Miért gondolja annyi 17 - huszonegynehány éves, hogy attól, hogy már nagykorú azt csinál amit akar, a szülei ne szóljanak bele az életükbe, mikor mit csinálnak, hova mennek, stb? Közben meg a szülőknél laknak, apa-anya tartja el őket.
Azért hiszik, hogy azt csinálhatják amit akarnak, mert felnőttek. Kompromisszum-kötést és az alkalmazkodást viszont nem biztos, hogy ismerik. És ez független attól, hogy melyik félről legyen is szó.
A 16 éves fiúval én is egyetértek!!!
Apa-anya segíti, ez normális. Eljön az idő mikor esetleg megfordul a kocka.
Otthoni munkából meg igenis vegye ki részét a "gyerek", az a minimum, azért, amit a szülőktől kap.
A gyereket már csak azért is hagyni kell élni, hogy mikor kikerül a családifészekből önállósulni tudjon, még ha otthon is lakik. Nem szabad irányítani folyamatosan, azért, mert "gyerek".
mert miért szólnának bele? Én pl 18 éves vagyok, és ha elmegyek továbbtanulni, milyen lenne már, ha anyám szerda esténként felhívna, hogy "de ugye nem mész el főiskolás bulira???" :D
kérdező, Te ismersz olyan embert, aki azt vallja magáról, hogy nem érett? "hát én sajnos éretlen vagyok". Nem! Nincs ilyen. és mivel mindenki azt gondolja magáról, hogy érett, ezért felruházza magát az összes joggal, amit az amcsi filmekből kinézett. És mitől érett valaki? Attól h eltartja magát? Ugyanmár. Hány alkoholista van aki eltartja magát? aztán munka után hazamegy és agyba-főbe veri a családját. Szóval. az érettség relatív, és lehet hogy sosem jön el. Segítenünk KELL egymásnak, ennyi a lényeg. Majd mi ápoljuk viszont apucit öregkorában.
Más: nyilván 17-2x évesen menjen el a gyerek bulizni, mert később, ha már tényleg el kell tartania magát, feleannyi ideje lesz császkálásra és bulizásra.
Nem igazán értem, hogy miért a gyereket kell hibáztatni. Nyilván rossz nevelést kapott! A szülők valamit nagyon elrontottak, ha a felnőttkorú gyerekük a nyakukon él és még követelőzik is. Be kéne látni, hogy igenis felelős a szülő! Nem kéne mindig másokat hibáztatni, a szülőknek is be kéne látniuk saját hibáikat. Az a gyerek nem véletlenül lesz olyan, amilyen. Megtehette, és meg is teszi!
Hogyan lehet elvárni pl. egy felnőtt 8 éves kutyától, hogy ne szarjon a lakásba, ha 8 éves koráig mindig beszarhatott. Ez nem a kutya hibája! Ha meg jól nevelték, és 8 éves koráig szobatiszta volt, akkor meg az is marad, legfeljebb vén korára rottyant be néha. Ez azoknak szól, akik tudnak párhuzamot vonni.
A szülő alapozza meg az első 10-12 évben a gyermek későbbi viselkedését. A következetes nevelés csodákra képes.
Aztán mit gondolsz a költségtérítésed mire elég?
Miből fizetik az iskola rezsijét,a tanárok, dolgozók fizetését a bérük járulékait?
Na meg ki fizeti a tandíjadat?A rezsidett,ruhádat,ennivalódat?
Akkor te mit is valósítasz meg?
Arról nem is szólva miért is nem kerültél be az államira?
Itt most már erőteljesen a családon túl ment a vita... a társadalmilag hasznos fogalmát súroljuk;-)
És igen, a tömegoktatással egyetemben valóban megnőtt a társadalmilag teljesen haszontalan, lébecoló egyedek száma.... csak az idő múlásával derül fény arra, hogy a társadalom által az egyes emberkék oktatására fordított költségek megtérülnek-e.... azaz, hogy el tud-e helyezkedni szakmán belül abban az országban, amelynek lakossága támogatta, finanszírozta oktatását.
19L vagyok
nem kerültem be igen államira, de nehogy már te vonjál ezért fellelősségre
anyuék fizetik igen, és ők se bsztatnak vele
nem értem mi jogod itt lefikázni azokat akik tanulnak és nem dolgoznak (mellesleg dolgozok de csak alkalmi munkavállalásban 2 éve)
észrevettem ezen a rohadt oldalon midnenki tökéletesnek hiszi magát és úgy gondolja van joga beszólogatni a másiknak csak azért mert az éppen nem reggeltől estig gályázik hanem kapott egy esélyt a SZÜLEITŐL arra hogy jobb élete legyen és továbbtanuljon
ma 15:03, te normális vagy? most azt akarod h xy hálás legyen neked hogy befizeted az adódat mint minden más átlagos állmpolgár? hű. :D Akkor légyszives te is köszönd már meg anyámnak hogy fizeti az adót, amiből az utcaseprők a házatok elől elseprik a szemetet.
ahoz meg szerintem semmi közöd, hogy más miért nem került be költségtérítéses egyetemre, feltételezem te már túl vagy az ilyen gondolon. Attól, hogy valakit nem vesznek fel pl 450 pontos helyekre, nem lesz semmivel sem rosszabb.
Úgy látszik sokan írnak úgy véleményt, hogy nem olvassák el az előzményeket.
Ez egy jó kis vitaindító kérdés volt, de sok értelme persze nincs. Ki az, aki tudja a jó választ? Kap egy csokit!;-)
15.38:Ha anyád befizeti az adóját,természetesen neki is megköszönöm.
Azt már nem,hogy nem magyarázta el a gyermekének,hogyha nem éri el a felvételi pontot valahova,az azért van,mert nem oda való.
Tudod az ilyenekből lesz az a munkanélküli diplomás,akinek sír a szája,hogy nem azért tanultam...nem hát,nem tanult,megvette a paírját...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!