Milyen mértékben befolyásolta a fiatalkorotokat az, hogy hogyan neveltek a szüleitek?
Szia!
Hat en szivesen meselek, de mondjuk kerdezhetnel valami konkretabbat, ugy konnyebb lenne. :)
Engem pl megneveltek a szuleim, sokszor elfenekeltek, megbuntettek (palcaval a seggemre, kezemre, kukorican terdepeles stb), ha hulyeseget csinaltam. Akkor persze utaltam oket ezert, de mostmar orulok, h megtettek. Eleg eros termeszet vagyok, tudom mit akarok, es meg is szerzem. Nem tudom, h ebben mennyi szerepe volt a nevelesnek. Ha nem figyeltek volna oda ram, lehet akkor is ennyire eros lennek, csak a "rossz oldalon" allnek. :)
Van vmi konkret amire kivancsi vagy? :)
19/l
Én jó neveltetést kaptam, nem engedtek meg mindent nekem, így például cigizés stb, így ez bennem is gyökeret vert, azóta sem szeretem, ha valaki cigarettázik holott még gyermek. A tanításra is nagy hangsúlyt fektettek, így baba helyett inkább képességfejlesztő dolgokat kaptam, a szobám fala gyerekeknek való térképekkel volt tele, 14 évesen mikroszkópot kaptam és hasonlók. Nem engedték, hogy az ilyen Pokemonos rajzfilmeket nézzem, inkább megvásárolták DVD-n a klasszikusokat pl. Hófehérke, Tom és Jerry stb. És most felnőtt fejjel úgy gondolom, hogy mindenben igazuk volt, én is hasonlóképp fogom nevelni majd a gyerekeimet.
20/L
Az én szüleim rendesen neveltek, nem ütöttek-vágtak,de ha rosszat tettem,megbüntettek. Fiatalon nem engedték,hogy bulikba,diszkókba járjak, 10-re otthon kellett lennem tinikoromban, de azért azt se mondhatom,hogy sehova se mehettem - szóval megvolt azaz egészséges középút. Kiskoromtól kezdve segítenem kellett otthon,mindig a koromhoz megfelelően - törölgetés,mosogatás stb.
szerintem csakis jó hatással volt rám a nevelés, persze nem örültem akkor,hogy én nem mehet diszkóba meg ilyesmi (persze később már elengedtek,de nem 14-15évesen), most viszont már látom,hogy azok,akiknek minden szabad volt,hát eléggé elzüllöttek, rossz társaságba keveredtek stb. Most egyetemre járok,megvannak a céljaim az életben, soha nem drogoztam vagy loptam vagy bármi törvénytelent nem csináltam, sokan a kortársaim közül viszont igen.
Együtt élek a párommal,boldogok vagyunk,tiszteljük,szeretjük,megértjük egymást,együtt oldjuk meg,ha gond adódik - és szerintem ez is egyrészt a szüleimnek köszönhető,mert jó példát mutattak - ők is boldog házasságban élnek már 25éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!