Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Már megint egy anyóskérdés!...

Már megint egy anyóskérdés! Mit tegyek, hagyjam vagy változtassak?

Figyelt kérdés
Párom édesanyja nem érdeklődik irántunk. Lassan másfél éves az unokája, de össszesen kétszer látta. Azt sem mondta, hogy boldog karácsonyt, boldog születésnapot, kellemes húsvétot a kisfiúnknak. Párom előző házasságából van már egy unoka (9 éves). Őt keresi a nagymama, viszi magával, a volt menyével tartja a kapcsolatot. Akkor érteném ezt a viselkedést,ha miattam lett volna vége annak a házasságnak, de az ex feleség hagyta el a páromat, egy másik pasi miatt, és hagyott neki ott milliós adóságot. Mások szerint én vagyok a hibás, miért nem keresem én az anyósomat. De mire fel??? Szerintetek?
2009. máj. 6. 21:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%
A férjed tartja vele a kapcsolatot mert ha nem akkor mindegy. Ha neki fontos az anyja (is) akkor meg talán neki kéne felvilágosítani a mamát h ne a múlban éljen, új feleség, + új gyerek van, jobb lesz ha hozzászokik.
2009. máj. 6. 22:25
 2/12 A kérdező kommentje:
ÁÁ, nem tartja. Rossz szemmel nézi, hogy különbséget tesz a két unoka között, kifele meg játsza a rendes nagyit. Meg persze a férjem sz.napja, névnapja is el lett felejtve, miként a kisfiúnké is. Nekem csak az a rossz és fájdalmas, hogy "nem szereti" a kicsimet.
2009. máj. 6. 22:34
 3/12 anonim ***** válasza:
87%

Szia!

Én nem keresném...sokáig jártam én is ebben a cipőben. Megbántott az anyósom, 3 évig nem látta az unokát, pedig közel lakik hozzánk. Én nem mentem felé, a párom sem. Végül egy második unoka születése hozta meg a békülést. Nem mondom, hogy nagyon megszerettem, de Ő viszont nagyon megbánta szerintem a régi dolgait... Nehéz felejteni, de ha ma is úgy megbántana, mint anno, nem keresném. Nagyon fájt, hogy nem érdekelte a gyerekünk, mikor én soha rosszat nem tettem neki:-((

2009. máj. 6. 22:48
 4/12 anonim ***** válasza:
81%

Szia!

Én egyszer felkeresnéma kicsivel, hogy lássa, Te intelligensebb vagy, mint ő, és megtetted az első lépést annak érdekében, hogy jó legyen a kapcsolatotok.

Végül is a gyereknek azért jó lenne, ha lenne nagymamája, és biztos fogja is kérdezgetni, ha nagyobb lesz, hogy miért nem jártok össze.

Ha ezek után sem akar anyósod találkozni veletek, akkor hagyjad, de a lelkiismereted tiszta lesz, hogy te megtettél mindent.

2009. máj. 6. 22:58
 5/12 A kérdező kommentje:
Már felkerestük! Az egyik találkozás egy séta volt, amikor elmentünk hozzá, és lehívtuk sétálni. Ez volt szeptemberben. Most, áprilisban összefutottunk, de Ő sietett valami partira és mi csak pilláztunk utána. Meghívtuk ebédre is, ízlett neki:) Megvárta míg felkelt a kicsi, készítettet magáról képet a babával,azóta nem volt itt. Ez tavaly történt.
2009. máj. 6. 23:09
 6/12 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem hagyjátok. Ha akar, úgyis meg fog titeket keresni, de hagyjátok, ne erőltessétek a találkozást. Vagy rájön egyszer, mekkorát hibázott, vagy soha, és akkor semmit se fogtok veszíteni, csak néhány balhét, ami mindenkinek jobb.
2009. máj. 6. 23:23
 7/12 anonim válasza:
89%
Hát, én ezt unokaként megéltem, hogy a nagypapám és 2.felesége a félretett pénzüket külföldi utazásokra költötték, ha meg találkoztunk, mindig nagyon modorosnak éreztem az egészet. Nagyon nem esett jól, hogy ennyire nem vagyok nekik fontos,de tudod, én, gyerekszemmel (bár már 23 éves vagyok) azt mondom, hogy nem kell erőltetni... Egyszerűen nem ment nekik ez a szerep. Édesanyám sem tudott mit kezdeni a "mostoha-anyóssal", se az apóssal, rosszul esett neki is, de aztán elfogadtuk, hogy ők ilyenek. Ha megtettél mindent, engedd el ezt a dolgot, és keresd azok társaságát, akiknek nagy a szíve, és szívesen lesznek gyermeked nagyszülei. Nekünk is lett ilyen pótmamánk,szomszéd néni, az ő kezét fogtam tavaly a kórházban is, az élet sajnos nem mindenki szívébe osztja azt, amit "kéne", de ne vegyél el magatoktól erőt egy értelmetlen próbasorozattal.
2009. máj. 6. 23:28
 8/12 anonim ***** válasza:
32%
Örülj, hogy nem egy zaklatós mindenbe beleszóló anyóst fogtál ki, még az is lehet, hogy nem akar belezavarni a kapcsolatotokba, ne legyen teher.
2009. máj. 6. 23:52
 9/12 anonim ***** válasza:
49%
Az én anyósom is tartotta az exszel a kapcsolatot, engem szemlátomást nem szeretett. Nálunk is pont így volt, a csaj lépett le, nem miattam mentek szét. A különbség, hogy unoka nincs egyáltatlán, de engem mégis zavart. Megértem a fájdalmadat, főleg a gyerek miatt. Nehéz helyzet. ha ő tényleg nem reagál a közeledésetekre, akkor úgysem tudsz mit csinálni. Add meg neki a tiszteletet, így rajtad nem múlhat a dolog.
2009. máj. 7. 09:45
 10/12 anonim ***** válasza:
72%
szerintem is hagyd, ha ilyen az anyósod. Ahogy írtad, te többször is nyitottál felé, ő viszont erre nem volt vevő. Szerintem ennél többet te most nem tehetsz. Nem te vagy itt a hibás a leírtak alapján.
2009. máj. 7. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!