Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gondolja annyi 17 -...

Miért gondolja annyi 17 - huszonegynehány éves, hogy attól, hogy már nagykorú azt csinál amit akar, a szülei ne szóljanak bele az életükbe, mikor mit csinálnak, hova mennek, stb? Közben meg a szülőknél laknak, apa-anya tartja el őket.

Figyelt kérdés
2010. ápr. 8. 12:27
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
30%

Mert mindt bárki más, ők is szeretnének felnőni. Feszegetni a saját határaikat, kibontakozni. Ez természetes. Csak akkor van gond ha átásnek a ló túl oldalára, ami sajnos sokszor elő fordul. Én 19 vagyok van egy férjem, de mivel nem volt lehetőségünk elköltözni a szüleimnél lakunk. Meghalgatom a véleményüket de alapból én döntök az életemről. Persze engem már a férjem tart el.

A mai kamaszokhoz sok türelem kell s ami a fontosabb hagyni kell felnőni érvényesülni őket. Vagyis egy 17-20 éves fiatalat nem lehet 14 15 évesként kezelni.

2010. ápr. 8. 13:38
 22/47 anonim ***** válasza:
0%
Az életnek a közös döntésekről átbeszélgetett délutánokról kéne szóljanak. A szüleim soha nem éltek vissza azzal, hogy ők tartanak el. Mindent megbeszéltünk. Nagyon sok szülő vissza él a helyzettel, ez nem biztos hogy jó példa. Egy kamasz vagy egy 18 20 éves "felnőtt" már be tudja látni mi jó neki és mi nem. Ha mindig az van a fejéhez vágva, hogy én tartalak el az nem biztos hogy a későbbiekben is hasznos lesz. Mert eltartottnak szerencsétlenek érezheti magát, s ez hatalmas lelki törés.
2010. ápr. 8. 13:42
 23/47 anonim ***** válasza:
33%
13.05:igen,annyi különbséggel,hogy én is eltartalak,mert nem a szüleid fizetik a tanítattásodat,hanem én is.Az adómból.Úgyhogy több tiszteletet.
2010. ápr. 8. 13:46
 24/47 anonim ***** válasza:
59%

Ez a lényeg, vki ezt írta: "Attól, hogy mi tartjuk el a gyerekeinket még nem a RABSZOLGÁINK."

A szülő (nem csak konkrétan a szülő, barát, barátnő stb. is) adhat, ha akar, de nem várhat el érte semmit. Ha nem akar, meg ne adjon. Nem kötelező eltartani a felnőtt gyereket, ha nem tetszik, de tartsa tiszteletben, a gyerek hogyan akar élni. Ha tetszik, meg nem kell panaszkodni. Szerintem állati gusztustalan felhánytorgatni, hogy ki mit tesz meg. Senki nem kényszeríti, hogy megtegye, ha magától teszi, meg ne vesse a másik szemére.

És az sem elhanyagolható szempont, hogy egyszer majd a gyerek támogatja a szüleit, akkor ki parancsol?

Plusz szerintem nem a szülőnek kell "megfizetni" a nevelésért (nem lehet), hanem majd a gyereknek is megadni, amit megkaptunk.

2010. ápr. 8. 13:56
 25/47 anonim ***** válasza:
100%

13.56:a kérdésben nem a gyereküket rabszolgának tekintő szülőkről,hanem azokról a gyerekeről van szó,akik követelőznek.

Egyébként érdekesek a válaszok,mert úgy látszik szinte mindenki úgy gondolja,hogy neki jogai aztán vannak...jól ráérzett a kérdező...

2010. ápr. 8. 14:02
 26/47 anonim ***** válasza:
26%

"úgy látszik szinte mindenki úgy gondolja,hogy neki jogai aztán vannak..."

mert vannak is. a gyereknek is meg a szülőnek is

2010. ápr. 8. 14:04
 27/47 anonim ***** válasza:
24%

13:38-es.

Miért kell 19 évesen férjhez menni? Attól, hogy 19 évesen férjhez mész és éltek apuci anyuci lakásában még nem lesztek felnőttek. Hisz te magad is mondtad, hogy a férjed tart el. Apropó miért a férjed tart el? Miért nem magad tartod el? Amúgy meg tök mindegy ki tart el. Kitartott vagy. És biztos ok nélkül. És hány éves a férj? 20? Gyerek még. Biztos a pénz amiből eltart, szintén apuci anyuci pénze. Megint ott tartunk, hogy egy ilyen kitartott bige akar okos lenni.

2010. ápr. 8. 14:08
 28/47 anonim ***** válasza:
41%
13:46 - baromira eltartod ám a költségtéritéses levelezőst ez valószinü, nézzél szépen utána. köszi
2010. ápr. 8. 14:15
 29/47 anonim ***** válasza:
35%

Szerintem kedves kérdező nagyon nagyon általánosítasz. Egy, szerintem nem mindegy, hogy 17 vagy 2o éves az illető, kettő különbség van a között, hogy mibe szólnak bele a szülők és mibe nem. Ha egy 17 évesnek beszólnak hogy tanuljon, ne császkáljon este 1o után oké, ez szülői feladat. de egy 2o évesnek megmondani állandóan a frankót azért az már megint más.

Amúgy meg a szülő nehogy már a saját gyerekét ne tartaná el?! Nem azért, de ha szeretetből, szerelemből megszülte akkor kötelessége(nem a törvényekre gondolok, mert nem törvény 18 év után) eltartani. Én nem tudnám elképzelni, hogy ne támogatnám a gyerekemet, ha lenne miből. De attól függetlenül nem szólnék bele mindenbe.

Utálom azokat az embereket akik az "amig az én kenyeremet eszed" dumával jönnek. oké hogy a gyerek is tegyen a kapcsolatért, segítsen amiben tud, ne alázza szüleit, becsülje meg őket, tegye össze a két kezét hogy vannak. De ne legyen az anya-(apa)-gyerek kapcsolat birtoklás és önzés. Van egy pont ahol el kell tudni engedni a gyereket

19-L (várom a lepontozást a szűklátókörűektől:))

2010. ápr. 8. 14:29
 30/47 anonim ***** válasza:
56%

Nevetséges,ahogy egymásnak estetek!Itt azokról a magukat felnőttnek képzelő gyerekekről volt szó,akik érett embernek akarnak látszani,pedig valójában nem azok,mert nem önállóak,és más pénzén élik világukat.Nem azokról,akik hálásak és elvégzik,ami a feladatuk,ergo tanulnak,akik segítenek otthon,és akik nemcsak kapnak,de adnak is.Hanem azokról,akik hálátlanok,és más támogatásával a fenekük alatt játsszák a nagyon érett,nagyon komoly személyiséget.Megint csak azt mondom,tisztelet a kivételnek,és akire nem vonatkozik,ne is vegye magára!Értsétek már meg a kérdés lényegét!

Egyébként meg,akinek a szülei finanszírozzák a költségtérítéses levelezős tanulási formát,az köszönje meg nekik,és ne hőzöngjön.Ha pedig saját magad fizeted,akkor légy büszke magadra,de akkor is gondolj arra,hogy egyelőre még van,aki fedelet,és ételt ad Neked,és aki akkor fog majd hiányozni igazán,mikor már nem lesz!

2010. ápr. 8. 14:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!