Miért gondolja annyi 17 - huszonegynehány éves, hogy attól, hogy már nagykorú azt csinál amit akar, a szülei ne szóljanak bele az életükbe, mikor mit csinálnak, hova mennek, stb? Közben meg a szülőknél laknak, apa-anya tartja el őket.
Mert a szülő hagyja.
Felőlem úgy él majd, ahogy akar, ha ÖNÁLLÓAN él.
Ennyi.
Azért,mert már felnőttnek érzik magukat,de valójában még nem azok.Ha kiraknád őket a valódi életbe,akkor derülne ki,hogy melyikük boldogulna el egyedül is,vagy a párjával kettesben,és melyiknek járt csak a szája.
Én ismerek olyan családot,ahol a huszonéves lány akar parancsolnia szüleinek,és fordítva nem működik a dolog.Viszont,ha egy-két hétig külön kéne élnie,szerintem megállna a tudománya.Ezt én is nevetségesnek tartom.
Mert ezt súgja neki minden.
A reklámok,filmek stb...
40 évvel ezelött a "téged vár a papírgyár"ment a tv-ben,ma meg egy telefonszám,hogy hívd ha úgy érzed a szüleid megsértették a jogaidat...
Mért attól h a szülők pénzelik a gyereket már bármit megtehetnek? -.- Erről szól szted a család, h akinek pénze van az dirigál? És ha mongyuk az egyik szülő munkanélküli én meg diákmelózok akk neki úgy kell pattognia ahogy én fütyülök? Ez olyan baromság ez az "én tartalak el szal azt csinálod amit mondok"-hozzáállás.
16/F
Tisztán emlékszem, hogy amikor én voltam 17 év körül, és már egy csomó helyen voltam a világban, láttam egy csomó dolgot, azt gondoltam magamban, hogy én már többet "éltem", és "tapasztaltabb" vagyok, mint az az idős bácsi, aki ugyan 60 éves, de fél életét az eke szarva mögött töltötte. "Ugyan mit tudhat az a világról, aki egész nap a földet túrja?" -gondoltam. Ma már tudom, hogy neki NAGYON SOK ideje volt arra, hogy elmélkedjen az igazán fontos dolgokon. De erre a felismerésre csak a saját tapasztalat tett képessé. Mostanra ugyan még többet láttam a világból, de közben rájöttem arra is, hogy ami igazán fontos, azért nem kell messzire menni, mert mindenhol ott van, helyben. :o)
Ezen az alapon az ilyen ifjúkori lázadás helyes. különben nem követnénk el a saját hibáinkat, amikből valóban tanulhatunk. Kell a saját tapasztalat, nem elég hallani a más káráról. És ehhez jó, ha a fiatal beképzelt és lázadozik. Nincs ezzel baj, sőt így van jól. :o)
12.47.nem kell sajnálkozni és nem 17 éves suttyó vagyok,aki a szülei tartanak el.
A volt baréátnődet meg majd megéreted.Vagy gondolod,hogy levegőből megéltek majd?
Szerintem az nem gáz, ha a szülőkkel él, van jövedelme (amiből ad a szüleinek is) és azt csinál, amit akar. Én 20 évesen elkezdtem dolgozni (suliba is jártam), szüleim nem szóltak bele, mit-mikor-miért csinálok. 23 évesen férjhez mentem, de még a szüleimnél laktunk 1 évig - nem olyan könnyű manapság elkezdeni a saját önálló életedet élni. 25 évesen, már a saját lakásban nevelgetjük a kicsi lányunkat.
Amiről Te írsz, az engem is zavar. Tudod, sokkal kényelmesebb így nekik. Az ilyenekből lesznek azok, mint sok ismerősöm: 27-28 évesen még suliba járnak (ezzel persze nincs baj, az jó ha valaki tanul) de mellette nem dolgoznak, tényleg a szülők pénzelik az egyetemet,a bulikat, a nyári vakációkat, és EZ ŐKET NEM ZAVARJA!!!!! Hát nekem lesülne a bőr a képemről, ha ennyi idősen a szüleimre lennék utalva.
Persze szerintem a szülő hibája is, mert hagyja. Talán úgy gondolja, míg így van addig marad az ő "kicsikéje" vagy nem tudom..... Ezzel az a baj, hogy későn találkozik azzal, hogy milyen rohadt nehéz kifizetni minden hónapban a számlákat, hogy minden nap tudj enni adni a családodnak.....hát, majd akkor koppannak.
Örülj, ha Te nem ilyen vagy, vagy a szüleid másképp nevelnek....vagy Te akarod így nevelni a gyerekeid (nem írtad a korod).
Szerintem úgy van rendjén, hogy szépen lassan meg kell tanulni önállóan élni, gondoskodni magunkról. Én a lányomat biztos így fogom nevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!