Az anyukám és az anyós jelöltem szerint le kellene vágatnom a hajamat teljesen rövidre, mert az praktikusabb. Folyamatosan ezzel traktálnak. Mit tegyek?
24 éves vagyok. 1 éve vagyunk együtt a párommal és a múlt hónapban eljegyeztük egymást. A családi összejöveteles eljegyzésünk majd csak jövő hónapban lesz. Viszont amióta eljegyeztük egymást, azóta anyukám és az anyós jelöltem folyamatosan azt szajkózza, hogy remélik, hogy még az eljegyzés előtt levágatom a hajam. Szerintük ez a sima hosszú fazon túl kislányos és nincs semmi formája. Én még régebben említettem anyukámnak, hogy ki szeretném próbálni a rövid hajat, bár most egy kicsit elbizonytalanodtam. Az anyósom történetesen fodrász és kb. egy hete felajánlotta, hogy Ő majd vág nekem egy jó frizurát. Én viszont úgy gondoltam, hogy elmegyek a megszokott fodrászomhoz és levágatom olyanra amilyenre alapból szerettem volna. Ez meg is történt és végül fülig érőre vágattam. Anyukám és az anyósom szerint még ez is hosszú és inkább "asszonyosabb" frizurát kellett volna választanom. Azzal érveltek, hogy a nővéremnek is és a sógornőmnek is rövid hajuk van.
Most már hajlok jobban a hajvágás felé. Bár még bizonytalan vagyok.
Szerintetek levágassam teljesen rövidre a hajamat? Az anyósom szerint kb. 9-10cm-es haj lenne az ideális.
A nők többsége növeszti a haját az esküvőjére, nem pedig levágatja.
Egyébként olyan frizurát csináltass, amilyent te szeretnél, nem amilyent mások akarnak rajtad látni.
Nehogy levágasd... legyen olyan, amilyet te szeretnél.
"Asszonyos" frizura, vicc. Azért mert valakit eljegyeztek, netán férjhez megy, máris megszűnik nőnek lenni, hogy fiús frizurát kéne vágatnia?!
Vannak néhányan akiknek nagyon jól áll a rövid, de nekik sem azért rövid, mert "asszonyok" lettek..
Én a frizurámba soha senkinek nem engedtem beleszólást, amióta nem vagyok gyerek. Egyszer kellett muszájból levágatni középiskolás koromban iskolai fejtetű járvány miatt. Azóta nem volt rövid hajam, és nem érdekel, ki mit szól hozzá, én így szeretem. Ha esetleg bizonytalan vagy, kísérletezz parókával. Persze, anyós pajtás biztos szívesen kísérletezgetne a hajadon, ez nála szakmai kérdés is, de azért a te hajad, te hordod. :-)
Emlékszem egyszer ki akarták vasalni a hajam ismerősök, mert mindenki kivasalta, én meg nem engedtem. Úgy néztek rám, mint hogyha UFO lennék.
21-es, erről én most hallottam először, van egy barátnőm, most lesz az esküvője. Világéletében rövid haja volt, tök édes vele, mint egy kis manó, nagyon csajos.
És most növeszti az esküvőre, de azt mondja, már alig várja, hogy újra levágja... ezt nem értem.
Gondolom azert novesztik meg a hajukat mert hosszabb hajbol tobbfele frizurat lehet kesziteni. A rovid az csak van.
En soha nem engednem meg hogy belszoljanak a hajamba. Masba se, de a hajamra nagyon haklis vagyok. Derekig ero, termeszetes barna, hullamos hajam van es egyszer voltam olyan hulye hogy levagattam fius rovidre. Azota soha tobbet.
Anyósod is és anyukád sem normális, már bocs. Minek szólnak bele, hogy milyen legyen a frizurád, főképp nem értem, mitől lenne jó ha levágatnád a hajad??? És mi az, hogy asszonyos frizura??? Asszonyos alkatról hallottam amikor kicsit a házasság és gyerek után asszonyos lesz a teste valakinek, de hogy asszonyos frizura???
Ha most engedsz a legszigorúbb szférádba belepofázást, akkor innentől nincs visszaút, még azt is lesni fogják hányszor mész wcre....
A rövid haj mióta asszonyos? jesszus :D
Nekem tíz éve van rövid hajam, most 25 vagyok. Sose hallottam még, hogy asszonyos lenne a rövid haj, sőt inkább azt mondják, hogy ez inkább fiús, növesszem meg, mert úgy szép nőies... Anyukámnak, a főnökömnek, sőt az idősebb házas kolleganőknek is hosszú hajuk van. A dédimnek is fenékig érő hosszú haja volt, pedig világéletében háztartásbeli volt, szóval igen csak "asszony" volt.
Ha nem érzed úgy, hogy le kellene vágatnod, ne vágasd.
#27 Rengetegen vannak, akik levágatják a hajukat a gyerek születése után, mert sokkal egyszerűbb kezelni. Nyilván.. Gyorsabban megmosod, gyorsabban megszárítod. Ezért szokták "asszonyos" frizurának hívni.
És egyébként tényleg rengeteg 30-35 évest ismerek, akik a gyerek után levágatták a hajukat.. Idősebb korosztályban is van ilyen, már ha csak a családomat tekintem, bár ők nem azért vágatták le. Mindkét mamámnak és anyukámnak is rövid haja volt fiatalon is, tehát nekik nem ezért rövid a hajuk. Mindenesetre erről a kifejezésről ők is meséltek nekem, mert ez az ő korukban is nagy "divat" volt.. Házasság, gyerek, majd rövid haj.
Szerintem felháborító és minősíthetetlen, hogy ezzel traktálnak. Ez a te dolgod, ha már ebbe is beleszólnak, mi lesz, ha babátok lesz, akkor abba is beleszólnak meg mindenbe.
Voltak olyan évfolyamtársaim gimiben, akik folyton azzal traktáltak, hogy milyen ruhákat hordok, és eljönnek velem és vesznek normális ruhát nekem. Ott szakadt meg a kapcsolatunk végérvényesen, ugyanis ha én úgy nem vagyok jó valakinek, amilyen a ruhám, amilyen a hajam, amilyen én vagyok, akkor menjen a francba.
Mondd meg nekik, hogy neked így vagy úgy jó, és majd el fogod dönteni saját magad, hogy hogyan szeretnéd hordani.
Amúgy az én hajamra is szokott a család mondani ezt vagy azt, mert én meg otthon magamnak vágom. És én megmondom, hogy igen, én vágtam magamnak tükör előtt, nekem tetszik, és szerintem jól áll. Lehet, hogy más szerint nem, de nem érdekel. A páromnak is tetszem, akkor meg a többi nem érdekel.
Kedves kérdező!
Tudod az anyád és az anyósod véleményét,
továbbá kikérted a gyík olvasóinak a véleményét is, és érkezett ezidáig vagy 30 db. válasz.
Csak egyet nem értek?!
Mégpedig azt, hogy egyedül a vőlegényed véleményére nem vagy kíváncsi?!
Vagy ő csupán egy "szükséges másodlagos kellék" az esküvődhöz?!
Azt írtad, hogy:
"eljegyzésünk majd csak jövő hónapban lesz"
Szerinted, ha meglát "lekopaszítva" a vőlegényed lesz eljegyzés??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!