne szarozza az autót, erre én is nagyon hátlis vagyok, nem egy csoda a járgányom, de legalább ki van fizetve és nem kell a buszmegállóban fagyoskodni

szerintem legközelebb mondj nemet, ha kell találj ki valami hülye indokot

2010. ápr. 8. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!